Δευτέρα 27 Απριλίου 2015


Πιο επιτακτική από ποτέ είναι η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των υπηρεσιών του δήμου μας με μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό. Η έλλειψη προσωπικού, ορατή ήδη από την προηγούμενη θητεία του δημάρχου, αναδεικνύεται σήμερα – και κυρίως μετά την επανεκλογή του – σε νούμερο ένα πρόβλημα με συνέπειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των δομών του δήμου όσο και στην ομαλή καθημερινότητα των δημοτών.

Με πιο δραματική την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα καθαριότητας, το αίτημα να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας με το αναγκαίο προσωπικό μοιάζει να ηχεί μονάχα ως αντιπολιτευτικό τέχνασμα στα αυτιά του δημάρχου, την ώρα που είναι πιο μαζικό από ποτέ, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.
Η αλήθεια στα όσα κατά καιρούς με τόλμη αποκαλύπτει και καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (Σ.Ε.Δ.Η.) είναι πικρή και με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας συνοψίζεται στις εξής τρεις διαπιστώσεις:
√ Το αποδυναμωμένο μόνιμο προσωπικό του δήμου Ηλιούπολης δεν επαρκεί για να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών και λειτουργιών του.
√ Η επιλογή εκχώρησης δημοτικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών σε ιδιώτες καθώς και η επιλογή εργολαβιών με ανάθεση από μέρους της δημοτικής Αρχής αφενός καταργεί στην πράξη το δημόσιο χαρακτήρα των όποιων δημοτικών δραστηριοτήτων, αφετέρου αποδεικνύει ότι ουδεμία πρόθεση, ούτε καν διάθεση υπάρχει ο δήμος να διεκδικήσει το αυτονόητο: την πρόσληψη του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε υπηρεσία του – μεταξύ αυτών και οι 55 μόνιμοι εργαζόμενοι, που παραμένουν αδιόριστοι από το 2009 μετά το «πάγωμα» των προσλήψεων που επέβαλε η μνημονιακή πολιτική.
√ Μόνο λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι προσλήψεις ανέργων με συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας. Η ολιγόμηνη ευκαιριακή απασχόληση συμπολιτών μας, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, όχι μόνο δεν προσφέρει στους ίδιους λύση βιοπορισμού και δυνατότητες ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, αλλά στερεί από συγκεκριμένες δομές και υπηρεσίες το εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό που έχει ανάγκη κάθε δήμος. Τούτο συνιστά εκ των πραγμάτων το «άνοιγμα» θέσεων εργασίας (και) σε ανθρώπους ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) πέραν αυτών της ΥΕ και ΔΕ (Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που συνήθως προβλέπουν οι σχετικές προκηρύξεις θέσεων.  
Πέραν εξάλλου της πρόσληψης προσωπικού, πάγια θέση της ανεξάρτητης παράταξής μας είναι να εφαρμοστεί με όρους αξιολόγησης και διαφάνειας η ενδοδημοτική κινητικότητα υπαλλήλων όποτε και όπου χρειάζεται. Οι ανάγκες είναι πολλαπλές και το βέβαιο είναι, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η εξομάλυνση λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών του δήμου στηρίζεται και στην εκ των έσω ρύθμιση αρμοδιοτήτων, ώστε να μην παρατηρείται το σημερινό φαινόμενο, αλλού οι υπάλληλοι να «πλεονάζουν» και αλλού να μην υπάρχει υπάλληλος ούτε για δείγμα!
Τα παραπάνω προϋποθέτουν πάνω απ’ όλα το ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής, που διανύοντας τη δεύτερη θητεία της, μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τόσο τις διαστάσεις του προβλήματος που προκαλεί η έλλειψη προσωπικού όσο και τη λειτουργική εκτροπή που παραμονεύει στη γωνία, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και μέτρα.  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης