Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη χώρα όπου όλο και περισσότερο οι επιλογές Δημάρχων και Περιφερειαρχών από τους πολίτες στις εκλογές αποδεσμεύονται από τις στενές κομματικές γραμμές και στηρίξεις και  βασίζονται  σε ουσιαστικά κριτήρια αξιολόγησης της ικανότητας και καταλληλότητας των προσώπων,  χιλιάδες πολίτες της Ηλιούπολης έδωσαν ισχυρό προβάδισμα στον  νυν Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο,  αγνοώντας ή υπερβαίνοντας τις κομματικές  παρεμβάσεις και πιέσεις,  και  αξιολογώντας τον με ουσιαστικά κριτήρια ως τον καλύτερο για τη θέση του Δημάρχου της πόλης και στην ερχόμενη πενταετία.


Ορισμένα χαρακτηριστικά αριθμητικά δεδομένα έχουν ενδιαφέρον:  Βασίλης Βαλασόπουλος:  ποσοστό 32,06 %  (έναντι ποσοστού  25,98% στις αντίστοιχες εκλογές του 2014 ),  Ρένα Δούρου στον Δήμο Ηλιούπολης:  ποσοστό 27,19%, Χρίστος Κοκοτίνης:  ποσοστό 19,72%, και  Γιάννης Σγουρός  στον Δήμο Ηλιούπολης: ποσοστό  22,11%.
Είναι λυπηρό ότι ορισμένες δυνάμεις  επιχείρησαν έντονα να αλλοιώσουν τα κριτήρια της ψήφου των πολιτών, συνδέοντας τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ακόμη και στον Α’ Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με γενικότερες κομματικές στοχεύσεις και διχαστικά δυστυχώς διλλήματα  εντελώς άσχετα με την ανάγκη ανάδειξης  των καλύτερων  για τις Τοπικές Κοινωνίες Δημάρχων και Περιφερειαρχών. Πόσο μάλλον όταν στις παράλληλες Ευρωεκλογές υπάρχει σαφώς η δυνατότητα έκφρασης τόσο των κομματικών προτιμήσεων όσο και της αμιγώς πολιτικής επιλογής των πολιτών για τα Ευρωπαϊκά,  έμμεσα ως έναν βαθμό και για τα Ελληνικά πολιτικά πράγματα.  
Ο κομματισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης βούλησης των πολιτών στην έκφραση της προτίμησής τους για τους καλύτερους εκπροσώπους τους στις τοπικές κοινωνίες είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει το παλιό πολιτικό σύστημα της κρίσης , της αναξιοκρατίας και της απαξίωσης των θεσμών. Και είναι αδιανόητο αυτές τις πρακτικές να τις εφαρμόζουν δυνάμεις που υποτίθεται ότι επαγγέλλονται το καινούργιο.
Αντίθετα προς αυτές τις  παρωχημένες αντιλήψεις  οι πολίτες της Ηλιούπολης σε μεγάλο ποσοστό ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή για Δήμαρχο της πόλης τον Βασίλη Βαλασόπουλο, έχοντας πλέον σαφή δείγματα γραφής  από τη θητεία και το έργο του στα τριάμισι χρόνια, και αξιολογώντας θετικά το έργο, το ήθος, την προσωπικότητα, τις ικανότητες, το εξαιρετικό ψηφοδέλτιο και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία. Και αυτή η επιλογή, με μοναδικό κριτήριο ποιος είναι από κάθε άποψη ο καλύτερος για Δήμαρχος της πόλης στο επόμενο διάστημα, έξω και πέρα από στενά κομματικά κριτήρια και σκοπιμότητες,  θα εκφρασθεί, πιστεύω,   με ακόμη πιο ισχυρό τρόπο την ερχόμενη Κυριακή.
Κίμων Παπαγεωργίου                                                                                                                                                                        
Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Ε.Μ.Π.
Τεχνικός Σύμβουλος
                                                           


Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ


 /φνλ/α πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ



































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης