Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2014  παραχώρησε στην εφημερίδα «Σφυγμός» η κα. Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών». Κρίνοντας καταστάσεις και πρόσωπα, η κα. Πίκουλα καλεί τους δημότες Ηλιούπολης να μην απόσχουν από τις εκλογές, αλλά να προσέλθουν αποφασισμένοι να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους στο Δήμο, που διαβιώνουν αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την ψήφο τους ως σαφή εντολή κάθαρσης των φαινομένων, που έχουν πλήξει την Ηλιούπολη τα τελευταία χρόνια.


Τελευταία, όλοι δηλώνουν «ανεξάρτητοι». Ως ανεξάρτητη φέρεται και η δική σας παράταξη. Κοινοτυπία ή θέση με περιεχόμενο; 
Η ενωτική δημοτική μας παράταξη «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» είναι γέννημα θρέμμα ανεξάρτητος συνδυασμός. Γεννήθηκε χωρίς κομματικούς κηδεμόνες, δεν διεκδίκησε ποτέ κομματικό χρίσμα, δεν είχε, δεν έχει και δεν επιθυμεί να έχει τη «στήριξη» κομματικών παραγόντων και σαφέστατα δεν αναζητά να «απλώσει» γέφυρες σε κομματικά επιτελεία. Συμφωνώ μαζί σας, ότι σήμερα οι πάσης φύσεως «ανεξάρτητοι» πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα. Όμως, θα σας θυμίσω ότι η δημιουργία της παράταξής μας προέκυψε το Σεπτέμβριο του 2010, ελάχιστο χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σχεδόν ένα μήνα μετά την ανεξαρτητοποίησή μου από την τότε διοικούσα Δημοτική Αρχή επί του κ. Αναγνώστου. Θυμίζω επίσης, ότι ο λόγος της οριστικής ρήξης μου με τη δημοτική παράταξη του πρώην Δημάρχου ήταν η άρνησή μου να ψηφίσω υπέρ της απόφασης για τη λήψη δανείου ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενέργεια που, κατά τη δική μου κρίση, θα δήμευε κυριολεκτικά τη δημοτική περιουσία της Ηλιούπολης. Για την Αργυρώ Πίκουλα, το θέμα ήταν ηθικό. Διαχώρισα αμέσως τη θέση μου και ανεξαρτητοποιήθηκα. Πολύ σύντομα, σε συνεργασία με πολίτες της τοπικής κοινωνίας φροντίσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την ιδέα μιας καθαρής, αδέσμευτης, ανεξάρτητης παράταξης, που θα δημιουργείτο από τους Ηλιουπολίτες με στόχο να «υπηρετήσει» τους Ηλιουπολίτες και μόνον αυτούς.   

Σε πλήθος ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου, ο σημερινός Δήμαρχος εξαπολύει σφορδρή επίθεση στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τες κυρίως για μηδενιστική αντιμετώπιση του έργου της Δημοτικής Αρχής. Ποια είναι η θέση σας και πώς εσείς αξιολογείτε το έργο της νυν Δημοτικής Αρχής;
Δεν έχω διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης από αυτά που διαθέτει κάθε άλλος συνδημότης μας. Ως εκ τούτου, βλέπω ό,τι βλέπουν όλοι και κρίνω όπως κρίνουν όλοι. Και πράγματι, ο κ. Βαλασόπουλος αρέσκεται σε επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης. Θεωρώντας, ότι σύσσωμοι οφείλουμε να χειροκροτούμε τον ίδιο και τις ιδέες του, αυτοπαρουσιάζεται ως ένα «διαρκές» θύμα κατασυκοφάντησης και υπονόμευσης εκ μέρους των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της πόλης την ώρα, που ως δήμαρχος, εδώ και τρία χρόνια, φροντίζει να απαξιώνει συστηματικά το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και των αντιπολιτευτικών δυνάμεων. Ουσιαστικά «ακυρώνει» στην πράξη αυτό, που από την αρχή δεν σεβάστηκε: την ψήφο των συμπολιτών μας, που δεν επέλεξαν την παράταξή του στις προηγούμενες εκλογές. Δικαιολογημένη η στάση του, αν αντιληφθούμε, ότι ο κ. Βαλασόπουλος βιώνει το χρίσμα του Δημοτικού Άρχοντα μέσα σε ένα παραλήρημα προσωπικής υπερηφάνειας, που του προκαλούν οι ψευδαισθήσεις, ότι οι Ηλιουπολίτες ανακάλυψαν τον επίγειο παράδεισο επί δημαρχίας του. Σας θυμίζω πρόσφατη δήλωσή του, ότι ο ίδιος «κατόρθωσε να κρατήσει το Δήμο όρθιο, να εξασφαλίσει για τους συμπολίτες μας ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και να χαράξει το αύριο της Ηλιούπολης». 

Θα επιμείνω στην ερώτησή μου για το πώς αξιολογείτε το έργο της Δημοτικής Αρχής. 
Σας καλώ να απευθύνετε την ερώτηση στο μακροχρόνια άνεργο Ηλιουπολίτη, στον πολύτεκνο οικογενειάρχη του Δήμου μας, στο χαμηλοσυνταξιούχο Ηλιουπολίτη, στα Α.μ.Ε.Α. που ζουν στην Ηλιούπολη, στους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας που βιώνουν από κοντά το δράμα των υποσιτισμένων μαθητών τους, στον υποαμειβόμενο εργαζόμενο, στον έμπορο της Ηλιούπολης που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του με 70% πτώση του τζίρου, στον παντοπώλη και οπωροπώλη της γειτονιάς σας, που πλήττεται ανεπανόρθωτα από το «χωρίς μεσάζοντες» κίνημα που στηρίζουν οι... πάσης φύσεως «μεσάζοντες» του Δήμου μας, στους πρώην εργαζόμενους του Δήμου, που αντικαταστάθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες της προτίμησης του Δημάρχου, στους συμβασιούχους του Δήμου που αγωνιούν για το μέλλον τους. Σας καλώ ωστόσο να απευθύνετε την ίδια ερώτηση  και στις «εκλεκτές» ΜΚΟ, που έχουν εισχωρήσει και εγκατασταθεί στο Δήμο μας, σε γνωστούς εργολάβους και προμηθευτές, σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες που διατηρούν στενές σχέσεις με το Δήμο Ηλιούπολης, σε εκείνους που αξιολογήθηκαν ως οι καταλληλότεροι για να προσληφθούν στο Δήμο μας τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και σε εκείνους που πάντα γεμίζουν το φωτογραφικό άλμπουμ του κυρίου Δημάρχου στις διάφορες φιέστες εγκαινίων. Είμαι βέβαιη, ότι η αντίθεση των απαντήσεων θα σας εντυπωσιάσει. 

Ο κ. Βαλασόπουλος πάντως ισχυρίζεται ότι παρέλαβε χάος και κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να βάλει τάξη στα οικονομικά του Δήμου. 
Σε επίπεδο αυτοκριτικής, θα σας έλεγα πως ο κ. Βαλασόπουλος ακολουθεί κατά γράμμα τα βήματα του κομματικού του μέντορα και πολιτικού του προϊστάμενου Γιώργου Παπανδρέου. Όπως ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει μέχρι σήμερα, ότι έσωσε την Ελλάδα, έτσι και ο κ. Βαλασόπουλος πιστεύει ότι έσωσε την Ηλιούπολη Πέραν αυτού, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. 

Γιατί οι δημότες να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξή σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές; 
Διότι οι δημότες Ηλιούπολης, που συναποτελούμε και στηρίζουμε την ανεξάρτητη παράταξή μας πρεσβεύουμε αυτό ακριβώς, που έχουμε επιλέξει ως σύνθημα της προεκλογικής μας εκστρατείας: Καθαροί Άνθρωποι – Καθαρές Λύσεις για την Ηλιούπολη! 

Και τι το διαφορετικό έχετε να προτείνετε ως παράταξη για να προσελκύσετε την ψήφο των δημοτών; 
Κατ’ αρχήν δεν λειτουργούμε ως μηχανισμός διεκδίκησης ψήφων. Είμαστε μια ενωτική ομάδα ανθρώπων, που αγαπούν, νοιάζονται και επιθυμούν ειλικρινά να «υπηρετήσουν» με τις όποιες δυνάμεις τους την πόλη, που ζουν με στόχο να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και να καλύψουμε ανάγκες τους πρώτης προτεραιότητας και όχι μόνο. Ξέρετε, ζητούμενο δεν είναι να «πετάξεις» ως πυροτέχνημα κάτι το διαφορετικό για να εντυπωσιάσεις. Αν ρίξετε μια γρήγορη ματιά στις προγραμματικές θέσεις των διαφόρων δημοτικών παρατάξεων, θα βρείτε λιγότερες διαφορές και περισσότερες ομοιότητες. Το ζητούμενο είναι, μετά το πέρας κάθε δημαρχιακής θητείας, να μετρήσεις πόσες από αυτές τις προγραμματικές θέσεις υλοποίησε η παράταξη που εξελέγη. Τί υποσχέθηκε και τί έκανε. Και επ’ αυτού τουλάχιστον, ο κ. Βαλασόπουλος θα έχει σοβαρή δυσκολία να απαντήσει. 

Τί έχει περισσότερο ανάγκη σήμερα η Ηλιούπολη; 
Μία Δημοτική Αρχή για όλους. Και όχι για ορισμένους και εκλεκτούς. Και Δήμαρχο με βιογραφικό. Βιογραφικό που θα επιβεβαιώνει όχι από πόσες κομματικές καρέκλες έχει περάσει, αλλά να αποδεικνύει ότι η πρότερη επαγγελματική του πορεία, αλλά και η προσωπική του διαδρομή είναι τέτοια, που του παρέχει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει από το δημαρχιακό αξίωμα. Πώς μπορεί κάποιος, που έχει θητεύσει αποκλειστικά και μόνο σε κομματικά σαλόνια και που δεν έχει βιώσει την καθημερινότητα του απλού μέσου πολίτη να μπορεί να αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει γύρω του και ποιες είναι οι ανάγκες της πόλης του;  Αν δεν μετράς ένσημα από εργασία, αν δεν έχεις συναναστραφεί τον συμπολίτη σου σε ρεαλιστικές συνθήκες καθημερινότητας, αν δεν έχεις μοιραστεί απόψεις, σκέψεις, συναισθήματα με τον άνθρωπο της βιοπάλης, τότε πώς μπορείς να αξιώνεις τη θέση του Δημάρχου; Στηριζόμενος μόνο σε πλάτες κομματικές; Και από ποια δεξαμενή εμπειριών θα αντλήσεις για να προσφέρεις; Ή μήπως αρκεί η ατζέντα των δημοσίων σχέσεων; Αυτό λοιπόν πρωτίστως έχει ανάγκη η Ηλιούπολη. Δήμαρχο που ζει εντός πραγματικότητας. Δήμαρχο που αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες των πολιτών. Και που δεν εξαντλεί το χρόνο της δημαρχιακής του θητείας μοιράζοντας ανακοινώσεις, προσκλήσεις εγκαινίων και φωτογραφίες.    


Και τί μπορείτε να υποσχεθείτε στους πολίτες της Ηλιούπολης; 
Θα απέφευγα τη λέξη «υπόσχεση». Με εκφράζει πολύ περισσότερο ο όρος «δέσμευση» υπό την έννοια, ότι συνοδεύεται από τεράστιο ηθικό βάρος, όταν αποφασίζεις να κοιτάξεις στα μάτια τους συμπολίτες σου και να τους πείσεις, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα συνεχίσεις να είσαι παρών, δίπλα τους, ακροατής των προβληματισμών και των αναγκών τους και ότι δεν θα εξαφανιστείς, ότι δεν ξεχάσεις ούτε συλλαβή από όσα δήλωσες προεκλογικά. Είναι θέμα τιμής και προσωπικής αξιοπρέπειας να υλοποιείς όσα δεσμεύεσαι ότι θα πράξεις. Είναι θέμα τιμής μετά τη λήξη της δημαρχιακής θητείας – που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι πενταετής και να επαναλαμβάνεται μόνο μία φορά – να μπορείς να κυκλοφορείς ανάμεσα στους συνδημότες σου με το κεφάλι ψηλά. Θα σας έλεγα λοιπόν μέσα σε ένα «παιχνίδι» πλεονασμού, ότι Δεσμεύομαι για τις Δεσμεύεις της δημοτικής μας παράταξης. Σύντομα εξάλλου, οι πολίτες της πόλης μας θα έχουν στα χέρια τους ολόκληρο το πρόγραμμά μας με τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και φυσικά τις δεσμεύσεις μας. 

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας, θα θέλατε να απευθύνετε κάποιο μήνυμα στους εν δυνάμει ψηφοφόρους σας;
Είμαι βέβαιη ότι οι αναγνώστες σας έχουν ήδη λάβει όλα τα μηνύματα. Το ζητούμενο είναι να στείλουν τα δικά τους μηνύματα συμμετέχοντας στη εκλογική διαδικασία. Η επιλογή να απόσχουν από τις εκλογές ζημιώνει τους ίδιους. Ας μην αφήσουν σε χέρια άλλων την εξέλιξη της ζωής τους στην Ηλιούπολη. Η αποχή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν εξυπηρετεί τις δικές τους ανάγκες, αλλά τα συμφέροντα όλων των άλλων. Γι’ αυτό και καλώ όλους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ανεξάρτητη παράταξή μας επιλέγοντας ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ – ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ! 
  

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ





Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 ασγπξπ κσφξηγλ πγξ΄σκλ

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ






























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης