Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σε ποιό λαό μιλάτε για ρατσισμό;
Σε ποιό τόπο  και σε ποιά γλώσσα μοναδική σε όλον τον κόσμο υπάρχει η λέξη φιλοξενία;
       





Το 1946 μικρό παιδί στις ερημιές της Ηλιουπόλεως υπήρχαν γύρω μας 3 εξοχικά σπίτια τα οποία ενοικίαζαν εβραiκές οικογένειες οι οποίες είχαν καταφύγει εκεί για να προστατευθούν από την λαίλαπα των τότε "παγκοσμιοποιτών" συμπατριωτών τους και μή. Παίζαμε με τα Εβραιό-πουλα αρμονικά και οι γονείς μας τούς κάλυπταν με την υπέροχη ελ-ληνική φιλοξενία και φιλία! Η μία οικογένεια μάλιστα εργαζόταν στο  αεροδρόμιο του Ελληνικού το τότε αποκαλούμενο Χασάνι, στα μαγι-ρεία των γερμανών.Στο στόμα του λύκου δηλαδή.Τους καλύψαμε και επιβίωσαν.
         Αργότερα στο πανεπιστήμιο, το 1960 συμφοιτούσαμε σε αγαστή συνεργασία με νέους παιδιά Φυλάρχων από την Αφρική! Ακόμη θυ-μάμαι έντονα τα πολύχρωμα και φανταχτερά ρούχα τους. Την            ίδια ακριβώς εποχή ο Τζών Κένεντι έστειλε 400 στρατιώτες να κυκλώσουν πανεπιστήμιο Νοτίου πολιτείας της Αμερικής και να υ-ποχρεώσει τον Πρύτανη να δεχθή 4 μαύρους φοιτητές!.......... Σε ποιό Ελληνικό Πανεπιστήμιο έγινε ποτέ αυτό; Αργότερα πάλι κατά την δεκαετία 70-80 και πολύ πρίν έρθουν οι Αλβανοί στον τόπο μας ακούω στο ραδιόφωνο σε σταθμό αθηναiκό καμπάνια νουθεσίας προς τους Ελληνες για ρατσισμό.Αυτό δεν είχε ξανακουστεί ποτέ σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κατάπληκτη και έχοντας μεγαλώσει με τα νάματα της Οδύσσειας και της Ιλιάδος και κυρίως τις αρχές φιλοξενίας της οικογένειάς μου και των γειτόνων μου, τους πήρα τηλέφωνο και με προφητική οργή μες την ψυχή μου τούς είπα:"Nτροπή να μιλάτε σ'έναν τέτοιο τόπο και σ' έναν τέτοιο λαό για ρατσισμό!
             Εγώ όμως τρόμαξα γιατί διαισθάνθηκα   την επερχόμενη λαίλαπα   της παγκοσμιοποίησης-πανδουλοποίησης.Ενοχοποιείς τον άλλον για κάτι κακό που εσύ ο ίδιος κάνεις  για να τον δουλώσεις και να τον εξοντώσεις.Και ιδού ο μύθος του Αισώπου: " Οταν το αρνάκι έβοσκε στην μιά όχθη του ποταμού και ο λύκος στεκόταν στην απέναντι όχθη τού λέει ο λύκος : γιατί μου τρώς το χορτάρι μου και μου πίνεις το νερό μου; Μά.........και πριν προλάβει να δικαιολογηθεί ορμάει ο λύκος και το κατασπαράσσει.
               Οταν το λιοντάρι το βασιλιά όλων των θηρίων της ζούγκλας και ενώ ησυχάζει πας και το ερεθίζεις και το προγκίζεις με κοντάρι σου-βλερό με μόνο σκοπό να το προκαλέσεις και να το ενοχοποιήσεις για ίδιο όφελος τότε πέστε μου ποιός φταίει και ποιός είναι ο ρατσιστής, το λιοντάρι ή εσύ; Το λιοντάρι ο Ελληνισμός ή εσύ ο παγκοσμιοποιητής; Υπουλα και άνανδρα προωθείται ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους τη χώρα!
       Ναρκώσατε το λιοντάρι τον Ελληνισμό με χίλια και ένα ναρκωτικά για να κάνετε τη δουλειά σας κύριοι παγκοσμιοποιητές.Προσέξτε όμως γιατί είστε σε λάθος δρόμο, και όποιος σκάβει τό λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα! Η λέξις "Παγκόσμιος" είναι ιερή και σε ένα βαθύ μέλλον θα ανήκει μόνον σ' έναν  Υπερπολισμό, έναν πολιτισμό του ΦΩΤΟΣ και όχι έναν πολιτισμό των τραπεζών!
"Εστιν Δίκης Οφθαλμός ός τα πανθ' ορά".
                                                                                    Μαρίνα Καρβούνη


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης