Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση, στην Ηλιούπολη, Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο αναψυκτήριο του Δημοτικού ‘Αλσους «Δ. Κιντής» – Μνησικλέους και ΄Υδρας – από τη «Διαδημοτική επιτροπή για την προστασία του Υμηττού», στην οποία συμμετέχουμε, με τίτλο Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!
Η «Διαδημοτική επιτροπή για την προστασία του Υμηττού»μία συνεργασία δεκάδων συλλογικοτήτων που λειτουργούν στις συνοικίες γύρω απ’ το βουνό, ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Ζητάμε να μην υπάρξει καμμία επιπλέον επιβάρυνση του Υμηττού.







Φίλε, φίλη, κάτοικε των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, το ήξερες; Το ήξερες πως ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2011 γιά την προστασία του Υμηττού σου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, σε έχει θέσει σε «ομηρία» και «απειλεί» τα συμφέροντα και την περιουσία σου;
Κάπως έτσι πρέπει να είναι, αφού πολλοί «εκπρόσωποί» σου, δήμαρχοι (Κορωπίου, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης), σύλλογοι αυθαιρετούχων, κυνηγετικοί σύλλογοι, έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια για να καταργηθούν οι «ακραίες» νομικές διατάξεις «υπερπροστασίας» του Υμηττού. Η προσφυγή αυτή μάλιστα, φαίνεται πως θα δικαιωθεί,διότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν φρόντισε από το 2011 (μέχρι και σήμερα) να παρουσιάσει την αναγκαία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Θα πρέπει να το ήξερες, διότι με δικά σου έξοδα πληρώθηκαν από τους συγκεκριμένους Δήμους δικηγορικά γραφεία, ώστε να γίνουν οι προσφυγές. Διότι εμμέσως, η δική σου υπογραφήφιγουράρει δίπλα στην υπογραφή αυτού που θεωρεί «αναφαίρετο δικαίωμά του» να σκοτώνει τα ζώα και τα πουλιά του Υμηττού. Αυτού που θέλει να ενταχτεί το αυθαίρετό του στο σχέδιο πόλης, ώστε να το κάνει πολυκατοικία. Και από κοντά μεγάλων κατασκευαστικών συμφερόντων που προτείνουν νέα ιδιωτικά σχολεία σε «ειδυλιακό περιβάλλον» κ.α.
Μάλλον θα το ήξερες όταν άκουγες τις εξαγγελίες πολλών δημάρχων ή δημοτικών παρατάξεων για σχολεία, νεκροταφεία, σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων κλπ. Μα που αλλού να γίνουν;Εκεί που είναι «τζάμπα». Στον Υμηττό, την εύκολη και φτηνή λύση. Για μας τους σημερινούς βέβαια. Για τους αυριανούς, πενήντα χρόνια μετά, απλώς δεν θα υπάρχει λύση…
Εάν το ήξερες, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς. Οι δήμαρχοι του «τσιμέντο να γίνει», οι μεγαλοκατασκευαστές και οργανωμένες μειοψηφίες (πολύτιμοι ψηφοφόροι) θα κάνουν τη δουλειά.Εάν δεν το ήξερες ψάξε-ρώτα-ασχολήσου. Ο Υμηττός, ως πνεύμονας οξυγόνου, χώρος περιπάτου και αναψυχής ανήκει σ’εσένα, τα παιδιά και τα εγγόνια σου.

Ενημερωτική εκδήλωση, στην Ηλιούπολη, Δευτέρα 6 Μαρτίου, 18:30,
στο αναψυκτήριο του Δημοτικού ‘Αλσους «Δ. Κιντής» – Μνησικλέους και ΄Υδρας
Υμηττός: μετά τη λαίλαπα της φωτιάς, ας μην αφήσουμε τη λαίλαπα της ανοικοδόμησης, που καραδοκεί πάντα, να τον αποτελειώσει….Είμαστε πάντα δίπλα του, μαζί με Σας!
2 Δεκεμβρίου 2016 – Συμβούλιο της Επικρατείας
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ, η οποία θα  αποφάσιζε για την εγκυρότητα του ισχύοντος ΠΔ, ΦΕΚ τ. Δʼ αριθμ. 187/16.6.2011 και την ακολουθούμενη διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό μέτρων  προστασίας του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών πάρκων Γουδή – Ιλισσίων. Επόμενη ημερομηνία ορίστηκε η 10η Μαρτίου 2017.
Δύο μέρες πριν τη δικάσιμο καταθέσαμε υπ’ όψιν του εισηγητή της Ολομέλειαςέγγραφο με τους σημαντικότερους λόγους που μας βρίσκουν αντίθετους με την κατάργηση του ΠΔ 187/2011 και ότι πιστεύουμε, σε περίπτωση αντικατάστασής του, θα πρέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο να είναι τουλάχιστον εξίσου αυστηρό στον καθορισμό Ζωνών Προστασίας και των χρήσεων γης, για να αποτρέπει εύκολες ‘παρεκκλίσεις’ από τα επιτρεπόμενα.
Το έγγραφο αυτό προσυπογράφουν:
•          η Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης)
•          η Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) 
•          η Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή
•          ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Αττικής (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)
Επειδή η ζωή στο λεκανοπέδιο Αττικής, η διαβίωση τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων σε μικρή έκταση γης, δημιουργεί  πάρα πολλές ανάγκες, μετακίνησης, θέρμανσης, επικοινωνίας, παραγωγής, εκπαίδευσης, αναψυχής, πολιτισμού κλπ. θεωρούμε ότι, το σημαντικότερο για όλους μας είναι η σωστή ιεράρχησή των αναγκών μας, με βάση του τι θεωρούμε σημαντικότερο και πρωτεύον για τη ζωή μας.
Η ιεράρχηση αυτή είναι απαραίτητη για να μας δείχνει τις προτεραιότητες και τις επιλογές που πρέπει να κάνουμε, για τη δικαιότερη και σοφότερη επίλυση των αναγκών μας, ώστε να διασφαλίσουμε μια  ισορροπημένη διαβίωση για το κοινωνικό μας σύνολο.
Βλέποντας τις ανάγκες μας κάτω από αυτό το πρίσμα, οι πρώτες και βασικές μας επιλογές, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, πρέπει να αφορούν τη ζωή μας, την υγεία μας και το κλίμα που διασφαλίζει την ποιότητά τους,!
Γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων μας είναι η εξασφάλιση της ζωής και της υγείας, της γενιάς μας αλλά και των επόμενων γενεών!
Ως εκ τούτου τον Υμηττό τον χρειαζόμαστε και έχουμε απόλυτη ανάγκη το οικοσυστημά του, υγιές, ζωντανό, με όλους τους πολύτιμους οικότοπους που περιλαμβάνει, για να συνεχίσει να προσφέρει στην Αττική και εμάς τους κατοίκους της τα οφέλη που περιγράψαμε, γιατί δε θα πάψουν ποτέ να μας είναι απαραίτητα.
Δείτε όλο το κείμενο εδώ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης