Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Καθαροί Άνθρωποι – Καθαρές Λύσεις για την Ηλιούπολη! Στην ουσία αυτού του μηνύματος βάσισε την ομιλία της εναρκτήριας προεκλογικής της εκδήλωσης η υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλής της ΜΗ κομματικής δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών». Την εκδήλωση παρουσίασης Αρχών & Θέσεων του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου, 2014 τίμησε πλήθος συνδημοτών μας, κάθε ηλικίας, που γέμισαν την αίθουσα του δημοτικού αναψυκτηρίου στο άλσος Δ. Κιντής.



 
Απευθύνοντας ισχυρό κάλεσμα εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας σε ένα  συνδυασμό δυνάμεων ανθρώπων, που πραγματικά αγαπούν την πόλη τους, και που πραγματικά θέλουν και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να αλλάξουν ό,τι πρέπει να αλλάξει, η Αργυρώ Πίκουλα κατέστησε σαφές, ότι «η ενωτική παράταξη αναμετράται για δεύτερη φορά σε εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς κομματικούς κηδεμόνες, χωρίς κομματικά χρίσματα, χωρίς δεκανίδια και


εξαρτήσεις από το κομματικό κατεστημένο και τον κομματικό παραγοντισμό». Όπως ανέφερε «το σημερινό κομματικό σύστημα παραμένει σοβαρά άρρωστο και εντελώς απρόθυμο να απαλλαγεί από τις διαχρονικές παθογένειές του».

Με λόγο μεστό, η υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης έκανε αναδρομή «στα έργα και τις ημέρες» του νυν δημάρχου στηλιτεύοντας την πρωτοφανή παραχώρηση κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών της πόλης σε ιδιώτες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Δριμεία κριτική άσκησε για την ελλιπέσταση τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την επικινδυνότητα των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και για την ανύπαρκτη συντήρηση έως και ακαταλληλότητα των σχολικών μονάδων. Πέραν της γενικότερης απουσίας περιβαλλοντικής πολιτικής και ευαισθησίας, των τεχνικών μελετών και της όποιας καλαισθησίας στις αναπλάσεις των πλατειών της πόλης, η Αργυρώ Πίκουλα πρόσθεσε ως απόδειξη προκλητικής ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής, τις αλόγιστες δαπάνες χιλιάδων ευρώ για υπηρεσίες καθαριότητας, που παρέχονται από ιδιωτική εταιρεία στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, για ενοίκια σε κτίρια, που μισθώνει ο Δήμος προκειμένου να στεγάσει τα ΚΑΠΗ – αν και διαθέτει δικά του ακίνητα – αλλά και την απόφαση να «αγνοηθούν» τα υπέρογκα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων, ώστε να «κλείσει» θετικά ο οικονομικός απολογισμός. Όπως η ίδια κατέληξε: «Πονηριά, προχειρότητα, απουσία σχεδίου και στόχων, εγκατάλειψη, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ουσία πουθενά. Αυτά χαρακτηρίζουν τη θητεία του δημάρχου».

Υπενθυμίζοντας σημαντικές πρωτοβουλίες – σταθμούς της προσωπικής της πορείας ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, ως πρόεδρος του ΚΑΠΗΔΗ, καθώς και ως δημοτική σύμβουλος από το 2002, η Αργυρώ Πίκουλα σημείωσε πως «η Ηλιούπολη έχει ανάγκη από ανθρώπους ικανούς, υπεύθυνους, ακομμάτιστους. Για να μπορούν χωρίς δεσμεύσεις και άνωθεν εντολές να ασκούν πραγματική δημοτική και κοινωνική πολιτική».

Η ίδια απαρίθμησε ένα προς ένα τα 20 πρώτα πεδία δράσης του ανεξάρτητου συνδυασμού – μεταξύ αυτών: ο λογιστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου σε βάθος 12ετίας, ο επανέλεγχος όλων των συμβάσεων με Μ.Κ.Ο., ιδιώτες προμηθευτές και εργολάβους τεχνικών έργων, η επαναστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με τον αναγκαίο αριθμό υπαλλήλων, η επανεκπαίδευση όλων των υπαλλήλων και η κατ’ ανάγκη ενδοδημοτική κινητικότητα, η πρόσβαση όλων των παιδιών του Δήμου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η κατάργηση των τροφείων για άνεργους γονείς, η επανασύσταση και ουσιαστική λειτουργία του Γραφείου Υποστήριξης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ανέργων, η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η επαναλειτουργία, αναβάθμιση και παγιοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», η οριστική απομάκρυνση του Κέντρου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ από τον Υμηττό, η αποτροπή των σχεδίων εκποίησης της περιουσίας του Δήμου, το αίτημα αποκλειστικής υπόγειας επέκτασης της Περιφερειακής Υμηττού, η βελτιστοποίηση της δημοτικής συγκοινωνίας, η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής Ενηλίκων με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους δημότες, η ανατροπή στα σχέδια παράδοσης της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού στην ιδιωτική επιχειρηματική κερδοσκοπία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Αργυρώ Πίκουλα επανέλαβε πως η ψήφος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχει κομματικά κριτήρια, αλλά κριτήρια αυτοδιοικητικών ικανοτήτων και δυνάμεων. Γι’ αυτό και κάλεσε κάθε Ηλιουπολίτισσα και κάθε Ηλιουπολίτη, στις 18 και 25 Μαΐου, να δώσουν στην Ηλιούπολη τη δυνατότητα να βγει από τα αδιέξοδά της και να χαράξει το μέλλον της ως μία σύγχρονη – ευρωπαϊκή – μεγάλη – πόλη, που σέβεται και φροντίζει για τη ζωή των πολιτών της.

«Στις εκλογές του Μαΐου, επιλέγουμε ανθρώπους, που επιλέγουν να ζουν σε ένα Δήμο Οργανωμένο, Δημοκρατικό και Πάροχο Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους δημότες του. Επιλέγουμε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες με εμάς ανάγκες, επιθυμίες και απαιτήσεις από τη Δημοτική τους Διοίκηση» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης, επικεφαλής της μόνης ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης για το Δήμο μας. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης