Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Πριν από ένα μήνα η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ) δέχθηκε αίτημα από το 1ο ΕΠΑΛ Σίνδου / Θεσσαλονίκης, για Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Ηλιούπολης, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου», που εκπονεί.

Κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΛΟΥΔΗ, οργανώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης των μαθητών, ούτος ώστε η ενημέρωση που θα λάβαιναν σχετικά με το πρόγραμμα Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς, να είναι στη πληρέστερη μορφή της.
Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, εθελοντές της ΖΕΗ υποδέχτηκαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τα παιδιά οι οποίοι με τη σειρά τους, έβγαλαν βόλτα στον Υμηττό κάποιους από τους αδέσποτους σκύλους που περιθάλπει και φιλοξενεί η ΖΕΗ.

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης, οι εθελόντριες της ΖΕΗ έκαναν παρουσίαση στα παιδιά θέματα τόσο σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς, όσο και τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων κατοικίδιων, τα puppy mills, αλλά και την αιχμαλωσία άγριων ζώων.
Το τέλος της ενημέρωσης περιλάμβανε πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά δείχνοντας και το επίπεδο τους, αλλά και το ενδιαφέρον τους για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση τους γύρω από το θέμα.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευσαν, για την τιμή της επίσκεψης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, οφείλονται να απονεμηθούν στη Διευθύντρια κα ΣΑΒΙΔΟΥ, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα δράσης του σχολείου της, σχετικά με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά όλους μας.
Η παιδεία αρχίζει από την οικογένεια και τελειώνει με την εκπαίδευση στα σχολεία.
Φωτισμένοι εκπαιδευτικοί όπως η κα Σαβίδου είναι αυτοί που μεταλαμπαδεύουν στους αυριανούς πολίτες, αρχές και ιδανικά όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία των ζώων.
Ελπίζουμε ότι και άλλα σχολεία θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, που χωρίς δισταγμό επέτρεψε τη χρήση του Αμφιθεάτρου για το σκοπό αυτό και φυσικά τους Εθελοντές της ΖΕΗ που με αυταπάρνηση προσφέρουν ανιδιοτελώς της υπηρεσίες τους για το κοινό συμφέρον.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ: "Αττικό Σφυγμό"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ: "Σφυγμό Νοτίων Προαστίων"
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

Follow by Email

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ακραίως και χωρίς όρια η βία και ο Βανδαλισμός του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος.

Ο Κώστας Σεφτελής μιλά έξω από τα δόντια.   Όταν ένα σύστημα σε «πληγώνει», σε φιμώνει, σε ισοπεδώνει, σε έχει στο περιθώριο, σου παρέ...

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η&Β ΜΠΟΤΟΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΩΤ/ΣΕΛΙΔΑ ΕΦ/ΡΙΔΩΝ

Google+ Followers