Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Με την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Τσαφολόπουλου,συμμετείχε στις δραστηριότητες του στεκιού «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, του χώρου που δέχτηκε επίθεση από τάγμα της Χρυσής Αυγής στις 10 Ιούλη 2013, συνεχίστηκε σήμερα, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

 


 Ο μάρτυρας έκανε λόγω για την ανοχή της ομάδας ΔΙΑΣ της αστυνομίας και κυρίως την προκλητική στάση και τις απειλές προς τα μέλη του «Συνεργείου» από μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αμέσως μετά την επίθεση του μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής. «Οι αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν αδιάφοροι, της ομάδας ΔΕΛΤΑ προκλητικοί», είπε στο δικαστήριο. Να υπενθυμίσουμε ότι 2 μηχανές της ομάδας Δίας συνόδευαν τους χρυσαυγίτες και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την επίθεση. «Ναι, ήταν παρούσα η ΔΙΑΣ. Ήταν μπροστά στα επεισόδια και ήταν απλά απαθής. Αυτό που άκουσα είναι πως αυτοί λέγανε ότι όταν είναι 50 μηχανάκια κι αυτοί είναι μόνο 2 μηχανάκια ΔΙΑΣ δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ενώ μπορούσαν να καλέσουν ενισχύσεις. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ που ήρθαν μετά προκαλούσαν με χειρονομίες. Εγώ τους είπα να φύγουν κάποια στιγμή. Στοχοποιήθηκα κιόλας», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα είπε ότι «υπάρχουν θύλακες μες στην αστυνομία που δεν τους καταστέλλουν αυτούς (σ.σ. τους χρυσαυγίτες)».

   Σε ερώτηση γιατί δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη αστυνομικών, είπε ότι φοβάται, «έχω παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

   Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι περίοικοι ήταν αυτοί που σημείωσαν τις πινακίδες των μηχανών των χρυσυαγιτών και τις κατέθεσαν στην Αστυνομία.

   – Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Ήταν κάποιος επικεφαλής; Έδωσε κάποιος εντολή;

   – Μάρτυς: Δεν ξέρω. Ξέρω από κουβέντες περίοικων ότι είδαν τον Λαγό σε αυτοκίνητο και είδα και τον Μίχο σε φωτογραφία, πάνω σε μηχανή.

   Να σημειωθεί ότι προσκομίστηκαν σχετικές φωτογραφίες από την Πολιτική Αγωγή και ο μάρτυρας ανέφερε ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες και πως κυκλοφόρησαν και στο διαδίκτυο. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε: «Αυτονόητο είναι ότι, αφού ήταν εκεί ο Λαγός και ο Μίχος, όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Χρυσής Αυγής».

   Κατέθεσε ότι η επίθεση έγινε γιατί το «Συνεργείο» ήταν ιδεολογικά απέναντι απ’ την φασιστική Χρυσή Αυγή. «Εδραιώνεται με τη βία η Χρυσή Αυγή (…) και μετά γνωστοποιούν τις θέσεις τους. (…) Με τη βία, με τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εναντίον κομμουνιστών, εναντίον λαϊκών αγορών(…) η επίθεση ομοιάζει με τους ψαράδες, με το ΠΑΜΕ»…

   Ο Π. Τσαφολόπουλος βρέθηκε στον χώρο αμέσως μετά την επίθεση, αφού τον κάλεσε ο γιος του στο τηλέφωνο και του είπε ότι ομάδα Χρυσής Αυγής «με μηχανάκια, με λοστούς και κράνη μπήκαν μέσα στο «Συνεργείο» και πως χτυπήθηκε ένας στο πόδι, ένας στο χέρι αλλά υπάρχει και άλλος, περισσότερο χτυπημένος. Αργότερα από πολλές κουβέντες έμαθα ότι ήταν μια μαζική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής με μηχανάκια με κράνη και ξύλα. Πετάξαν και φυλλάδια και φώναζαν «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή». Ήταν κομβόι με πολλές μηχανές δικάβαλες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ήταν παρατεταγμένες».

   Περιγράφοντας στο δικαστήριο τι αντίκρισε όταν έφτασε στο «Συνεργείο» είπε: «Ήταν εκεί καμιά εκατοστή άτομα. Περίοικοι, άτομα από τον χώρο, άτομα από άλλους πολιτιστικούς φορείς, άτομα που ασχολούνται με τα κοινά, διάφοροι. Μπήκα στον χώρο για λίγο, είδα σπασμένη την πόρτα, τα τζάμια σπασμένα, πεταμένα όλα, αναποδογυρισμένα, ένα βίντεο σπασμένο, ποτήρια, εν ολίγοις ο χώρος ήταν βανδαλισμένος»…

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης