Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που  θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και γιορτάζεται  παγκoσμίως κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου , ο Τομέας Παιδαγωγικών σε συνεργασία με την ειδικότητα  Β. Εργοθεραπείας του τομέα Υγείας στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Μαρία Κόκκορη».

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μ. Κόκκορη»,  ξεκίνησε τη  λειτουργία του την 1η Μαρτίου του 2007 και σήμερα, υπό την αιγίδα της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  λειτουργεί ως δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) αποτελώντας  ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας,  θα ξεναγηθούν στο  ίδρυμα και θα ενημερωθούν για τους στόχους-αποστολή του, που δεν είναι άλλοι από την   αποτελεσματική αυτονόμηση  και ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με νοητική στέρηση ,  ώστε να  διαχειρίζονται την προσωπική τους ζωή με την μεγαλύτερη δυνατή ανεξαρτησία και να έχουν τη δυνατότητα ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, μειώνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Παράλληλα, τα τμήματα  Παιδαγωγικών, έχουν αναλάβει το δύσκολο ρόλο, να  παρουσιάσουν ένα  «Xοροθεατρικό Δρώμενο»  με τίτλο " Η Δεσποινίς Ψ πάντα μπορεί" , ελπίζοντας  πως με τις θεατρικές και Χορευτικές τους ικανότητες θα καταφέρουν να αποσπάσουν το χειροκρότημα από τo ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό στο Ίδρυμα.

·         Γλυφάδα:  Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου , τηλέφωνο 210 9640117
Ή επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://www.iek-xini.edu.gr/ και στο
@iekxini_glyfada

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης