Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ο πόλεμος που άναψε μεταξύ δημάρχων στους Δήμους της Ν/Α Αθήνας, ανταγωνιζόμενοι για μια καλύτερη Θέση και Ρόλο στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, μας αποκάλυψε μόνο ένα μέρος των αντιπεριβαλλοντικων σχεδιασμών που λαμβάνουν χώρα στον Υμηττό και επιδιώκεται, από Κυβέρνηση – Δήμαρχους να αποτυπωθούν τους επόμενους μήνες στο νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό!


   Με αφορμή αυτές τις αντιπαραθέσεις οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και του Δήμου μας, γίνανε κοινωνοί του μακρόχρονου «κομπρεμί» μεταξύ Δήμαρχων και ΑΔΜΗΕ, ώστε να μονιμοποιηθεί και να αναβαθμιστεί σε ισχύ το ΚΥΤ στον Υμηττό, με αντάλλαγμα την χωροθέτηση ενός νέου Νεκροταφείου στην ίδια περιοχή.

   Πίσω από τις πλάτες του λαού και εν κρύπτω, οι Δημοτικές Αρχές διαπραγματεύονταν μια βλαπτική για τον δασικό χαρακτήρα του Υμηττού χωροθέτηση και με λάφυρο το Νεκροταφείο, οι Δήμαρχοι αναλάμβαναν να κατευνάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις για την παραμονή και αναβάθμιση του ΚΥΤ που εντάσσεται στο 10ετη σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ, που έχει ήδη εγκρίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2018. 

   Οι ραγδαίες αποκαλύψεις εξανάγκασαν τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης πριν και κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερασπίζονται την στάση τους, μέσα από ένα κύκλο παραπλανητικών διλημμάτων στο facebook και διάτρητων επιχειρημάτων που τελικά δεν κατάφεραν να συμπαρασύρουν την πλειοψηφία του ΔΣ και τους παραβρισκόμενους φορείς και δημότες στο αποπροσανατολισμό που επεδίωκαν.

   Στο πλαίσιο αυτής της αδιέξοδης για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος έφτασαν στο σημείο να ενστερνίζονται δημόσια, τις απαιτήσεις ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ για δήθεν Ιδιοκτησία τους στην δημόσια δασική έκταση, που σήμερα βρίσκεται παράνομα το ΚΥΤ (απόφαση του ΣτΕ), μνημονεύοντας τα χουντικά διατάγματα «απαλλοτρίωσης» της περιοχής και αντλώντας επιχειρήματα από την φαρέτρα των Νασταίων Καταπατητών, ανοίγοντας ηθελημένα ή άθελα τους επικίνδυνους δρόμους.

   Ας έχουν επίσης κατά νου, ότι πολύ γρήγορα και με αποκλειστικά δική τους ευθύνη θα πρέπει να απαντήσουν για το που θα χωρομετρηθεί το Γκαράζ της Πόλης.

   Η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόρριψε κάθε σχεδιασμό αναβάθμισης και μονιμοποίησης του ΚΥΤ στην περιοχή ως βλαπτική για την δημόσια υγεία, αναδεικνύοντας ως παραπλανητικό το «διακύβευμα» της Δημοτικής Αρχής για χωροθέτηση Νεκροταφείου, και το δημοψήφισμα με το οποίο επιχείρησε να ντύσει το αντιδραστικό αφήγημα της.

   Μια απόφαση καταρχήν θετική που δεν πρέπει -κατά την γνώμη μας- να εφησυχάζει κανέναν. Το επόμενο διάστημα, η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης του Υμηττού -που είναι σε πλήρη εξέλιξη- χρειάζεται να ενταθούν.

   Το νέο ΠΔ του Υμηττού πρέπει να κατοχυρώνει τον δημόσιο δασικό του χαρακτήρα και να κλείσει κάθε τρύπα που επιτρέπει την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του.

   Το σχέδιο αναγέννησης του Υμηττού που παρουσιάστηκε αρχές του χρόνου από τον Δήμαρχο Ελληνικού και πρόεδρο του ΣΠΑΥ -παρουσία πλειάδας υπουργών- «συνδέεται αρμονικά» με τους «εμβληματικούς» σχεδιασμούς της «LAMDA DEVELMEND» στο Ελληνικό και με τους «εθνικούς» σχεδιασμούς του ΑΔΜΗΕ για το 400 ΚΥΤ στην περιοχή, που εξυπηρετεί την ορμητική είσοδο των ιδιωτών στην παραγωγή και το σύστημα Ενέργειας. Οι χρήσεις γης που προαναγγέλλονται μέσα από αυτούς τους σχεδιασμούς, δείχνουν ότι η επιχείρηση αποχαρακτηρισμού της ζώνης προστασίας Υμηττού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προστίθενται στις μακρόχρονες διεκδικήσεις καταπατητών, εκκλησίας κλπ, στις πολυποίκιλες παρεμβάσεις σειράς Δήμων που προσεγγίζουν τον Υμηττό χρόνια τώρα, με ευθύνη πρώτα από όλα των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, ως απόθεμα γης στην Αττική για πάσα χρήση.

   Στις παραπάνω αντιδραστικές – αντιλαϊκές εξελίξεις, οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής και της Ηλιούπολης ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αντιταχτούν. Αντίθετα, με την πολιτική και τις ενέργειες τους, συντάσσονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε Υμηττό, Ελληνικό, και το Παράκτιο Μέτωπο. Με την πολιτική τους στις χρήσεις γης, οξύνουν αντί να λύνουν κοινωνικά προβλήματα, όπως γίνεται για χρονιά τώρα, είτε με αιχμή τον κορεσμό των Νεκροταφείων στην περιοχή και ευρύτερα στην Αττική, είτε με την πλειάδα αυθαίρετων ΣΜΑ στους Δήμους του λεκανοπέδιου που στην ουσία προ υπαντάνε το σχέδιο για την είσοδο των εργολάβων στην διαχείριση και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

   Καλούμε τον λαό της περιοχής να μην αναμένει παθητικά τις εξελίξεις. Να ανοίξει αγωνιστικά, καθημερινά, επίμονα την ανάγκη ενός άλλου, φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης και οργάνωσης της κοινωνίας, φωτίζοντας τις συνέπειες που έχουν για το λαό τα επενδυτικά σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, στη ζωή μας και το περιβάλλον, δίνοντας μάχες για τα δικαιώματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης