Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου 2014 η κατάρτιση 45 ανέργων (νέων, γυναικών και μακροχρόνια ανέργων) κατοίκων και δημοτών του Δήμου Ηλιούπολης στο πλαίσιο του Τοπικού Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την Απασχόληση με τίτλο «Κοινωνική Δράση Ηλιούπολης».
Οι ειδικότητες της Κατάρτισης που προέκυψαν από τοπική έρευνα αναγκών που σχετίζεται με την τοπική αγορά, αλλά και τις ανάγκες του Δήμου για υπηρεσίες φροντίδας υποδομών και ατόμων αφορά στους τομείς υπηρεσιών
  • Φροντίδα και φύλαξη παιδιών
  • Συντήρηση χώρων πρασίνου και εγκαταστάσεων
  • Προστασία και φύλαξη εγκαταστάσεων και προσώπων
Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 125 ώρες για κάθε ομάδα συμμετεχόντων και περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, στο πλαίσιο της οποίας, θα αναπτυχθούν δεξιότητες που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να απασχοληθούν στους προαναφερόμενους τομείς, είτε σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα, είτε σε ατομικές επιχειρήσεις και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που προβλέπει το πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα εξελίσσονται δράσεις ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης των συμμετεχόντων ανέργων από εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη που συμβάλουν ουσιαστικά στην εξατομικευμένη προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας, με παράλληλη ενθάρρυνση, κινητοποίηση, προσαρμογή στις ανάγκες των επαγγελμάτων του προγράμματος, αλλά και στην οικοδόμηση κοινωνικών και οριζόντιων εργασιακών δεξιοτήτων που συνθέτουν το προφίλ του σύγχρονου εργαζόμενου. Οι δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης έχουν χαρακτήρα ατομικών συνεδριών, ενώ οι δράσεις επαγγελματικής συμβουλευτικής διεξάγονται τόσο σε ομαδική, όσο και σε ατομική βάση. Στο τέλος των εν λόγω δράσεων, κάθε ωφελούμενος θα έχει τον ατομικό του φάκελο με καταγεγραμμένες τις ικανότητες, την εμπειρία, τους στόχους του, τα δυνατά και αδύνατα σημεία του, το βιογραφικό του σημείωμα και την πλήρη προετοιμασία του για προσέγγιση και ένταξη στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματικότητα και διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη που συμμετέχουν οι φορείς: Integration KEK (συντονιστής), Δήμος Ηλιούπολης, ΚΕΚ Ευρωεργασιακή, European Profiles και ΑΘΗΝΑ – ΑΜΚΕ.



Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης