Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΑΣΒΕΣΤΑΣ: Δεν είναι λύση αυτή. Χρειάζεται επαρκής χρηματοδότηση του εμπορίου

Κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στις 18-6-2020 ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Χατζηδάκης για τα προβλήματα των εμπόρων της περιοχής του και συγκεκριμένα:



-         Η σημερινή συνεδρίαση αποσκοπεί στην ανακοίνωση των μέτρων Ελάφρυνσης των εμπορικών επιχειρήσεων. Προσεχώς θα γίνει άλλη συνεδρίαση αποκλειστικά  για τα προβλήματα των εμπόρων της πόλης, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχει το σύνολο των εμπόρων της Ηλιούπολης  και όχι μόνο το προεδρείο τους.

-         Τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί περαιτέρω μείωση των φόρων που επιβάλλονται στις εμπορικές επιχειρήσεις της Ηλιούπολης.

-          Θα καλούνται και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου της πόλης για τις συζητήσεις που θα γίνουν για το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό.

-         Υπάρχει συνεχής  επαφή και διαβούλευση με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Ηλιούπολης.

-          Σήμερα ο νόμος προβλέπει τις προσωρινές πεζοδρομήσεις στην Ηλιούπολη. 


  

                                 Ασβεστάς: Το πρόβλημα είναι η μη χρηματοδότηση του εμπορίου 

Στην παρέμβαση του ο επικεφαλής της «Ηλίου – Πόλις» κ. Δημήτρης Ασβεστάς είπε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη επαρκούς χρηματοδοτήσεων των επιχειρήσεων. Και αυτό δεν λύνεται με την μείωση ή και κατάργηση ακόμα των Δημοτικών τελών.

Περαιτέρω  ο κ. Ασβεστάς υπογράμμισε ότι χρειάζεται γενικότερος σχεδιασμός στο θέμα των πεζοδρομήσεων και όχι αποσπασματικές λύσεις. 

                         Αθανάσιος Μπίρλης πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης:

Πρέπει να γίνει μια αποκλειστική συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου για να συζητηθούν στο σύνολο τους τα προβλήματα των επιχειρήσεων στην Ηλιούπολη. Πεζοδρομούμε, μεν την Ειρήνης αλλά το θέμα είναι γενικότερο και πρέπει να γίνουν τόσες πεζοδρομήσεις,  όσες θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στην Ηλιούπολη. Πρέπει να προωθηθεί η πρόσβαση των ΑΜΕΑ και η κυκλοφορία των πεζών. Η προωθούμενη γενικότερα πράσινη ανάπτυξη θα πρέπει να συνδυαστεί με την δημιουργία πεζοδρομήσεων και ποδηλατοδρομίων.Η ρύθμιση των Δημοτικών τελών των επιχειρήσεων έχει ήδη από την κυβέρνηση

                       Πόλυ Βλάχου Αντιπρόεδρος εμπορικού συλλόγου Ηλιούπολης:

 

 Πρέπει να πραγματοποιηθεί επιτέλους η από μηνός ανακοινωθείσα πρόθεση του Δημάρχου κ. Χατζηδάκη για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα των εμπόρων της Ηλιούπολης. Δεν έχουμε μελέτες για τα πιλοτικά προγράμματα πεζοδρομήσεων στην Ηλιούπολη. Να συμμετέχουν και οι έμποροι της πόλης στη συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει η επένδυση στο Ελληνικό (συνέντευξη της κ. Πόλυς Βλάχου δημοσιεύεται ΕΔΩ)   

                Τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων εστίασης: 

Μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων εστίασης  απεφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης με αφορμή το πλήγμα που υπέστησαν εξαιτίας του  lockdown και συγκεκριμένα 

1. Απαλλαγή Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους (Τέλος Καθαριότητας & Φωτισμού) Στις Επιχειρήσεις

Απαλλάσσονται  από το ενιαίο ανταποδοτικό  τέλος όλες οι επιχειρήσεις τις πόλης μας οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας  σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΚΥΑ και τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έκαστης εξ αυτών,  για διάστημα τριών (3) μηνών  ήτοι για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Για τις επιχειρήσεις  οι οποίες  περιλαμβάνονται στο μέτρο,η απαλλαγή  από το Ανταποδοτικό τέλος θα πραγματοποιηθεί  σε μελλοντικούς λογαριασμούς ρεύματος  μέσω των ηλεκτρικών παρόχων των οποίων είναι πελάτες, αναλογικά για τρείς  (3) μήνες και αφού προηγουμένως  το δηλώσουν και καταθέσουν τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τουςστο Δήμο. Η δήλωση για την απαλλαγή του ανταποδοτικό τέλος θα υποβληθεί ηλεκτρονικά ή με αίτηση στο δημαρχείο.

2. Μείωση Ετήσιου Τέλους Κατάληψης Κοινοχρήστου Χώρου Για Την Ανάπτυξη Τραπεζοκαθισμάτων 

Μειώνεται το ετήσιο  τέλος  Κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη Τραπεζοκαθισμάτων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κατά 3/12 ήτοι για τρείς μήνες Μάρτιο ,Απρίλιο και Μάιο, διάστημα για το οποίο τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 79 Ιούνιος 2020    



ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης