Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ο Covid-19, ήδη έχει αφήσει το στίγμα του σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής και η «επιστροφή στην κανονικότητα» δεν παύει να είναι ένα δύσκολο εγχείρημα.


Το ίδιο ισχύει  και για το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες

Νίκος Ανυφαντής Πρόεδρος
 (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες»

(Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) “Ορίζοντες” που επαναλειτουργεί,- από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020,σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας. 

Η επαναλειτουργία των δομών για Άτομα με Αναπηρία, ήταν επιτακτική ανάγκη τόσο για τους ίδιους τους ωφελούμενους όσο και για τις οικογενειές τους. Ο περιορισμός στα σπίτια τους, αντιστρατεύεται-λόγω των ιδιαίτερων και αυξημένων αναγκών που απορρέουν από την αναπηρία τους, την πεμπτουσία των υπηρεσιών ειδικής αγωγής και κοινωνικοποίησης που παρέχονται στα Κέντρα Διημέρευσης, ενώ παράλληλα επέβαλε σειρά βίαιων αλλαγών στο πρόγραμμα καθημερινότητάς τους με την εμφάνιση νέων πηγών άγχους, αναστάτωσης και οξυμένων δυσχερειών στους κόλπους των οικογενειών τους.

Έτσι, μετά από δυόμισι μήνες υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊου  και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του ΥπουργείουΠαιδείας & Θρησκευμάτων και της Επιτροπής Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες” υποδέχθηκε με ασφάλεια και υπευθυνότητα τόσο τους εκπαιδευόμενους του, όσο και το προσωπικό του.

Αναλυτικότερα για την επιστροφή τους, έχουν οριστεί οδηγίες εργασίας για το προσωπικό, τηρούνται μέτρα διασφάλισης υγιεινής για τα σχολικά λεωφορεία και τους χώρους εκπαίδευσης, εκ περιτροπής προσέλευση εκπαιδευόμενων και αναπροσαρμογή του ημερήσιου εκπαιδευτικού και θεραπευτικού προγράμματος με τη χρήση των αύλειων χώρων, τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων , συνεχή απολύμανση επιφανειών κτλ

Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που για λόγους ασφαλείας (π.χ.  πρόσωπα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ) παρέχονται υπηρεσίες εκπαίδευσης εξ αποστάσεως ώστε να συντηρείται η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και να υποστηρίζεται η ομαλή καθημερινότητά τους.

Με γνώση και υπευθυνότητα, επανερχόμαστε στη νέα πραγματικότητα, συντεταγμένα και οργανωμένα με τη στήριξη τόσο των αρμόδιων Αρχών, όσο και του προσωπικού και των οικογενειών μας.

Άρχισε να Λειτουργεί και πάλι το (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» τηρώντας τα μέτρα υγιεινής 

 

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 79 Ιούνιος 2020  

 

 


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης