Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Την παρουσία του Γιάννη Λαγού και του Νίκου Μίχου ανάμεσα στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, στις 10 Ιουλίου 2013, ανέφερε στην κατάθεσή του στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας Παναγιώτης Τσαφαλόπουλος, επικαλούμενος όσα έμαθε αμέσως μετά το περιστατικό.

Ο μάρτυρας, μέλος του κοινωνικού χώρου, που δεν ήταν παρών στην επίθεση της ομάδας των εποχούμενων μελών της Χρυσής Αυγής, ανέφερε πως πήγε αμέσως μετά στο σημείο, καθώς τον ειδοποίησε ο γιος του, που βρισκόταν εκεί όταν εισέβαλαν οι δράστες.
Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, περίοικοι που βγήκαν στα μπαλκόνια όταν έφτασε στο σημείο του Συνεργείου η μοτοπορεία των χρυσαυγιτών, αλλά και μέλη του χώρου, του είπαν πως ανάμεσα στους δράστες ήταν ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός, μέσα σε αυτοκίνητο και ότι επίσης από φωτογραφίες της ομάδας των δραστών, αναγνώρισε τον βουλευτή Νίκο Μίχο.
Ο μάρτυρας μίλησε για «προκλητική στάση και απειλές προς στα μέλη του κοινωνικού χώρου Συνεργείο», από ομάδα αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ, αμέσως μετά την επίθεση του τάγματος εφόδου, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία δύο μηχανών της ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της πορείας των χρυσαυγιτών. «Οι ΔΙΑΣ αδιάφοροι, οι ΔΕΛΤΑ προκλητικοί» είπε χαρακτηριστικά, για την στάση των αστυνομικών.
Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε όταν έφτασε στο χώρο, ο μάρτυρας είπε: «Όταν έφτασα εγώ στο Συνεργείο, ήταν εκεί καμιά εκατοστή άτομα. Περίοικοι, άτομα από τον χώρο, άτομα από άλλους πολιτιστικούς φορείς, άτομα που ασχολούνται με τα κοινά, διάφοροι. Μπήκα στο χώρο για λίγο, είδα σπασμένη την πόρτα, τα τζάμια σπασμένα, πεταμένα όλα, αναποδογυρισμένα, ένα βίντεο σπασμένο, ποτήρια, εν ολίγοις ο χώρος ήταν βανδαλισμένος. Όλα σπασμένα και αναποδογυρισμένα. Είδα τον φίλο του γιού μου, τον Άγγελο, που κούτσαινε. Ξέρω ότι χτυπήσανε τον Δριμυλή, τον είδα κι αυτόν, δεν διαπίστωσα εγώ τραύματα ή αίματα».
Σύμφωνα με τον κ. Τσαφαλόπουλο, η επίθεση είχε σκοπό να καταστείλει την δραστηριότητα του χώρου, γιατί είχε σαφώς αντιφασιστική χροιά, με εκδηλώσεις κατά του φασισμού και διάθεση συνύπαρξης με τους μετανάστες. Όπως ανέφερε, το Συνεργείο ήταν σε κεντρικό σημείο της Ηλιούπολης και το πιο δραστήριο σε σχέση με άλλα που επίσης υπήρχαν. 
Εισαγγελέας: Ήταν κάποιος επικεφαλής; Έδωσε κάποιος εντολή;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω, ξέρω από κουβέντες περίοικων ότι είδαν τον Λαγό σε αυτοκίνητο και είδα και τον Μίχο σε φωτογραφίες, πάνω σε μηχανή.
Εισαγγελέας: Ήταν εκεί στην πορεία και ομάδα ΔΙΑΣ;
Μάρτυρας: Ναι, ήταν παρούσα η ΔΙΑΣ. Ήταν μπροστά στα επεισόδια και ήταν απλά απαθής. Αυτό που άκουσα είναι ότι, αυτοί λένε ότι, όταν είναι 50 μηχανάκια κι αυτοί είναι μόνο 2 μηχανάκια ΔΙΑΣ δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Εγώ τους είπα να φύγουν κάποια στιγμή. Στοχοποιήθηκα κι όλας.
Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Ομοιάζει σε κάτι αυτό το περιστατικό με άλλα;
Μάρτυρας: Ναι, με τους ψαράδες, με το ΠΑΜΕ, υπάρχουν ομοιότητες, είναι ο ίδιος πολιτικός χώρος.
Αναπληρωτής Εισαγγελέας : Στην αστυνομία γιατί είπατε να φύγει;
Μάρτυρας: Δεν βοηθούσε η στάση τους. Υπάρχουν θύλακες μες στην αστυνομία που δεν τους καταστέλλουν αυτούς.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRΑντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποφάσεις που αλλάζουν τις υποδομές της πόλης

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη σ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers