Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015



29 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου 2015


Δίκτυο Πολιτών για τη Διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης

Εβδομάδα δράσεων για την Πικροδάφνη



Ένα αφιέρωμα στο ρέμα της Πικροδάφνης

Για να το ξαναφτιάξουμε όπως το σχεδίασε η Φύση για μας, όπως το έχουν ανάγκη
οι τσιμεντένιες πόλεις μας κι εμείς που ζούμε σ’ αυτές.
Για την αποκατάσταση και την οριοθέτηση στη φυσική του κοίτη και όχι τη διευθέτηση και τον εγκιβωτισμό του.

 Μια εβδομάδα με εκδηλώσεις

Για να θυμηθούμε το ρέμα που καταστρέψαμε, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα το
κομμάτι του που απέμεινε…
Για να ψηλαφίσουμε τις πληγές του και να σχεδιάσουμε το ξαναζωντάνεμά του, από
τον Υμηττό μέχρι τη θάλασσα…

Κ υ ρ ι α κ ή 2 9 / 1 1 / 2 0 1 5 , ώ ρ α 1 1 : 0 0 π . μ .

Μία εκδήλωση με εισηγήσεις, οπτικό υλικό, παρεμβάσεις και διάλογο
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρ. Αντύπα & Σοφ. Βενιζέλου, Ηλιούπολη

Δευτέρα 30/1 1- Σάββατο 5/1 2/2015: Έκθεση φωτογραφίας

Αναψυκτήριο άλσους Κιντή, Μνησικλέους & Ύδρας, Ηλιούπολη
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 16:00 – 22:00, Σάββατο 11:00- 21:00

 Κ υ ρ ι α κ ή 6 / 1 2 / 2 0 1 5 , ώ ρ α 1 1 : 0 0 π . μ .: 

Ένας περίπατος στο ρέμα της Ηλιούπολης

Ελάτε να το γνωρίσουμε, να το περπατήσουμε, να κουβεντιάσουμε γι αυτό, να
τραγουδήσουμε και να τσιμπολογήσουμε, στην όχθη του.
Σημείο συνάντησης η συμβολή της οδού Τζαβέλλα με τη Λ. Βουλιαγμένης.

 ΑΦΙΣΑ     Ενημερωτικό φυλλάδιο       Xάρτης ενημερωτικού




3 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση του “Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης” στο οποίο συμμετέχουμε,την Τρίτη 3.11.2015 στο κυλικείο του Δημαρχείου Ηλιούπολης στις 7:30 μ.μ.. Το κυλικείο είναι έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και οδηγούμαστε σε αυτό αν κατέβουμε τη σκάλα που είναι μποροστά μας αμέσως μετά τη ρεσεψιόν στην είσοδο του Δημαρχείου. Η επιτροπή είναι ανοιχτή και συμμετέχει όποιος θέλει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη το Δημαρχείο Ηλιούπολης βρίσκεται στη συμβολή της λ. Σοφοκλή Βενιζέλου με τη λ. Πρωτόπαπα και διαθέτει μεγάλο υπαίθριο parking.
Στην ελεύθερης πρόσβασης διεύθυνση http://goo.gl/mZZGMD αναρτήθηκαν έγγραφα σχετικά με το ρέμα της Πικροδάφνης (αποφάσεις, νόμοι, καταγγελίες, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Υδρολογικοί χάρτες, Γεωτεχνική μελέτη κλπ).

21 Οκτωβρίου 2015

Το «Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης» την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ., οργανώνει συνέντευξη τύπου στο Φλοίσβο (το γνωστό άσπρο στρογγυλό κτίριο στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου), για τις πρόσφατες σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το ρέμα της Πικροδάφνης, αποτέλεσμα των οποίων θα είναι η καταστροφή της περιβαλλοντικής του αξίας, η υποβάθμιση της αντιπλημμυρικής του λειτουργίας και η εκμηδένιση της δυνατότητάς του να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών από τις οποίες διέρχεται, προς όφελος των περισσοτέρων από 240.000 κατοίκων τους.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν να κάνουν με:
α. Την τροποποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης (από λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή)» της Περιφέρειας Αττικής. Η μελέτη αυτή προβλέπει την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων («σαρζανέτια») κατά μήκος 6.094 μέτρων (και στις δύο όχθες), την ανέγερση τοίχων σε μήκος 3.273 μέτρων και την κατασκευή βαριών έργων από μπετόν σε μήκος 1.067 μέτρων της κοίτης του, που είναι συνολικά 4.805 μέτρα (από τη λ. Βουλιαγμένης μέχρι την εκβολή του). Με τα έργα αυτά καταστρέφεται το τελευταίο ρέμα της Αττικής που έχει παραμείνει στη φυσική του μορφή στο μεγαλύτερο μέρος του και επέρχεται μη αναστρέψιμη ζημιά στην πλούσια πανίδα του.
Περισσότερα για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την Κοινή Πρόταση του Δικτύου Πολιτών, μπορείτε να βρείτε παρακάτω στην ίδια ενότητα, στις δραστηριότητες της 15ης Φεβρουαρίου 2015.
β. Την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε ως εκπρόθεσμη την αίτηση ακύρωσης κατασκευής αγωγών στην Ηλιούπολη με τους οποίους μεταφέρονται στο ρέμα της Πικροδάφνης τα όμβρια ύδατα έκτασης 3 τετρ. χιλ. που δεν καταλήγουν σήμερα σε αυτό και των οποίων φυσικός αποδέκτης είναι το ρέμα Τραχώνων. Η σημαντική προσαύξηση της παροχής του ρέματος της Πικροδάφνης με τα όμβρια ύδατα περιοχών που δεν ανήκουν στη λεκάνη απορροής του, θα πολλαπλασιάσει τους κινδύνους καταπτώσεως πρανών του, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου όπου σε αρκετά σημεία η ευστάθειά τους είναι ήδη οριακή, και θα αυξήσει τις πιθανότητες πλημμυρικών φαινομένων στις εκβολές του στο Παλαιό Φάληρο και στον Άλιμο.
Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο έργο των αγωγών στην Ηλιούπολη και όλες τις κινητοποιήσεις και καταγγελίες που έγιναν μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ενότητα.
Στην συνέντευξη τύπου, εκτός από εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, έχουν προσκληθεί επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, των δημοτικών αρχών και των δημοτικών παρατάξεων των Δήμων της περιοχής (Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου) και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Στους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης που θα παρευρεθούν στη συνέντευξη θα παραδοθεί φάκελος με κρίσιμα έγγραφα για τα παραπάνω δύο θέματα καθώς και CD στο οποίο θα είναι αποθηκευμένα τα έγγραφα αυτά.
Για την καλύτερη οργάνωση της συνέντευξης τύπου από μέρους μας και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, θα σας παρακαλούσαμε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας όσο νωρίτερα γίνεται. Προς τούτο μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:RemaPikrodafnis.SOS@gmail.com.

19 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα λήγει η Δημόσια Διαβούλευση για την  ανάπλαση του ρέματος Πικροδάφνης, μετά τη δημοσίευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Αττικής. 
1. Προσυπογράψαμε την ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ του Δικτύου Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, μαζί με κάποιες Δημοτικές παρατάξεις. ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Οι κυριότερες ενστάσεις επί της μελέτης αυτής αφορούν:
α.         Την προτεινόμενη οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης.
β.         Την τμηματική οριοθέτησή του.
γ.         Την υδρολογική μελέτη.
δ.         Τη γεωτεχνική μελέτη.
ε.         Τα προτεινόμενα έργα.
2. Δεδομένου ότι για μας είναι πολύ σημαντικό να μην αντιδρούμε μόνο, όσο τεκμηριωμένη και να είναι η αντίδρασή μας, αλλά και να προτείνουμε, όσο απλή ή κάποιες φορές απλοϊκή κι αν είναι η πρότασή μας.
Πιστεύουμε οτι πρέπει να έχουμε αντιπρόταση σε κάθε αρνητική μας θέση, διότι με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε οτι έχουμε επεξεργαστεί τις όποιες θέσεις απορρίπτουμε και ταυτόχρονα κάνουμε πιό ισχυρή την ένστασή μας.
Για τους λόγους αυτούς καταθέσαμε ταυτόχρονα και τη δική μας πρόταση, η οποία διαφοροποιείται από την ΚΟΙΝΗ μόνο ως προς τη λύση της “πεζούλας’ αντί των συρματοκιβωτίων για τη στήριξη των πρανών του ρέματος…. ΚΙΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Στα έργα που προτείνονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά υλικά όπως συρματοκιβώτια («σαρζανέτια»), μπετόν κ.λπ., αγνοώντας πλήρως την ποικιλία υλικών που χρησιμοποιούνται σήμερα διεθνώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα οποία είναι φιλικά στο περιβάλλον, είναι αποτελεσματικότερα και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. 
Σχεδόν σε όλη την έκταση του ρέματος προτείνεται η τοποθέτηση «σαρζανετιών» αδιαφορώντας για την καταστροφή του οικοσυστήματος που είναι υδροβιότοπος και χαρακτηρισμένος ως «ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος». Το γεγονός ότι η περιοχή είναι χώρος ενδιαίτησης και αναπαραγωγής της πλούσιας πανίδας του ουδόλως έχει ληφθεί υπ’ όψιν! 
  • Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε τη διευθέτηση του ρέματος, σε όσα σημεία απαιτείται παρέμβαση και προστασία, με φυσικούς τρόπους όπως είναι η τεχνική της «πεζούλας».
Η πατροπαράδοτη αυτή τεχνική είναι φιλική προς το περιβάλλον, δεν είναι ακριβότερη από άλλες εφαρμόζεται παγκοσμίως αιώνες τώρα, προστατεύοντας απότομες πλαγιές, εδάφη με μεγάλη κλίση, κατωφέρειες, πρανή με μεγάλη επιτυχία και πολλαπλά οφέλη.

12 Δεκεμβρίου 2014

Από την Περιφέρεια Αττικής δημοσιεύθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο
<< ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ (ΑΠΟ ΛΕΩΦ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΩΣ ΕΚΒΟΛΗ) >>

27 Νοεμβρίου 2014

Στις 30 Νοεμβρίου 2014 θα γίνει δημόσια συζήτηση για το ρέμα της Πικροδάφνης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, Σοφ. Βενιζέλου 146 και Μ. Αντύπα, στις 18:00, που οργανώθηκε από το “Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης”  Δελτιο Τύπου-24.11.2014
Αφίσα 2

Επιθυμία μας είναι: 

  • Να προχωρήσει η Πολιτεία στη συνολική οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης, σεβόμενη εις το ακέραιο τις σχετικές αποφάσεις και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Η όποια διευθέτηση της κοίτης του ρέματος να γίνει για το σύνολο του ρέματος, με φυσικούς τρόπους, τουλάχιστον στα περισσότερα σημεία της που είναι σίγουρα εφικτή, προστατεύοντας το πράσινο και διατηρώντας το φυσικό ανάγλυφο του ρέματος. 
 Απαιτούμε από την Πολιτεία το Σεβασμό των πολύτιμων Φυσικών μας πόρων. Οποιοδήποτε έργο μπορεί να λυθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Κάθε δέντρο είναι αναντικατάστατο και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό για πολλά χρόνια αν το καταστρέψεις, ακόμη κι αν το αντικαταστήσεις άμεσα…. 
Το έργο κατασκευής των δύο αγωγών για τα όμβρια ύδατα Σ2 & Σ3  (βλέπε περισσότερα εδώ http://kipi.gr/?p=5800)  μαζί με το έργο διευθέτησης της κοίτης αλλά και την κατασκευή τριών μεταλλικών γεφυρών που σχεδιάζει για το ρέμα ο Δήμος Ηλιούπολης, αν υλοποιηθούν σύμφωνα με τους εγκεκριμμένους ή επιδιωκόμενους σχεδιασμούς, αποψιλώνουν την περιοχή, καταστρέφουν το μοναδικό ζωντανό εναπομείναν κομμάτι του ρέματος και μέρος του άλσους Καλαβρύτων, θυσιάζοντας για μια ακόμη φορά τον φυσικό πλούτο της πόλης, με τις πολλαπλές ευεργετικές και αισθητικές ιδιότητές του, που αποκτήθηκε με τόσο μόχθο, μεράκι κι αγάπη γι αυτή και που έχουμε τόση ανάγκη!

17 Νοεμβρίου 2015

Κατάθεση αίτησης ακύρωσης της νομοθετικής πράξης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το ρέμα της Πικροδάφνης, στο Συμβούλιο Της Επικρατείας (ΣΤΕ), από Πρωτοβουλία πολιτών. Αίτηση ακυρώσεως για το ρέμα της Πικροδάφνης
Οι περιβαλλοντικοί όροι αφορούν το έργο οριοθέτησης του εντός Ηλιούπολης τμήματος του ρέματος (από τη Μ. Αντύπα μέχρι τη Βουλιαγμένης) και “διευθέτησης” της κοίτης του τμήματος που αρχίζει στο σημείο που τελειώνει το ήδη εγκιβωτισμένο τμήμα μέχρι τη Λ. Βουλιαγμένης. 4.ΑΕΠΟ μελέτης οριοθέτησης ρέματος Πικροδάφνης (1)
Παραθέτουμε εδώ φωτογραφίες του ρέματος Χαλανδρίου, που “διευθετήθηκε” με παρόμοιο με τον προτεινόμενο τρόπο!
Παραδειγμα διευθετησης

       εργα στην Α ζώνη 003

                                   Rema-chalandriou

15 Νοεμβρίου 2014

Περπατήσαμε πλάι στο ρέμα για να αποτυπώσουμε τη σημερινή κατάσταση της κοίτης.Φωτογραφήσαμε το εντός Ηλιούπολης τμήμα του, από τη Μαρ. Αντύπα μέχρι τη Βουλιαγμένης. 
20141115_135128       20141115_135308 (640x360)

20141115_135326    20141115_135554 (640x360)

20141115_135621 (640x360)        20141115_135747 (640x360)
20141115_135843 (640x360)         20141115_135926 (640x360)

20141115_140153 (640x360)   20141115_141019 (640x360)
Στις παραπάνω φωτογραφίες διακρίναμε λιμνάζοντα νερά και αναρωτηθήκαμε για την αιτία…
  20141115_140442 (640x360)   Στο σημείο αυτό διασχίζει την κοίτη του ρέματος τσιμεντένια κατασκευή. Μοιάζει με σπασμένο αγωγό ή τσιμεντένια κατασκευή που ενώνει τις δύο όχθες….. 
    20141115_140404 (640x360)
  20141115_140831 (640x360)  20141115_140709 (640x360)
20141115_141344 (640x360)     20141115_141320 (640x360)
20141115_141340 (640x360)    20141115_142138 (640x360)
20141115_141031 (800x450) 20141115_141125 (800x450)
20141115_141320 (640x360)  20141115_141326 (800x450)
20141115_141340 (800x450)  20141115_141344 (800x450)

Οκτώβριος 2014

Παραλάβαμε αντίγραφο της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για την “οριοθέτηση” του ρέματος,  που αφορά το κομμάτι του που βρίσκεται εντός των ορίων της Ηλιούπολης, από τη Μαρίνου Αντύπα μέχρι τη Βουλιαγμένης.  
ΜΠΕ πικροδαφνηςREV1 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ ,       ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛ 8 ΠΕΡ ΜΕΛ ΡΕΜ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ,      ΜΠΕ πικροδαφνηςREV1 ,     ΜΠΕ πικροδαφνηςREV2,      ΜΠΕ πικροδαφνηςREV4,    ΜΠΕ πικροδαφνηςREV5   ΜΠΕ πικροδαφνηςREV6(monoperifereia) 
 Λεκάνες απορροής ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ
Εκτός από την “οριοθέτηση” αυτού του τμήματος προβλέπεται και “διευθέτηση” ενός τμήματος μήκους περίπου 200μ. , το οποίο αρχίζει εκεί που τελειώνει ο εγκιβωτισμός του ρέματος (πετρόχτιστο κομμάτι) μέχρι την παιδική χαρά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. 
Η ΜΠΕ περιλαμβάνει και την Τεχνική έκθεση 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  στην οποία αναφέρονται όλες οι προτεινόμενες λύσεις και οι λόγοι που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη (κεφ. 8).
Στους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους 4.ΑΕΠΟ μελέτης οριοθέτησης ρέματος Πικροδάφνης (1) , κεφ. Α.5.5 περιγράφεται η λύση που επιλέχθηκε.
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ένα ρέμα στην Αττική, που “Διευθετήθηκε” με παρόμοιο με τον προτεινόμενο τρόπο!!!

                                             Παραδειγμα διευθετησης

01/10/2014

Ζητήσαμε από το Δήμο Ηλιούπολης το προσχέδιο μελέτης  2014-10-01Pikrodafniprosxedio   καθώς επίσης τη συμπληρωματική μελέτη οριοθέτησης του ρέματος και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 2014-10-01Pikrodafnimeleti
Ταυτόχρονα ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Δασών τη γνωμοδότηση της υπηρεσίας τους για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων   2014-10-01RemaPikrodafnis.

16/09/2014

Εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Μελέτη οριοθέτησης ρέματος Πικροδάφνης (εντός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης, από τη Λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα έως την Λεωφόρο Βουλιαγμένης)». 4.ΑΕΠΟ μελέτης οριοθέτησης ρέματος Πικροδάφνης (1)
Από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης ετοιμάζεται ο σχεδιασμός των επεμβάσεων που θα γίνουν στο ρέμα για την υλοποίηση του έργου και στη συνέχεια το σχέδιο θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για έγκριση. 
Επειδή έχουμε “πικρή” εμπειρία από τις μέχρι τώρα επεμβάσεις “ανάπλασης”, συντήρησης και κατασκευής διαφόρων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηλιούπολης, ως προς την τύχη του υφιστάμενου πρασίνου το οποίο κυριολεκτικά “αφανίζεται” στις πλείστες των περιπτώσεων, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί,δεδομένου οτι ταυτόχρονα διαβάζουμε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στο άρθρο 41:
d. Εφόσον δεν είναι δυνατή η διατήρηση των αξιόλογων μεγάλων δέντρων που τυχόν υπάρχουν στη ζώνη κατάληψης των έργων, τα δέντρα αυτά να μεταφυτευθούν την κατάλληλη εποχή , ύστερα από μελέτη και υπόδειξη αρμόδιων γεωπόνων. Ο τόπος μεταφύτευσής τους να είναι κατά προτίμηση κοντά στην σημερινή τους θέση και αν αυτό δεν είναι δυνατό, ο νέος χώρος τους να ορισθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση (αλήθεια πού μεταφυτεύτηκαν τα δέντρα και τα 600 λιγούστρα που ενέκρινε την απομάκρυνσή τους η πολεοδομία Αθηνών από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στα πλαίσια της “ανάπλασής” της, με την προυπόθεση να μεταφυτευτούν?).
e. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται απομάκρυνση χαμηλής βλάστησης και υλοτομία λιγότερων από 40 δένδρων στην πλειονότητα τους ξεκινά 21 αείλανθοι (βρωμοκαρυδιές) διαφόρων ηλικιών, 2 ευκάλυπτοι, 5 συκιές, 10 καρυδιές, και 1 νεαρό πεύκο. Να γίνει προσπάθεια όπου είναι δυνατόν δασικά δένδρα η θάμνοι να διασωθούν και να μεταφυτευθούν είτε στο χώρο διευθέτησης είτε σε άλλους χώρους πρασίνου του Δήμου.
39 δέντρα σχεδιάζεται να κοπούν………εκτός από τη χαμηλή βλάστηση, η οποία θα απομακρυνθει!

Ως προς το ίδιο το έργο θα ζητήσουμε να μας δοθούν η μελέτη του έργου, καθώς και η συμπληρωματική της για την οριοθέτηση του ρέματος, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης καθώς και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι οτι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ενέκρινε την κατασκευή μεταλλικής γέφυρας στο ρέμα της Πικροδάφνης, αρ. απόφασης 117/2014, στις 13/3/2014


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης