Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Νεκτάριος Βακάλης, κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου, αποδεχόμενος την πρόταση-πρόσκληση του δημάρχου Δάφνης - Υμηττού, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, με το συνδυασμό «Η πόλη μας αξίζει! Δάφνη - Υμηττός».



«Ο κύριος Σταυριανουδάκης, αναφέρει ο κ. Βακάλης, γνωρίζοντας τη δουλειά μας και το ανιδιοτελές μας φιλότιμο για τον τόπο μας και τον πολιτισμό, μου πρότεινε να συμβάλω και στα τοπικά θέματα πολιτισμού». Μετά από ώριμη σκέψη, ο κύριος Βακάλης αποδέχτηκε την πρόταση και επισημαίνει: «Το θεωρώ πρόκληση να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές, σε μια περιοχή που δρω εθελοντικά μαζί με πολλούς άλλους τα τελευταία 15 χρόνια.

Πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω και εγώ στην περιοχή, μπολιάζοντας με περισσότερα εργαλεία και δυνατότητες όλα αυτά που με επιτυχία καταφέραμε σε επίπεδο Συλλόγου και χωριού, σε θέματα πολιτισμού, εθελοντισμού, αλληλεγγύης και περιβάλλοντος, έτσι ώστε να ριζώσουν βαθύτερα και για περισσότερους».
Ο αντιπρόεδρος της ΟΛΣΑ και πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου (σύλλογος που εδρεύει και δρα στην περιοχή), θεωρεί πρόκληση να διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών της Δάφνης και του Υμηττού, γνωρίζοντας ότι η πρόσκληση του δημάρχου δεν έχει να κάνει με τις πόσες ψήφους μπορεί να φέρει αλλά με την πρόταση που μπορεί να καταθέσει και το έργο που μπορεί να επιτελέσει.

Κανένας, άλλωστε, επισημαίνει ο κύριος Βακάλης, δεν αμφισβητεί ότι η κρίση που συνταράσσει την εποχή μας είναι συνέπεια της κρίσεως των αξιών. Ας γίνουμε, λοιπόν, εμείς οι ίδιοι οι παραγωγοί του δικού μας πολιτισμού είτε ως άτομα είτε ως ομάδες μέσα από τις δικές μας συλλογικότητες και όχι καταναλωτές μαζικών προτύπων.

Μόνο έτσι θα «ανακαλύψουμε» ξανά τις ανθρωπιστικές αξίες, βάσει των οποίων η χώρα μας υπήρξε κοιτίδα και λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
Ο Νεκτάριος Βακάλης έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλά πώς να οργανώνει, να στηρίζει αλλά και να προβάλει δράσεις πολιτισμού μέσα από πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους συλλόγους.

Με τον ίδιο τρόπο σκοπεύει να εργαστεί και στο δήμο. Ο ίδιος δεσμεύεται για ουσιαστική θητεία αλλά και μαθητεία με καθημερινή προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων εκείνων που μοιάζουν να έχουν χάσει το νόημά τους στο πέρασμα του χρόνου, διότι θεωρεί ότι μόνο με τις ανθρωπιστικές αξίες, που έχουν γνώμονα τον άνθρωπο μπορούμε να δώσουμε νόημα, μορφή και περιεχόμενο στην πολιτιστική δράση.

Θα αγωνιστεί, επίσης, για τη δημιουργία ενός πλαισίου αναφοράς που, διευρυμένο, θα αγκαλιάζει όλες τις μορφές δημιουργίας στην πόλη μας και θα λειτουργεί ως δίαυλος έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των δημοτών αλλά και όλων όσων επιθυμούν να γίνουν κοινωνοί του πολιτιστικού αγαθού.

Παραμένει ενεργός στην καθημερινότητα του συλλόγου του, στον οποίο δεν έβαλε υποψηφιότητα τον Φεβρουάριο λόγω του ενδεχόμενου της εκλογικής καθόδου στο δήμο αλλά και για λόγους ανανέωσης και δραστηριοποίησης άλλων, ζητά την υποστήριξή σας με τον καλό σας λόγο και τη μαρτυρία σας, για τον τρόπο με τον οποίο, όσοι τον γνωρίζετε, λειτουργεί, χρόνια τώρα, σε ζητήματα συλλογικής-κοινής δράσης με γνώμονα την προσφορά και την ευθύνη.

Εύχεται, καλή διαδρομή και καλό, έντιμο αγώνα σε όλους τους υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα και η διάθεση προσφοράς που επαινούμε και υπηρετούμε, να βρει γόνιμο έδαφος σε όλες τις διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών και να διαδοθεί περισσότερο.

Στο πρόσωπο του Νεκτάριου Βακάλη εκφράζεται μια συνετή πρόταση, που συνενώνει το δήμο Δάφνης – Υμηττού με τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης