Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

   Οι Μικρασιάτες της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία να βρεθούν ο ένας κοντά στον άλλο δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για διασκέδαση με  καλλιέργεια ζεστού και φιλικού  κλίματος .
  





Έχουν  εντάξει στον τρόπο ζωής τους τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων τους, για  πραγματική διασκέδαση  , αυτών που κάτω από τις πιο αντίξοες καταστάσεις της ζωής και της καθημερινότητας  είχαν το τραγούδι και το χορό βασικούς  συντελεστές για ψυχική και σωματική αναζωογόνηση.
    Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο μεζεδοπωλείο ¨ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ¨ , έκοψαν την βασιλόπιττα και διασκέδασαν τα μέλη του συλλόγου με εκλεκτό φαγητό , καλό κρασί , αλλά κυρίως με υπέροχο μικρασιάτικο ρεμπέτικο τραγούδι και χορό. Σε αυτό συνέβαλε το μουσικό σχήμα του ΘΟΔΩΡΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ , ενός νέου εξαιρετικού τραγουδιστή με μικρασιάτικες ρίζες , που η μουσική του πορεία είναι ανερχόμενη και προοιωνίζει λαμπρό μέλλον , γιατί εκτός από μουσική παιδεία , διαθέτει απέραντο ηθικό και ψυχικό υπόβαθρο .
    Όμως, επειδή κύριο χαρακτηριστικό της πολιτιστικής διαδρομής της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης είναι να τιμά, προσωπικότητες της πόλης μας για ενέργειές τους, που προωθούν και προάγουν την Μικρασιατική παράδοση και τον πολιτισμό  και οι οποίοι αναδεικνύουν σελίδες ιστορίας , απέδωσε τιμητική πλακέτα στον π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ του Ι. Ν. Αγίας Μαύρας & Τιμοθέου Ηλιούπολης , ο οποίος στο απερχόμενο έτος 2016 αφιέρωσε το ημερολόγιο της ενορίας του στα Σεπτεμβριανά του 1955.

Στις σελίδες του ημερολογίου ξεδιπλώθηκαν  και αναδείχθηκαν τα γεγονότα της νύκτας των κρυστάλλων του 55 που ως γνωστό είχαν ως επακόλουθο την δημιουργία  μιας νέας προσφυγιάς   Ελλήνων αυτής των Κωνσταντινουπολιτών και την ερήμωση της βασιλεύουσας από το  ελληνικό στοιχείο.
    Οι  Μικρασιάτες της Ηλιούπολης όμως, προσπαθούν ακόμα και μέσα από εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους ωφέλεια και ικανοποίηση και να στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αλλά και σεβασμό σε κάθε ανθρώπινη οντότηταΑνταποκρίθηκαν λοιπόν  άμεσα στο κάλεσμα της προέδρου και συγκεντρώθηκε στη εκδήλωση, χρηματικό ποσό το οποίο  παραδόθηκε στο Ειδικό Σχολείο Αθηνών που εδρεύει στην πόλη της Ηλιούπολης, και συγκεκριμένα στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για κάλυψη αναγκών .


    


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης