Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής».





Το «Συνεργείο» ήταν ένας χώρος με αρκετή δραστηριότητα κοινωνικού & πολιτιστικού χαρακτήρα, που πρόσφερε διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας με χαμηλό ή ελάχιστο εισόδημα. Εκεί μπορούσε να περάσει κανείς ευχάριστα μερικές ώρες συζητώντας, διαβάζοντας ή παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι, αλλά και να παρακολουθήσει μια παράσταση δωρεάν ή να διδαχθεί μια ξένη γλώσσα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει γι αυτό. Ήταν ένα στέκι, από αυτά που χρειάζεται να έχει μια πόλη, γι αυτούς που δεν ‘αντέχουν’ οικονομικά να κάνουν όσα περιγράφονται παραπάνω, επί πληρωμή. Πιστεύουμε ότι προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο και οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες!
Όπως οφείλουμε να στηρίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία των πόλεών μας και να καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας, πολίτες και πολιτεία, από όποιον κι αν ασκείται!
Οι πρακτικές της Χ. Α., που με τσαμπουκάδες, εκφοβισμούς, βιαιοπραγίες  προσπαθούν να επιβληθούν, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Σαν πολίτες πρέπει να περιφρουρούμε τη Δημοκρατία μας γυρίζοντας την πλάτη στους τραμπούκους και στους τσαμπουκάδες! Δε χρειαζόμαστε  παλληκαράδες, δεν έχουμε ανάγκη ούτε τα μπράτσα, ούτε τις γροθιές τους, πολύ περισσότερο τους λοστούς, τις αλυσίδες και τα μαχαίρια τους!
Οι πόλεις μας και τα παιδιά μας χρειάζονται άλλες συμπεριφορές, άλλες νοοτροπίες και διδάγματα. Έχουμε ανάγκη από διάλογο, κατανόηση, αντίλογο, συναδελφικότητα, ευρύτητα πνεύματος, πολιτισμό για να πάμε μπροστά και ν’ αφήσουμε πίσω τον πνευματικό μεσαίωνα…
Για μας η φτώχεια δεν ήταν ποτέ επαρκής δικαιολογία για τη στήριξη ιδεολογιών και «ανθρώπων», που με το ένα χέρι δίνουν ψωμί και με το άλλο σπάνε, καίνε ή καρφώνουν μαχαίρι!
Κανένας δε μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στη σκέψη, στην άλλη άποψη, στη διαφορετικότητα, αντίθετα έχουμε υποχρέωση να απομονώσουμε αυτόν που θα προσπαθήσει να το κάνει….
Κανένας δε μπορεί να μας επιβάλλει με τη βία την άποψή του, αντίθετα, έχει χρέος η πολιτεία να τον τιμωρήσει γι αυτό…
Ηλιούπολη 23/1/17                           Το Διοικητικό Συμβούλιο                              
Δημητρίου Ευαγγελία, Πρόεδρος                                     Σολδάτου Ελευθερία, Γραμματέας
Πάρντος Ύδρα, Σύμβουλος                                                Σταμάτη Πηνελόπη, Ταμίας
Φλωράτου Ροζαλία, Αντιπρόεδρος
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης