Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017


«Τι σε μέλλει εσένανε από πού είμαι εγώ απ’ το Καραντάσι φως μου ή απ’ το Κορδελιό» λένε οι στίχοι ενός παραδοσιακού τραγουδιού αναφερόμενοι στο Κορδελιό, παραλιακό προάστιο της Σμύρνης, που χάθηκε μαζί με την Σμύρνη στην μεγάλη καταστροφή.




Την Κυριακή του Ασώτου, 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Νέο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, μετακινήθηκε και απενεργοποιήθηκε μια βόμβα του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, η οποία απειλούσε την ζωή χιλιάδων ανθρώπων.
Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, δεν έμεινε αμέτοχη της αγωνίας των αδελφών μας στην συμπρωτεύουσα. Αυθημερόν λίγο πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο ιερουργός του μυστηρίου, προσκάλεσε όλους τους πιστούς να προσευχηθούν για την εύκολη απενεργοποίηση της βόμβας, αλλά και την ασφαλή επάνοδο των κατοίκων του εκκενωθέντος Νέου Κορδελίου εις τα ίδια.

Την ειδική δέηση στην Α΄ Θεία Λειτουργία, ανέπεμψε προς τον Κύριο της ζωής και του θανάτου, ο πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Κούκουνας, εφημέριος αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως. Ο π. Παναγιώτης είχε προσκληθεί προς αρωγή του πρεσβυτέρου Βασιλείου Ταξιαρχιώτη, απόντων των λοιπόν πέντε εφημερίων.
Την ημέρα αυτή οι εκ των εφημερίων του ναού, αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Δαμασκηνός Φυλακτός, πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς και ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια συλλειτούργησαν με τον μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ στον ιερό ναό αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού. Εκεί τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νεκταρίου Γαλριώτου, καταγομένου εκ Σπετσών. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και πολλοί ενορίτες, αφού ο νέος πρεσβύτερος είχε χειροτονηθεί εις διακόνον (21.1.2010) στο ναό της αγίας Μαρίνης και επί έτος υπηρέτησε σε αυτόν. Μάλιστα για να δωθεί η δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν, μετατέθηκε και ο προγραμματισμένος εορτασμός της Παναγίας Οστρομπράμσκα.
Ο πέμπτος εκ των εφημερίων πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, με εντολή της προϊσταμένης αρχής, εξυπηρέτησε την ιερά μονή Μεταμορφώσεως Κυριού Αθηνών ως ιερουργός στο εν Μήλεσι μετόχιο αυτής.
Την Β΄ λειτουργία, που τελείτε κάθε Κυριακή στο παρεκκλήσι του αγίου Νεκταρίου του ναού της αγίας Μαρίνης, ιερούργησε ο παρεπιδημών στην Αθήνα, αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Καρκαγγέλης, κληρικός της μητροπόλεως Μπουένος Άιρες.
Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, δια των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως, ευχαρίστησε δημόσια τους δύο κληρικούς που εξυπηρέτησαν την ενορία και συνέβαλλαν με την προσευχή τους ώστε να μην γίνει πράξη ο στίχος άλλου λαϊκού τραγουδιού που λέει "πήρε φωτία το Κορδελίο".

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
--
DIRECTOR
Cultural Center of Agia Marina in Athens- Heliopolis
Digieni 20, 16544 Ilioupolis, Greece
+30 697 602 27 36


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης