Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά επιβεβαιώνει έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη. Η έρευνα επικεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη και θα παρουσιαστεί σήμερα από την ευρωβουλευτή.




Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρία στα πέντε νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 185.000 στον αριθμό, δυσκολεύονται να πληρώσουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περίπου 15.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως. Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου 2.000 νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης περνούν περιόδους στις οποίες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στο πεδίο της θέρμανσης, το οποίο κι αυτό αποτέλεσε μέρος της έρευνας. Οπως έγινε γνωστό, 22.000 νοικοκυριά αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στο κόστος, ενώ 163.000 νοικοκυριά δηλώνουν πως ανταποκρίνονται με δυσκολία.
Από την έρευνα της Palmos Analysis προκύπτει ακόμα ότι το μέσο νοικοκυριό καλείται να ξοδέψει το 13% του ετήσιου εισοδήματός του σε λογαριασμούς θέρμανσης και ηλεκτρικού, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 10%, που αποτελεί και το όριο του ορισμού της ενεργειακής φτώχειας στην Ευρώπη.
Η έρευνα, με πολλά ακόμα στοιχεία, θα παρουσιαστεί στην ενεργειακή ημερίδα που διοργανώνει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη αύριο στις 11:00, στο αμφιθέατρο «Αλέξης Μινωτής» του δημαρχείου Αμπελοκήπων, με χορηγό επικοινωνίας την greenagenda.gr. Στην ημερίδα αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Ενέργειας της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας. Την παρουσίαση της έρευνας θα ακολουθήσει συζήτηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη Θεσσαλονίκη, ενώ κεντρικός εισηγητής θα είναι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της τράπεζας για την Ελλάδα, κ. Νίκολας Τζένετ, κάτι που αποδεικνύει και τη σημασία του θέματος όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιαστεί και το πιλοτικό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί απευθείας με ένα εκατομμύριο ευρώ από την Ε.Ε. μετά από πρόταση της Μαρίας Σπυράκη με θέμα την ενεργειακή φτώχεια στη μακροπεριφέρεια Ιονίου – Αδριατικής, στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Πηγή: EleftherosTypos.gr
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης