Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015


Ένα πολύ σημαντικό workshop*με θέμα το ρόλο του παιδαγωγού στην έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση παιδιών με ειδικές ανάγκες στην προσχολική ηλικία, διοργάνωσε ο Τομέας Παιδαγωγικών ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, με εισηγήτρια την Ειδική Παιδαγωγό και Λογοθεραπεύτρια, κα Σοφία Περιβολάρη. 
Στο workshop, στο οποίο συμμετείχαν οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Β. Βρεφονηπιοκόμων» αναφέρθηκαν ενδεικτικές περιπτώσεις, καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά των δυσκολιών που εμφανίζουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά την προσχολική τους ηλικία, με στόχο κάθε παιδαγωγός να μπορεί να «ανιχνεύει» παιδιάπου είναι επιρρεπή να εμφανίσουν δυσκολίες στη μάθηση.
Η κα Περιβολάρη, σε μια πρώτη εισαγωγική της προσέγγιση, ανέλυσε τις κατηγορίες μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πρόκειται για παιδιά με διαπιστωμένες ανεπάρκειες (κινητική, αισθητηριακή, νοητική),αναπτυξιακά προβλήματα, ψυχικές και νευροψυχικές διαταραχές, κ.ά, οι οποίες επηρεάζουν τη σχολική προσαρμογή, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία.
*Τα εξειδικευμένα σεμινάρια Παιδαγωγικών, τα οποία είναι ανοικτά στην παρακολούθηση για κάθε παιδαγωγό, θα συνεχιστούν από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, ενώ έχουν προγραμματιστεί και σχετικές δράσεις σε παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας και της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων Προαστίων.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου, τηλέφωνο 210 9640117
www.iek-xini.edu.gr και στο fb: https://www.facebook.com/iekxiniglyfada

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης