Σάββατο 26 Απριλίου 2014

                  Η συνεργατιδα του «ΣΦΥΓΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ»Γ.Φιλιππιδου συνομιλει με την υποψηφια δημ.συμβουλο Βασιλικη Σακελλαριου του συνδυασμου»Ηλιουπολη Παμε Μπροστα»
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Σακελλαρίου διαβάζοντας το βιογραφικό σας θα ήθελα  να μεταφέρω στους αναγνώστες μας κάποιες πληροφορίες για  εσάς και κυρίως για την απόφασή σας να συμμετάσχετε στις αυτοδιοικητικές  εκλογές με το συνδυασμό του υπ. Δημάρχου Ηλιούπολης Τάσου Ευσταθίου ‘ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ’ ειδικά αυτή την περίοδο που όλα στην πολιτική κ αυτοδιοικητική σκηνή είναι  ρευστά:
 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Επειδή οι συγκυρίες στις οποίες ζούμε είναι δύσκολες έχω την αίσθηση ότι με την επαγγελματική πείρα ετών που κατέχω συνδυασμένη με την προσωπική εμπειρία έχω τα εχέγγυα να συμβάλλω στη βελτίωση της πόλης μας, μέσω περαιτέρω ανάπτυξης των κοινωνικών υπηρεσιών υγείας που περισσότερο από άλλοτε μαστίζονται και τις έχουμε ανάγκη όλοι σήμερα. Ειδικότερα οι ανασφάλιστοι και κοινωνικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας από την οικονομική κρίση στην οποία περιήλθε η χώρα μας.
 Όσον αφορά εμένα γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηλιούπολης της οποίας γνωρίζω τα προβλήματα ως μόνιμος κάτοικος εδώ και δεκαετίες.
 Είμαι απόφοιτος της Ελληνογερμανικής Σχολής Αθηνών. Με το πέρας των σπουδών μου στην Ιατροχειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza» με άριστα, ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα παμψηφεί με θέμα τον καρκίνο των ωοθηκών.
Στο μεταπτυχιακό δίπλωμα ασχολήθηκα με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και έλαβα επίσης άριστα παμψηφεί. Εξειδικεύτηκα αργότερα στο  St George’s Hospital της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στην Γυναικολογική Ουρολογία και εργάστηκα ως Επιμελήτρια σε διάφορα νοσοκομεία.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά την επιστροφή σας στην Ελλάδα ενταχθήκατε στο δυναμικό άμεσα;
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ:Ναι πράγματι, εργάστηκα στο 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» και στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» με το βαθμό του Διευθυντή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε  μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, γνωρίζω επίσης ότι είστε  μέλος κ της πανελλήνιας ένωσης ιατρών λογοτεχνών κ ιδρυτικό μέλος της εταιρείας μελετης του εργου του Ιωαννη Καποδιστρια.    

Έχετε λάβει μέρος σε συγγραφή επιστημονικών βιβλιων,αρθρων και εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά ,ενώ έχετε συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια στην Ελλάδα κ το εξωτερικό
 Επίσης διάβασα στο βιογραφικά σας ότι εθελοντικά έχετε ασχοληθεί και ως εκπαιδεύτρια στα προγράμματα της "ΠΡΟΛΗΨΗΣ" και 'ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ" για την πρόληψη του καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.
Μιλώντας από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι ο εθελοντισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει χώρο και μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στους συμπολίτες μας? Ποια είναι η άποψή σας? 
 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Αλληλεγγύη και εθελοντισμός, δύο τομείς που μπορούν να κρατήσουν  τη συνοχή της κοινωνίας μας. Θα πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μπαίνοντας μπροστά στην αρχή λίγοι και αργότερα περισσότεροι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δομές, ώστε να δοθούν λύσεις ανακουφιστικές για όλους τους δημότες
 Για παράδειγμα, το θέμα της πρόληψης στην υγεία με το οποίο ασχολούμαι όχι μόνο από τη θέση μου ως Μαιευτήρα – Γυναικολόγου αλλά και ως εκπαιδεύτρια μέσα από τις οργανώσεις όπως προαναφέραμε αλλά και από ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ως μόνη εκπρόσωπός της χώρας μας) είναι θέματα που σκοπεύω να διευρύνω στο δήμο μας, διότι η πρόληψη σώζει ζωές.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθείτε στην υποψηφιότητά σας μέσω της δική σας ιδιότητας και με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι θα συμβάλλετε?
  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Κύρια επιδίωξή μου είναι οι κινητές ή σταθερές μονάδες πρόληψης, σε         συνεργασία με το δήμο που αφορούν τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Είτε με μαστογραφία και ψηλάφηση μαστού είτε με τη λήψη τεστ παπ με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση κακοηθών νόσων που μαστίζουν το γυναικείο πληθυσμό ώστε να ανιχνεύονται σε πρώιμα στάδια και να μπορούν να θεραπεύονται. Για το δήμο μας θα είναι ότι πολυτιμότερο.
 Επίσης θα εργαστώ και θα θέσω υπό την αιγίδα μου ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι κακοποιημένες γυναίκες ή/ και μητέρες καθώς και τα κακοποιημένα ή/ και εγκαταλελειμμένα παιδιά.
 Πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί τρόποι να για συμβεί αυτό. Δεν είναι του παρόντος να τους αναπτύξω αλλά επειδή ασχολούμαι με αυτές τις ομάδες θα συμβάλλω ουσιαστικά προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα και οι φορείς που θα στηρίξουν αυτές τις ενέργειες.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα θέλατε να προσθέστε κυρια Σακελλαρίου κάτι τελευταίο στα ήδη αναφερθέντα?
 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτή την ουσιαστική κουβέντα που είχαμε, και να ζητήσω τη στήριξη των Ηλιουπολιτών μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για να αποτελέσουμε τη φωνή τους στο Δήμο με τον υπ. Δήμαρχο Τάσο Ευσταθίου.
 Ηλιούπολη, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ αυτό είναι το σύνθημα της παράταξης μας και εύχομαι από καρδιάς να μας δώσουν οι συμπολίτες τη δύναμη να το κάνουμε πράξη.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και εγώ κ. Σακελλαρίου με τη σειρά μου σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που μου αφιερώσατε. Είχα τη χαρά να γνωρίσω μία γυναίκα γεμάτη θέληση, μία επιστήμων με κοινωνικές ευαισθησίες,  ήρθα για συνέντευξη από  μία υποψήφια δημοτική σύμβουλο και κέρδισα μία φίλη.
                                                
 Καλή Επιτυχία Βάννα σε σένα και το συνδυασμό ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
                                                                                     
  
                                                           
                                                                                                   





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης