Πέμπτη 23 Απριλίου 2015


Ως μια κίνηση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ερμηνεύει  το συνδικάτο εργαζομένων α’ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, την Πράξη νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην τράπεζα της Ελλάδος και καλεί την ΚΕΔΕ να την απορρίψει χωρίς κανένα διάλογο.


Το συνδικάτο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όχι μόνο συνεχίζει την υποχρηματοδότηση των δήμων, αλλά προχωράει στη δέσμευση χρημάτων που ικανοποιούν τις λειτουργικές ανάγκες παιδικών σταθμών, κοινωνικών δομών και σχολείων. Επίσης, αναφέρουν, από τα αποθεματικά καλύπτεται και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο των ΟΤΑ Αττικής αναφέρει ότι όπως η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έκλεψε τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και των ασφαλιστικών ταμείων και τα μετέτρεψε σε ρέπος και ομόλογα, έτσι και η σημερινή ληστεύει τα αποθεματικά των δήμων, νοσοκομείων και άλλων φορέων προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι και με τις θέσεις της ΚΕΔΕ που αντί να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης μιλάει για διαλόγους και εθνικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά από «διαλόγους» και «εθνικά συμφέροντα». Όποτε οι εργαζόμενοι ακούν τις συγκεκριμένες φράσεις όλο και περισσότερα βάρη φορτώνονται στις πλάτες τους.
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η διαπραγμάτευση που πραγματοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα των εργαζομένων, στο επίκεντρο τους  δεν έχουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων αλλά τη παρά πέρα σωτηρία του μεγάλου κεφαλαίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους, όλη τη κοινωνία να βγάλουν συμπεράσματα από τη πολιτική της συγκυβέρνησης χρειάζεται να μη δείξουμε καμία ανοχή, να μην έχουμε  καμία αυταπάτη. Με Κυβέρνηση που κινείται εντός των τοιχών της λυκοσυμμαχίας  της Ευρωζώνης οι εργαζόμενοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δουν. Να θυμηθούν ότι το σύνολο όλου του αντεργατικού  οπλοστασίου που θα καταργούσαν με ένα νόμο είναι εδώ και καθημερινά πνίγουν το σύνολο της κοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Το συνδικάτο απαιτεί «να σταματήσει να παίζει η συγκυβέρνηση με τα χρήματα των εργαζομένων και να πάρει πίσω σήμερα η συγκυβέρνηση τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να επιστρέψει τα κλεμμένα από τους δήμους».
Στην ανακοίνωση γίνεται πρόσκληση στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων σε μαζική παράσταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, αύριο Πέμπτη 23-4-2015 στις 13:00 ώστε να δοθεί «μια πρώτη απάντηση στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης