Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Την ανατροπή στο σκηνικό των κομματικών προσδοκιών, που στήνουν πρώην και νυν δήμαρχοι της Ηλιούπολης, αλλά και δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι φέρνει η Αργυρώ Πίκουλα, που το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαίου απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα των Ηλιουπολιτών κατά την κεντρική της ομιλία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.



Η μοναδική ανεξάρτητη υποψήφια δήμαρχος για την πόλη μας έδωσε από βήματος το μήνυμα Νίκης και Νέας Προοπτικής για την Ηλιούπολη καλώντας τους συνδημότες μας να απορρίψουν το μοντέλο της σημερινής κομματικής δημοτικής Αρχής και να εμπιστευθούν ανθρώπους με καθαρό βιογραφικό δουλειάς, που είναι έτοιμοι να διοικήσουν το δήμο έξω από τα κομματικά κέντρα λήψης αποφάσεων – χωρίς άνωθεν κομματικές εντολές και χωρίς μνημονιακούς κηδεμόνες.   

Με στοχευμένη αναδρομή στα της διοίκησης του δήμου, η Αργυρώ Πίκουλα τόνισε: «Τα τελευταία 8 χρόνια, η πόλη μας διοικήθηκε από δημάρχους με βαθιά ριζωμένη την κομματική αντίληψη για το δήμο. Και ο πρώην, και σε πολλαπλάσιο βαθμό ο νυν δήμαρχος, γαλουχήθηκαν μέσα σε κόμματα. Η δημαρχιακή τους θητεία υπήρξε τόσο κομματική όσο και τα κομματικά χρίσματα, που με αγωνία κυνηγούσαν και με τα οποία εξασφάλιζαν κομματικό οξυγόνο και κομματική πελατεία. Σήμερα, δηλώνουν και οι δύο ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι. Σήμερα και οι δύο πετάνε τον κομματικό τους μανδύα και δηλώνουν υπερκομματικοί. Για να τους πιστέψει ποιος; Ποιος δεν θυμάται και ποιος δεν ξέρει; Ας αντιληφθούν επιτέλους, ότι μπορεί να έσβησαν την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη, δεν έσβησαν όμως τη μνήμη μας. Η προσπάθεια όλων να αποσυνδέσουν το όνομά τους με το στενό κομματικό σωλήνα πέφτει στο κενό».

Η ανεξάρτητη υποψήφια δήμαρχος απαρίθμησε τα προβλήματα καθημερινότητας των Ηλιουπολιτών επιρρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης της πόλης στην έλλειψη επαφής της νυν δημοτικής Αρχής με την πραγματικότητα, στην άγνοια και την αδιαφορία που έχει επιδείξει τα 3,5 τελευταία χρόνια. 

Επανέλαβε ότι το ψηφοδέλτιο πνοής και προοπτικής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης συνθέτουν επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, της καθημερινής δράσης και της εθελοντικής προσφοράς - συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, που αγαπούν την Ηλιούπολη και θέλουν να τη δουν να προχωρά ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της.

Με αίσθημα ευθύνης, η Αργυρώ Πίκουλα υπερτόνισε την ανάγκη εφαρμογής του δημοτικού προγράμματος ανάπτυξης, που έχει καταρτίσει ο ανεξάρτητος συνδυασμός, ένα πρόγραμμα μελετημένο, επεξεργασμένο ανά τομέα δράσης, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και γι’ αυτό το λόγο άμεσα υλοποιήσιμο. «Το πρόγραμμά μας καταθέτει 57 ολοκληρωμένες δράσεις και παρεμβάσεις ουσίας στη λειτουργία και απόδοση έργου της δημοτικής Αρχής. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, να διορθώσουμε λάθη, να εξαλείψουμε φαινόμενα απαράδεκτα για το δήμο, να αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα κάθε πολίτη, να επαναφέρουμε το δήμο στο δημότη. 57 δράσεις πνοής και προοπτικής για την Ηλιούπολη σε όλο το φάσμα λειτουργιών του δήμου, στην αυτοδιοικητική, την κοινωνική, την οικονομική και την περιβαλλοντική πολιτική ζητούν την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών», σημείωσε αναλύοντας το έργο, που θα υλοποιήσει η «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» ως επόμενη δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας την ομιλία της η ανεξάρτητη υποψήφια δήμαρχος υπογράμμισε πως τα κομματικά διλήμματα δεν πείθουν σήμερα κανέναν. «Ο θίασος των κομματικών πρώην και νυν δημάρχων της Ηλιούπολης», είπε «κλείνει τον κύκλο του εδώ. Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα κριτήρια επιλογής των δημοτών είναι ξεκάθαρα αυτοδιοικητικά. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε κρίνοντας το έργο όσων πέρασαν. Το συγκρίνουμε με το έργο που μας υποσχέθηκαν και το έργο που είχαμε ανάγκη να δούμε. Μόνον έτσι μπορούμε να αποφασίσουμε υπεύθυνα για το μέλλον και να φτάσουμε μέχρι την κάλπη». Προσθέτοντας με έμφαση: «Δεν έχουμε περιθώριο για άλλες απώλειες. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μία χαμένη δημαρχιακή θητεία. Οφείλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών μας. Η Ηλιούπολη οφείλει να διεκδικήσει ό,τι έχασε τα τελευταία χρόνια και να αντισταθεί απέναντι σε ό,τι κινδυνεύει να χάσει».

Με το πέρας της ομιλίας της, η Αργυρώ Πίκουλα κάλεσε στο βήμα τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους καθώς και τους στενούς συνεργάτες της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τον έντιμο αγώνα, που δίνουν, καθώς όπως είπε «δεν δίνουν τη μάχη των εκλογών, αλλά τη μάχη της Ηλιούπολης»!

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ........ΜΕ ENA ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ  
 S;JVH HGCV


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης