Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016


Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες μετά την ανακοίνωση της μείωσης της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες.
Ο ΥΠΑΜ, Χριστόφορος Φωκαΐδης, κατέθεσε χθες ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, πρόταση για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, που περιλαμβάνει και τη μείωση της στρατιωτικής υπηρεσίας των εθνοφρουρών. Η απόφαση, που αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο στράτευμα, θα έχει άμεση ισχύ.



Οι οπλίτες της 2015 Β’ ΕΣΣΟ θα υπηρετήσουν 18 μήνες, ενώ οι οπλίτες όλων των επόμενων ΕΣΣΟ θα υπηρετούν 14μηνη θητεία. Για να γίνει πράξη η μείωση, ξεκινά αμέσως η διαδικασία πρόσληψης 3.000 επαγγελματιών οπλιτών για κάλυψη των κενών, που θα προκύψουν από την απόλυση των εθνοφρουρών.
Στις προσλήψεις θα υπάρχει περιορισμός ηλικίας, μέχρι 32 ετών. Το κόστος υπολογίστηκε στα €33 με €35 εκατομμύρια ετησίως. Στην περίπτωση, που ο αριθμός αυτός δεν συμπληρωθεί από Κύπριους, η πρόσκληση θα επεκταθεί και στην Ελλάδα.
Ενημερώνονται οι αρχηγοί κομμάτων και η Επ.Άμυνας
Χθες πραγματοποιήθηκε διευρυμένη επιτελική σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας, παρουσία του Αρχηγού της ΕΦ για να δρομολογηθούν οι ενέργειες, που θα προωθηθούν άμεσα, με πιο κρίσιμη αυτή της πρόσληψης  επαγγελματιών οπλιτών, ώστε να ισχύσει η μειωμένη θητεία.
Σήμερα ο ΥΠΑΜ θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων. Παράλληλα από το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, όπου Υπουργός και Αρχηγός θα θέσουν όλες τις λεπτομέρειες με στοιχεία και αριθμούς.
Έκτακτη συνεδρία συγκάλεσε ο Σύνδεσμος Αξιωματικών για συζήτηση των νέων δεδομένων.
Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση κάνει λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες, χαιρετίζει, ωστόσο, την απόφαση. 
Tα θέματα άμυνας δεν προσφέρονται για προεκλογική εκμετάλλευση
Η κοινή διαπίστωση είναι ότι η αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης,  στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα. Αναφορικά με τις επικρίσεις για το χρόνο, που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην εξαγγελλία, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν είναι τυχαίο το χρονικό πλαίσιο της εξαγγελίας, καθώς ολοκληρώνεται, πλέον, το μνημόνιο και η κυβέρνηση είναι πιο ελεύθερη και ανεξάρτητη στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τους σχεδιασμούς της.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εμφανίστηκε βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο πλαίσιο της σύσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας θα διασκεδαστούν οι όποιες ανησυχίες, έχουν διατυπωθεί.      
Για ιστορική πολιτική απόφαση έκανε, εξάλλου, λόγο ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Η χθεσινή εξαγγελία, είπε απαντώντας στις επικρίσεις, αποτελεί το αποτέλεσμα τρίχρονης μελέτης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. Αναφορικά με την έκπληξη του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς χθες στη Βουλή ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι αυτό που δεν γνώριζε ήταν ποια ήταν η τελική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Παράλληλα, απέρριψε και τα περί πολιτικών σκοπιμοτήτων λέγοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή δεν είναι δυνατόν να σταματούν να λαμβάνουν αποφάσεις έξι μήνες, πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, καθώς  έτσι το κράτος σε κάθε πενταετία θα παραλύει για δύο χρόνια. Η εξαγγελία, είπε, έγινε αυτή την περίοδο, επειδή ανακτούμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η λελογισμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τα τελευταία τρία χρόνια, υποστήριξε, οδήγησε στην εξεύρεση των πρόσθετων κονδυλίων, που απαιτούνταν και τώρα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή. Αντέστρεψε, μάλιστα τις κατηγορίες, λέγοντας ότι τα κόμματα αντιδρούν εξυπηρετώντας δικές τους προεκλογικές σκοπιμότητες.   
Τα θέματα της άμυνας δεν προσφέρονται, τόνισε, για προεκλογική εκμετάλλευση.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης