Παρασκευή 30 Μαΐου 2014


Μας τα χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αλλά για να μην μπει ο Ιούνιος "συννεφιασμένα" και στη διάθεσή σας, εκμεταλλευθείτε τις παρακάτω προτάσεις δωρεάν ψυχαγωγίας στην Αθήνα. Ξεχωρίζει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Τζαζ στην Τεχνόπολη, που αποτελεί αγαπημένο ραντεβού των μουσικόφιλων, και "ανοίγει" κάθε χρόνο την σεζόν υπαίθριων συναυλιών.

Σάββατο 31 Mαΐου 
- "Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας"
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 31 Μαΐου περιηγηθείτε στην οδό Αιόλου και θαυμάστε τις ομορφιές της, με τη βοήθεια της ξεναγού Στέλλας Γαλανοπούλου.

- "Καλλιτεχνικό πάρτι από τη Norforsale στο Θέατρο Olvio"
Το Σάββατο 31 Μαΐου, η "NorForSale" ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο δραστηριοτήτων της και αποχαιρετά τη χειμερινή σεζόν προσκαλώντας χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, θεατρολόγους, παραμυθάδες, μουσικούς, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, σε μια εορταστική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

- "Ο Γιάννης Σπανός στο Friend's cafe"
Στο «Friend's cafe» εμφανίζεται ο Γιάννης Σπανός για ένα μουσικό ταξίδι στις υπέροχες και σημαντικές εποχές του ελληνικού τραγουδιού. Από το Νέο Κύμα στις μπαλάντες του, από τη "Μαρκίζα" , μέχρι το "Άσπρα καράβια", από το "Σπασμένο καράβι" μέχρι το "Μια αγάπη για το καλοκαίρι" και το «Προσωπικά», όλα σε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα.

- "Φωτογραφία και Μουσική στο Athens House of Photography"
Μια διαφορετική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Φωτογραφία και Μουσική», φιλοξενείται από το Athens House of Photography, γεμάτη με έργα της μόνιμης συλλογής του. Frederic Reglain -Athens House of Photography 1. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Herbert List, Γιάννη Δήμου, Κωνσταντίνου Μάνου, Jan Saudek, Pentti Sammallahti, William Abranowicz, Willy Ronis, Στέφανου Τσακίρη, Μαρίας Αλεξέα καθώς και μια σειρά πορτραίτων του Ray Charles από τον Γάλλο φωτογράφο Frederic Reglain.

- "Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη"
Το Σάββατο 17 Μαΐου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει το εργαστήριο "Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό" για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Ένα μουσικό εργαστήριο έξι συναντήσεων, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.


Κυριακή 1 Ιουνίου
- "Φιλοσοφικός περίπατος στην Ακρόπολη"
Το Κοινωνικό Δίκτυο Θετικής Ενέργειας διοργανώνει «Φιλοσοφικό Περίπατο» στην περιοχή της Ακρόπολης, με βόλτα ως το αμφιθεατράκι πίσω από την εκκλησία του Άγιου Δημήτριου Λουμπαρδιάρη και θέμα συζήτησης: "Ευτυχία και ευδαιμονία σε περίοδο κρίσης".

- "Η κατάρα της πεταλούδας του Λόρκα στο Vault
Ένα σκοτεινό παραμύθι σε δύο πράξεις, "Η κατάρα της πεταλούδας" του Λόρκα, ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Η παράσταση δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο πλαίσιο του θεατρικού σεμιναρίου της ομάδας « Όνομα?» που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2013 – 2014 στο Θέατρο Vault. «Η κατάρα της πεταλούδας» ή αλλιώς «Τα μάγια της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα και η "κωμωδία" όπως την αποκαλεί ο ίδιος, μετατρέπεται σ' ένα σκοτεινό ποιητικό παραμύθι.


Σάββατο και Κυριακή

- "Τετραήμερο Jazz Festival στην Τεχνόπολη"
Σε ρυθμούς τζαζ γιορτάζει για 14η χρονιά η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων καθώς από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου διοργανώνει το 14ο Athens Technopolis Jazz Festival. Πάντα με ελεύθερη την είσοδό του, το «Athens Technopolis Jazz Festival» φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης. Μουσικά συγκροτήματα από 12 χώρες (Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο, Τουρκία) θα εμφανιστούν στο Γκάζι, με μοναδικό σκοπό να ταξιδέψουν το κοινό με τη μουσική τους.

- "Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας‏"
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων εγκαινιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας η έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες - με την Κάτια - ένα ταξίδι με την δεκατετράχρονη κόρη μου». Πρόκειται για τη φωτογραφική αποτύπωση διαφόρων απομακρυσμένων ή ετερόκλητων περιοχών του πλανήτη μέσα από μια νέα οπτική πρόταση.

- "Mnemotechnics of the self από τη Μαρία Παπαχαραλάμπους στο Open C.A.S.E."
Το Open C.A.S.E.303 φιλοξενεί την ατομική έκθεση "Mnemotechnics of the self" της Μαρίας Παπαχαραλάμπους, η οποία οργανώνεται από την White House Biennial στα πλαίσια ειδικού προγράμματος οργάνωσης ατομικών εκθέσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Πρόκειται για παρουσίαση του ευρύτερου φάσματος του ζωγραφικού έργου της εικαστικού από το 1991 έως σήμερα και βασίζεται κυρίως στον συνδυασμό επιλεγμένων έργων σε μια ενιαία ζωγραφική εγκατάσταση. 


Πηγή:www.monopoli.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης