Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζονται  και τον Φεβρουάριο!
Δήλωσε συμμετοχή!
Ελάτε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή να γνωριστούμε, να μάθουμε τις βασικές αρχές χρήσης ενός υπολογιστή, να ανακαλύψουμε χρήσιμα εργαλεία και δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο στην καθημερινότητά μας και στις ανάγκες μας και να αναζητήσουμε τρόπους να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας με χρήση απλών και δωρεάν προγραμμάτων multimedia!




Εισαγωγή στους Η/Υ (νέο) Μαθαίνουμε τα μέρη του υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα, τις σουίτες γραφείου, το Internet, το e-mail και την επικοινωνία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους και ολοκληρώνεται σε τέσσερεις συναντήσεις.
Web Radio Μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας διαδικτυακό ραδιόφωνο χωρίς κόστος και να δημιουργούμε μία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή.
Dvd Free Studio Μαθαίνουμε πως να κατεβάσουμε video ή mp3 από το διαδίκτυο, πως μετατρέπουμε ένα αρχείο video, ήχου ή και εικόνας από τον υπολογιστή μας ή το internet σε άλλη μορφή αρχείου, μαθαίνουμε να επεξεργαζόμαστε τα αρχεία μας μέσω της ελεύθερης σουίτας.
Video Streaming Μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι χωρίς κόστος και να δημιουργούμε μία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Ανακοινώνουμε την εκπομπή μας σε sites και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Web Filtering Ι & ΙΙ Μαθαίνουμε πως να ρυθμίσουμε το οικιακό μας δίκτυο και τους υπολογιστές μας, ώστε να ελέγχουμε τις ιστοσελίδες που θα έχουμε πρόσβαση προκειμένου να προστατέψουμε τα παιδιά από τους κινδύνους του Internet. (δύο συναντήσεις)

Audacity Μαθαίνουμε να ηχογραφούμε ζωντανή μουσική, να επεξεργαζόμαστε MP3, WAV και άλλα αρχεία ήχου, να κάνουμε μίξη σε ήχους, να αλλάζουμε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα.
Movie Maker Φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο. Μαθαίνουμε να εισάγουμε βίντεο και φωτογραφίες, να εφαρμόζουμε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνουμε μουσική υπόκρουση, να προσθέτουμε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύουμε το έργο, να το δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο.
Linked In (νέο) Κάνουμε μία εισαγωγή και τα πρώτα μας βήματα στη χρήση του επαγγελματικού ηλεκτρονικού κοινωνικού δικτύου LinkedIn που απευθύνεται σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Δημιουργούμε Λογαριασμό, κάνουμε την αρχική βασική παραμετροποίηση του λογαριασμού και εισάγουμε βασικές πληροφορίες.
Cloud & On-line υπηρεσίες (νέο) Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε απλά κάποια από τα δωρεάν διαθέσιμα ιστολόγια που υπάρχουν στο Διαδίκτυο που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν και να σας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας. Διαγνωστικά εργαλεία για την πρόσβαση από το οικιακό σας δίκτυο στο Internet, μετατροπή αρχείων, περικοπή μουσικών κομματιών, on line επεξεργασία είκόνας, εικονικός διαδικτυακός δίσκος, διαδικτυακά αρχεία, διαδικτυακό ημερολόγιο, διαδικτυακές επαφές, διαδικτυακή μετάφραση, Διαδικτυακή αναζήτηση με παραμέτρους (ιστολογιών εικόνων και λοιπά), εξαγωγή ήχου και βίντεο από το Youtube (πνευματικά δικαιώματα).
Επεξεργασία εικόνας με το GIMP (νέο) Γνωριζόμαστε με τις βασικές αρχές τις επεξεργασίας εικόνας μέσα από πολύ απλά παραδείγματα με τη χρήση του GIMP. Διασκεδάζουμε πειράζοντας φωτογραφίες με τον πιο απλό τρόπο και κάνοντας ωραίες συνθέσεις.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 κτήριο ΟΤΕ). Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία - πλέον των συναντήσεων- εξατομικευμένης πρακτικής εξάσκησης στους υπολογιστές του Media Lab, με τη βοήθεια των Media Labers, του Στάθη Νικολακόπουλου και του Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη.
Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τηλεφωνική κράτηση, στο τηλ. 210 9948344, καθημερινά από τις 12.30 έως τις 14.30 (αρμόδιοι υπάλληλοι Μαρία Καραγκούνη, Δημήτρης Μπαρμπαγιώργης).
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τα τμήματα είναι ολιγομελή και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι κάτοικοι Ηλιούπολης.

Το πρόγραμμα κάθε μήνα θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα μας:
www.politismos-ilioupoli.gr

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     




TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης