Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016


Το Δημόσιο αλλά και το ασφαλιστικό είναι δύο από τα βασικά θέματα λόγω των οποίων δεν προχωράει η διαδικασία αξιολόγησης. Αυτό τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας αφενός ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να ολοκληρωθεί άμεσα και αφετέρου ότι οι συζητήσεις των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές «πήγαν πολύ καλά», αλλά παραμένουν «διαφορές» στο ασφαλιστικό, στα δημοσιονομικά στοιχεία του 2016 και των επόμενων ετών, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Αναφορικά με το Δημόσιο, ο ίδιος αξιωματούχος «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι «κάποια βασικά υπουργεία» στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει σοβαρά τις συμφωνίες και τις αποφάσεις του Ιουλίου» (σ.σ. για την αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου). Μάλιστα, με αφορμή τοποθετήσεις στελεχών και μετακλητών υπαλλήλων, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί «απογοητευτική», προσθέτοντας ότι «η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα είναι μείζον ζήτημα στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου».
Σχετικά με το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συζητήσεις , καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι απαιτείται ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως η ηλικία συνταξιοδότησης, τα ποσοστά αναπλήρωσης και η περίοδος καταβολής εισφορών. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να φτιαχτεί ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που θα είναι θετικό για τον επίσημο τομέα της οικονομίας.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης