Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Έκκληση «να κλείσει χθες η αξιολόγηση» έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ζήτησε παράλληλα αλλαγή του μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής με χαμηλότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από το 2021, μιλώντας το Σάββατο στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Παράλληλα έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τη γρήγορη οριστικοποίηση της νομοθεσίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ώστε να βελτιωθεί η κουλτούρα των πληρωμών και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.
Ο διοικητής της ΤτΕ είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι πάνω από 2% του ΑΕΠ (έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ) και σχολίασε ότι «η Ελλάδα έχει μάθει να ελέγχει του προϋπολογισμούς της και ξεπέρασε τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος κάθε χρόνο από το 2012 και μετά».
Ζήτησε τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ ως το 2021, «είμαστε κοντά, το έχουμε σχεδόν πετύχει» είπε, αλλά «ας πείσουμε τους εταίρους μας να υποχωρήσει το από το 2021 στο 2% με μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών».
Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε ιδιαίτερα στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. Πριν την κρίση το ποσοστό ήταν 4% ενώ τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο και χρειάζεται η οριστικοποίηση της νομοθεσίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και για να βελτιωθεί η κουλτούρα των πληρωμών.
Εξάλλου επανέλαβε την πρότασή του για μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους με αποπληρωμή μέρος των δανείων του EFSF σε ισόποσες δόσεις και κεφαλαιοποίηση της διαφοράς που θα προκύπτει ανάμεσα στα έτη σε βάθος χρόνου.
Σε μια αναφορά με ενδιαφέρον ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι λόγω των capital controls η ναυτιλία διατηρεί τα έσοδά της στο εξωτερικό. Σε μια προσπάθεια, τέλος, να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας είπε ότι «δεν υπάρχει σύννεφο χωρίς αχτίδα φωτός».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποφάσεις που αλλάζουν τις υποδομές της πόλης

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη σ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers