Σάββατο 27 Ιουνίου 2020


Η πατριαρχία απέτυχε.Ολη η γη καταστρέφεται από την πατριαρχία. Οι πλέον άριστες κοινωνίες ήταν οι μητριαρχικές ή μητρογραμμικές  κοινωνίες.


Κάποιος σοφός είπε ότι οι πλέον καταδυναστευμένες ομάδες ανθρώπων ήταν οι μαύροι και ακόμη περισσότερο οι γυναίκες! Η ΜΗΤΕΡΑ - όχι η γυναίκα - όταν άρχει, δεν θα πατήσει ποτέ το αρσενικό όπως αυτό την επάτησε διότι ΑΥΤΗ με πόνο και με κίνδυνο της ζωής της ΤΟ ΓΕΝΝΑΕΙ!  Δεν γεννάει ούτε τίκτει ο άνδρας! Ο άνδρας μόνον σπέρνει. Και οι δύο ρόλοι είναι σημαντικοί. Μόνον να μην τα μπερδεύουμε με ιδιοτέλεια πατριαρχική!  Η γυναίκα είναι η γη και ο άνδρας είναι ο σπορέας!

          Η εξέλιξις του ανθρωπίνου είδους θα είχε φθάσει σε θε'ι'κά επίπεδα αν δεν είχε καταπατηθεί  με τόση αγριότητα και σκοταδισμό η ΜΗΤΡΑ και η ΜΗΤΕΡΑ! Είναι η ίδια λέξις με την προσθήκη ενός Ε  μόνον! Αυτό συμβαίνει μόνο στην ελληνική γλώσσα γι'αυτές τις δύο έννοιες! Στην  Μινωική Κρήτη δεν λέγανε "πάω στην πατρίδα μου", λέγανε "πάω στην μητριήδα μου." Γι'αυτό, σημερινό κατάλοιπο είναι το ΜΗΤΡΩΟ στο οποίο καταγραφόμεθα όλοι! Ο άνθρωπος αποποιήθηκε και αγνόησε την ίδια του την καταγωγή. Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ λέμε. Δεν λέμε Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΥΣΙΣ!  

                     Η   NATURA   H   ALMA MATER  H   ΦΥΣΙΣ.  "Κατά φύσιν ζειν" ο χρυσούς κανόνας ηθικής του Αριστοτέλους. Οποιος δεν τον ακουλουθεί είναι ανήθικος. Η ΦΥΣΙΣ μάς διδάσκει το συμπαντικόν κάλλος. Από το κάλλος οδηγούμεθα στο ήθος και από το ήθος στην αρετή!  Σκοταδιστικές και ποδηγετικές ψευτοφιλοσοφίες  αμαύρωσαν το Κάλλος. Κουκούλωσαν με μαύρα ρούχα την θεά του κάλλους την Αφροδίτη! Ρίξαν πίσσα στα μάτια των ανθρώπων να μην βλέπουν το αστεράκι της Αφροδίτης τον Εωσφόρο, αυτόν που φέρνει την Αυγή, το Φώς δηλαδή! Και ωνόμασαν εωσφόρο τον διάβολον! Οποία διαστροφή και καταστροφή στο μυαλό των ανθρώπων! Ετσι νόμισαν ότι χτυπούν την θήλεια ύπαρξη που αντιπροσωπεύει το κάλλος επάνω στη γη!  Χτύπησε το άρρεν το θήλυ! Μα ποιό άρρεν; Οι έλληνες άρρενες υπάρξεις χτύπησαν τις ελληνίδες θήλειες υπάρξεις ; μα πως είναι δυνατόν;Το αρσενικό να κτυπήσει αυτό που του δίνει χαρά σ' όλόκληρη τη ζωή του,σ'ολόκληρη τη γή; Η Μυθολογία μας, η Μυθιστορία μας είναι γεμάτη από  Ερωτική Θεϊκή Δράση Θεών και Ανθρώπων, αρρένων και θηλέων με απόλυτη ελευθερία και σεβασμό προς την Μητέραν Φύσιν.Διαβάστε το αγροτικό ερωτικό μυθιστόρημα του Λόγγου: "Δάφνις και Χλόη". Ο Γκαίτε λέει πως πρέπει  κάθε άνθρωπος να το διαβάζει μιά φορά το χρόνο σ' όλη του τη ζωή!


               "Ο άνδρας είναι έρμαιο της γενετήσιας ορμής του σε όλη του την ζωή" όπως είπε ο μεγάλος Γκαίτε, πώς είναι δυνατόν να κυνηγάει τόσο άγρια αυτό που του δίνει τόση χαρά σε όλη του τη ζωή; Μήπως διότι, από απλός  σπορέας θέλησε να γίνει  κατακτητής και δυνάστης; Μάλλον αυτό συμβαίνει.                                                    

          Δυστυχώς αυτή η ΜΗΤΡΑ και ΜΗΤΕΡΑ επλήρωσε με πόνο και με αίμα, χιλιάδες χρόνια τώρα τον σκοταδισμό ενός ατελείωτου μεσαίωνα για την Ανθρωπότητα. Η ΜΗΤΡΑ και η ΜΗΤΕΡΑ πρέπει να είναι απόλυτα ελεύθερη στις εκάστοτε επιλογές της, στην μικρή ζωή της, κατά τον ΠΛΑΤΩΝΑ στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" του ο οποίος μας είπε: "την αγελάδα μας την πάμε στον καλύτερο ταύρο για να γεννήση γερούς απογόνους. Την γυναίκα επειδή έτυχε να παντρευτεί  έναν γέρο ή  έναν ηλίθιο την υποχρεώνουμε να φτιάξει με αυτόν όλα τα παιδιά της!

          Στην εποχή μας " έγινε η μήτρα μνήμα και χάρος ο σπορέας" κατά τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο! Χτυπώντας την μήτρα-μητέρα χτυπάμε τον άνθρωπο γενικά στην εμβρυική του μορφή και αυτό σημαίνει ότι σκοτώνουμε την ζωήν στο ξεκίνημά της! Γι'αυτό σήμερα ο άνθρωπος δεν είναι παρά "ένα σκουλίκι που σέρνεται πάνω στη γή" όπως είπε  ο σοφός Νίτσε, μπροστά στον υπεράνθρωπο που θα εξελιχθεί μιά μέρα!

        Τώρα πως θα σωθούμε; Ο Βολταίρος το είπε: "όλη η γη μια μέρα πρέπει να μιλήσει ελληνικά"! Και μιλώντας άριστα ελληνικά θα οδηγηθούμε σε φωτεινές πηγές γνώσεως τις οποίες μάς έκρυψαν οι πατριαρχικές κοινωνίες, οι οποίες μέσα από σκοταδιστικά δόγματα εκμηδένισαν την ΘΗΛΕΙΑ ύπαρξη για να κυριαρχήσουν σατανικά από την εποχή του ΔΙΑ και μετά. Εξοντώνοντας την γυναίκα ποδηγετούσαν ολόκληρον τον λαόν και κατέστρεφαν την ζωήν στην πηγή της!

           Γιατί στο όρος ΆΘΩΣ  απαγορεύεται να πατήσει Γυναίκα; Το αποκαλούν το περιβόλι της Παναγιάς. Πώς είναι δυνατόν η Παναγιά να μήν θέλει τις ομόφυλές της στο περιβόλι της; Η μήπως επειδή είναι Θεά δεν θέλει όλες τις άλλες γυναίκες κοντά της; Αποκλείεται να συμβαίνει αυτό. Είναι ολοφάνερο ότι η πατριαρχία επέβαλλε τα καλά και συμφέροντα ταίς ψυχαίς ημών, για να χαίρεται μόνη αυτή την Παναγιά!  Εξω οι γυναίκες! Η ανδροκρατεία σε μία από τις πολλές  εκφάνσεις της!

            Ο Μέγας Αλέξανδρος όταν η Μητέρα του Δαρείου γονάτισε μπροστά του τότε Εκείνος της έπιασε το χέρι και την εσήκωσε λέγοντάς της: "ποτέ μία Μητέρα δεν γονατίζει"! Ο μέγας Αλέξανδρος με δάσκαλο τον Αριστοτέλη θεώρησε ως μεγαλύτερη ηγετική παρουσία επάνω στην γή την  Μητέρα!

        Κάποιος άνδρας σοφός στο διαδύκτιο σχολίασε αρνητικά τον λόγο μιάς ελληνίδας που είπε: " η μεγαλύτερη επανάστασις στην εποχή μας είναι οι σχέσεις των δύο φύλων"! Η σπουδαία γαλλίδα συγγραφέας  Σιμόν ντε μποβουάρ στό επίσης εξαιρετικό βιβλίο της " Le deuxieme sex" "To δεύτερο φύλο" προβλέπει εδώ και εξήντα χρόνια πρίν, ότι σε 200 χρόνια οι σχέσεις ανδρός-γυναικός θα είναι παραδείσιες! Οποιος πονάει γαιδουρινά φωνάζει! Και αυτός που πονάει είναι η καταδυναστευμένη γυναίκα-μητέρα χιλιάδες χρόνια τώρα. Και αυτή θα κάνει την επανάστασι και το αρσενικό ορώντας την πύλη του παραδείσου θα ακολουθήσει και θα βοηθήσει! Ζούμε μία μεταβατική εποχή όσον αφορά τις σχέσεις των δύο φύλων!Και σίγουρα είναι μία περίοδος επαναστάσεως! Και σίγουρα είναι η μεγαλύτερη επανάστασις διότι από κεί ξεκινάει η σωστή ζωή και κάθε επιτυχία του ανθρώπου επάνω στη γή!Μόνο που πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο! Διότι η γυναίκα σήμερα δεν γεννάει, και αυτό είναι όπλο μπούμεραγκ εναντίον του ιδίου του εαυτού της! Ενας έξυπνος συνταγματάρχης ο Κ.Β. μας είπε μιά μέρα: "την γυναίκα δεν την βγάλαμε από την πόρτα και εκείνη βγήκε απ' το παράθυρο"!

                         Η Μητέρα- Μήτρα απόλυτα ελεύθερη στις εκάστοτε επιλογές της στην μικρή ζωή της κατά τον Πλάτωνα, όπως προαναφέραμε,αλλά και τον Αριστοτέλη ο οποίος είπε: "η γυναίκα πρέπει να βιαστεί διότι δεν έχει περιθώρια χρόνου".Ο δε Πλάτων είπε ότι όταν η μήτρα κάνει έρωτα και δεν την αφήνεις να πιάσει παιδί, κακιώνει και δηλητηριάζει όλο τον οργανισμό! Γι' αυτό στην πολιτική πρέπει να ανεβαίνουν μόνον όσες έχουν γίνει Μητέρες!                              Οταν γεννάει μια γυναίκα εκείνη την ώρα κατεβαίνει ένα άγιο πνεύμα στο κεφάλι της και της δίνει την Σοφία και την Δύναμη της ΜΗΤΕΡΑΣ η οποία είναι ανώτερη από κάθε άλλη Δύναμη επάνω στην γή.

         ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙ      

         Πολιτικοί όμως πρέπει να γίνωνται άνω των 50 ετών και άνδρες και Μητέρες. Διότι από αυτήν την ηλικία ξεκινάει η ηλικία της Σοφίας για τον άνθρωπο!Το όριο αυτό για τους πολιτικούς ήταν σεβαστό στον ελληνισμό της αρχαιότητος! θα αναρωτηθείτε ίσως γιατί η πατρότητα να μην ισχύσει και για τον άνδρα πολιτικό; Και βέβαια να ισχύσει.Νομίζω ότι στην Αμερική δεν μπορείς να γίνεις πολιτικός  άν δεν είσαι γονιός!

  Και η κοινωνία να στρέψει χρυσορόες ποταμούς αρρωγούς στις Μητέρες και στους Αγγέλους  που Αυτές γεννούν!

    

       ΝΟΜΟΙ ΜΗΤΡΟΓΡΑΜΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΑΡΣΕΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΙΑ ΖΩΗ!

 

Ρένα Σκαρμέα- Κοβάνη

 Πρώην Φροντ/χος Καθηγήτρια

Ξένων Γλωσσών               


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 79 Ιούνιος 2020                                                                      


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης