Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Εγκύκλιο εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη που περιλαμβάνει τροποιήσεις στις αποσπάσεις και μετατάξεις των σημοσίων υπαλλήλων.





Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «την 1η Μαρτίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν.4456/2017 (Α΄ 24), με το άρθρο 38 του οποίου επέρχονται τροποποιήσεις στα άρθρα 18 και 19 του ν.4440/2016 (Α΄224), για τις μετατάξεις / αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ειδικότερα, στο ΑΡΘΡΟ 38
Α. Με την παρ.2 του άρθρου 38 του ν.4456/2017 αντικαθίσταται το άρθρο 18 του ν.4440/2016 ως εξής:
1. Μετατάξεις για τις οποίες είτε εκδόθηκε ανακοίνωση – πρόσκληση, είτε υποβλήθηκε αίτηση του υπαλλήλου πριν από τις 15.3.2017, δύνανται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι 2.12.2016.
Η κάλυψη των σχετικών δαπανών μισθοδοσίας των ως άνω μετατάξεων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν.4440/2016.
2. Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, οι οποίοι κατά τις 2.12.2016, ήταν αποσπασμένοι με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ., επιτρέπεται να μεταταχθούν, με αίτησή τους, στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι, μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της υπηρεσίας υποδοχής, εφόσον αυτό υφίσταται. Η μετάταξη διενεργείται σε κενή θέση κλάδου της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, ή σε περίπτωση μη ύπαρξης κενής θέσης, με μεταφορά της θέσης που κατέχουν, εφόσον οι προς μετάταξη υπάλληλοι κατέχουν τα τυπικά προσόντα, όπως αυτά ορίζονται στο Π.Δ.50/2001, όπως ισχύει, και στις οικείες οργανικές διατάξεις.
Με τη μετάταξη δε μεταβάλλεται η εργασιακή σχέση και διατηρείται τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές του υπαλλήλου. Η αίτηση υποβάλλεται στην υπηρεσία που επιθυμεί να μεταταχθεί ο υπάλληλος με κοινοποίηση στην υπηρεσία όπου ανήκει οργανικά, έως 15.3.2017. Η μετάταξη διενεργείται με απόφαση των οικείων Υπουργών (περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), κατόπιν έκδοσης απόφασης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 68 παρ.1 του ν.4002/2011. Σε περίπτωση που η απόσπαση του υπαλλήλου λήγει πριν από τη δημοσίευση της πράξης μετάταξης, η απόσπαση παρατείνεται μέχρι τη δημοσίευση της πράξης μετάταξης του υπαλλήλου με την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης του αρμόδιου οργάνου του φορέα υποδοχής. Υπάλληλοι, οι οποίοι δεν υποβάλλουν αίτηση ή δεν επιλεγούν προς μετάταξη επιστρέφουν στην Υπηρεσία, στην οποία ανήκουν οργανικά με τη λήξη της απόσπασής τους και σε κάθε περίπτωση μέχρι 15.4.2018.
Με την ως άνω παράγραφο, δίνεται η δυνατότητα μετάταξης και σε υπαλλήλους αποσπασμένους σε Ν.Π.Ι.Δ., τα οποία μάλιστα δεν απαιτείται να ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση και δίνεται νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 15.3.2017.
3. Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και αποσπώνται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α΄και β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ., μετά από ανακοίνωση – πρόσκληση που εκδόθηκε πριν από τις 2.12.2016, δύνανται να μεταταχθούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι και κατόπιν αίτησής τους που υποβάλλεται μέχρι 30.4.2017. Η μετάταξη διενεργείται με απόφαση των οικείων Υπουργών, κατόπιν έκδοσης απόφασης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 68 παρ.1 του ν.4002/2011.
4. Αποσπάσεις και παρατάσεις αυτών εξακολουθούν να διενεργούνται μέχρι 15.4.2017, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τις 2.12.2016 διατάξεις. Οι ως άνω αποσπάσεις λήγουν αυτοδικαίως στις 15.4.2018.
5. Αποσπάσεις τακτικών υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ., για λόγους συνυπηρέτησης δεν θίγονται. Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι αυτοί δεν υποβάλουν αίτηση ή δεν επιλεγούν προς μετάταξη με τις διατάξεις των παρ.2 και 3 του άρθρου 18 του ν.4440/2016, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του από το άρθρο 38 του ν.4456/2017, εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι έως ότου εκλείψει ο λόγος συνυπηρέτησης.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης