Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελλάδα αποτελεί πάντα πηγή προβληματισμού λόγω της οικονομίας και του προσφυγικού τόνισαν κοινοτικές πηγές σε άτυπη ενημέρωση σε δημοσιογράφους.




Μάλιστα, αρμόδια πηγή αποκάλυπτε ότι πριν από δέκα μήνες τέθηκε ξανά το θέμα του Grexit στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Εκτοτε δεν συζητήθηκε ξανά «αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η Ελλάδα ζει με παρατάσεις εδώ και επτά χρόνια» σημείωνε η ίδια πηγή. Πρόσθεσε όμως ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί έκανε θετικές δηλώσεις λέγοντας ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας υπερκαλύφθηκαν για το 2016 και ότι όλοι εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Την Τρίτη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα, με μεγάλη ανησυχία παρατηρούν κοινοτικές πηγές το σκηνικό που διαμορφώνεται στην ΕΕ μετά την εκλογή Τραμπ αλλά και ενόψει των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία.
Οπως παραδέχονται η σχέση ΕΕ-ΗΠΑ είναι «αχαρτογράφητα νερά».
«Το ατύχημα βέβαια μπορεί πάντα να συμβεί» είναι μια ενδεικτική φράση αν και διατυπώνεται η αισιοδοξία ότι τελικά θα επικρατήσουν οι σοβαροί και οι συστημικοί.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί κύμα αντίδρασης στις Βρυξέλλες ώστε να μην γίνουν δεκτά τα διαπιστευτήρια του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ Τέντε Μάλοκ.
Η ανησυχία κορυφώνεται με το αυξανόμενο κύμα λαΐκισμού, δημαγωγίας και ξενοφοβίας που επικρατεί στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό διατυπώθηκε μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ροές από την Αφρική και γι' αυτό επιχειρείται να τεθούν όροι στις χώρες προέλευσης. Όπως επισημάνθηκε η συμφωνία με την Τουρκία παραμένει ισχυρή και δεν αμφισβητήθηκε ούτε στο περσινό δημοψήφισμα.
Αν καταρρεύσει ωστόσο "θα είναι καταστροφή διότι plan B δεν υπάρχει", όπως τονίστηκε. Σχετικά με την διαβίωση στους καταυλισμούς, ειπώθηκε ότι η "εικόνα της Ελλάδας είναι τραγική", ότι υπάρχει ζήτημα καθυστερήσεων στις διαδικασίες καθώς τα κονδύλια για το ξεχειμώνιασμα των προσφύγων είχαν δοθεί από τον Ιούνιο, αλλά θέμα κακοδιαχείρισης δεν έχει τεθεί παρότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος για τις ΜΚΟ. "Θα πρέπει να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στον λαϊκισμό και την ανθρωπιά" επισημάνθηκε.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης