Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
Μικρή αύξηση εμφάνισε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον ΕLA αυξήθηκε στα 43,1 δισ. ευρώ, από 42,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο, Δηλαδή αυξήθηκε κατά 300 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, μειώθηκε ο δανεισμός των πιστωτικών ιδρυμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα 18,7 δισ. ευρώ, από 20,2 δισ. ευρώ αντιστοίχως.
Συνακόλουθα η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον ELA μειώθηκε στα 61,9 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου, από 63 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του προηγούμενου μήνα.
Ωστόσο, η αύξηση, έστω και οριακή του ELA δεν είναι καθόλου καλό σημάδι και «πάγωσε» τους τραπεζίτες. Αλλωστε τον τελευταίο καιρό, τόσο οι επικεφαλής των τραπεζών όσο και ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, χτυπούσαν καμπανάκια σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση. Οπως τονίζεται από παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, η σημαντική μείωση καταθέσεων, τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο και η αύξηση στα κόκκινα δάνεια, εκτιμάται πάνω από 1,6 δισ. ευρώ σε 60 ημέρες, δείχνει ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα όσο δεν κλείνουν τα μέτωπα.
Η αβεβαιότητα για την οικονομία, το ανοικτό μέτωπο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των κόκκινων δανείων και η ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις, οδηγούν σε νέες πιέσεις το τραπεζικό σύστημα. Το θετικό κλίμα, με τις απανωτές μειώσεις της εξάρτησης από τον ELA έχει αναστραφεί και η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη αν η διαπραγμάτευση κρατήσει επί μακρόν και οι τράπεζες δεχθούν νέα χτυπήματα που θα περιορίσουν τη ρευστότητά τους.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRΑντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποφάσεις που αλλάζουν τις υποδομές της πόλης

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη σ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers