Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Φίλες και Φίλοι,

Τον Απρίλιο του 2011 οι 10 Σχολικές Επιτροπές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης συγχωνεύτηκαν σε ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηλιούπολης. 


Με αφορμή λοιπόν την παρέλευση τριών ετών στη Διοίκηση αυτού του νομικού προσώπου οφείλω, ως Πρόεδρός του αυτά τα τρία χρόνια,  να ενημερώσω τους δημότες της Ηλιούπολης για τη διαχείριση και τη δουλειά που έγινε και συνεχίζει να γίνεται καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης.

Πρέπει εδώ να τονίσω ότι το ανιδιοτελές ενδιαφέρον που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, Σύλλογοι Διδασκόντων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων) συνέβαλε καταλυτικά στις προσπάθειές μας να κατορθώσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων δίχως να  λείψει τίποτα από τα σχολεία για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ιδιαίτερα μάλιστα στους δύσκολους καιρούς του μνημονίου όπου οι περικοπές στις χρηματοδοτήσεις ξεπέρασαν το 70% και που οι επιβεβλημένες από την κεντρική εξουσία περικοπές προσωπικού έπληξαν την επιχειρησιακή δυνατότητα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου λόγω της απομάκρυνσης εξειδικευμένου προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνδράμει στον αναγκαίο βαθμό στις ανάγκες των σχολείων.
Παρακάτωεπιχειρείται να παρουσιαστούν οι βασικότερες από τις παρεμβάσεις που έγιναν ώστε να μπορούμε σήμερα να είμαστε υπερήφανοι για τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής, για την οποία αξίζει να τονιστεί ότι η λειτουργία και ο τρόπος διαχείρισής της αποτέλεσε παράδειγμα για αντίστοιχα νομικά πρόσωπα τόσο όμορων δήμων όσο και άλλων δήμων ανά την Ελλάδα, κάτι που λειτούργησε ως επιπλέον κίνητρο για εμάς ώστε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά παρά τις όποιες απογοητεύσεις μάς δημιουργούσε κατά καιρούς η λειτουργία της υδροκέφαλης κεντρικής εξουσίας.
Αυτά τα τρία χρόνια:
·        Πετύχαμε ναεξοφλήσουμε το σύνολο του χρέους των 350.000€ που παραλάβαμε ενώ οι τρέχουσες δαπάνες εξοφλούνται άμεσα.
·        Φροντίσαμε για την οργάνωση και τον εξοπλισμό των σχολείων και του Ν.Π.Δ.Δ. σε Η/Υ, τηλέφωνα, ΦΑΞ, πολυμηχανήματα και άλλο εξοπλισμό κάνοντας την πιο εκτεταμένη αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων που είχε γίνει έως σήμερα.
·        Καθιερώσαμε τηδιενέργεια δημόσιων, διαφανών και αδιάβλητων διαγωνισμών για την προμήθεια των πάσης φύσεως αναλωσίμων αλλά και παροχής υπηρεσιών για τις ανάγκες των σχολείων.
·        Καθιερώσαμε τηνυποχρεωτική ανάρτηση των αποφάσεων στο διαδίκτυο ώστε να μπορεί ο κάθε δημότης να γνωρίζει για τη διαχείριση που ασκούμε.
·        Υλοποιήσαμεπλήθος εκτεταμένων παρεμβάσεων και τεχνικών έργων για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών των σχολείων, έργα που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σήμερα.
·        Καθιερώσαμε την τακτική συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και της πυρασφάλειας των σχολείων ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.
·        Λύσαμε οριστικά το πρόβλημα των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του συγκροτήματος των Πολυκλαδικών που στοίχισε κατά το παρελθόν περί τις 780.000€ χρέος προς την ΕΥΔΑΠ.
·        Διασφαλίσαμε πόρους από χρηματοδοτικά προγράμματα για την πραγματοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών δρώμενων από τα σχολεία.
·        Συμβάλλαμε στην οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στην πόλη μας.
·        Με την προσωπική μέριμνα και παρέμβαση του Δημάρχου, Βασίλη Βαλασόπουλου, διασφαλίστηκε η εξοικονόμηση πόρων από το ΕΣΠΑ (993.000€ Πρόγραμμα Εξοικονομώ και 472.000€ Πρόγραμμα Πράσινα Δώματα) αλλά και την Περιφέρεια (300.000€) για τηνστεγάνωση και τηβιοκλιματική ανάπλαση πολλών σχολικών μονάδων
Φίλες και φίλοι,
Πιστεύω πως αυτά τα τρία χρόνια κάναμε πολλά, όμως υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν, άλλωστε «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Σε κάθε περίπτωση, στο μέλλον υπόσχομαι να συνεχίσω να είμαι ενεργά παρών στις προσπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών καιτων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων της πόλης μας προς όφελος των παιδιών μας.

ΚΟΝΤΟΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Υπ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης