Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Συνέντευξη στον Γιάννη Γιαννόπουλο

Η Ηλιούπολη έχει εδώ και πάνω από ένα μήνα και επίσημα τον δικό της Εμπορικό Σύλλογο που φιλοδοξία, των ιδρυτικών μελών του και του Δ.Σ. που πρόσφατα εκλέχθηκε, είναι να αποτελέσει το κεντρικό σημείο εκπροσώπησης των ανθρώπων που επιχειρούν στην πόλη, να συμβάλλει σε δράσεις και αποφάσεις που θα αναπτύξουν την ηλιουπολίτικη αγορά.



Το dday.gr  και ο Γιάννης Γιαννόπουλος μίλησε, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης Αθανάσιο Μπίρλη και την Αντιπρόεδρο Πόλυ Βλάχου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σχέδιο, στις δράσεις, στις πρώτες ενέργειες και συναντήσεις αλλά και στις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν για να αλλάξει η εικόνα της πόλης και της αγοράς της.

Μια αναγκαιότητα που έγινε πραγματικότητα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης είναι πλέον μια πραγματικότητα για την πόλη και τους ανθρώπους που επιχειρούν σε αυτήν. Ποια η σημασία της ίδρυσης του συλλόγου για τον εμπορικό και επιχειρηματικό γενικότερα κόσμο της Ηλιούπολης;

Αθανάσιος Μπίρλης: «Ο  Εμπορικός Σύλλογος είναι μια πραγματικότητα πλέον. Κουραστήκαμε είναι η αλήθεια καθώς θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει τις διαδικασίες πολύ πιο γρήγορα από πράγματα βέβαια που δεν ήταν της δικής μας ευθύνης, όμως το σημαντικό είναι ότι ο σύλλογος είναι γεγονός.  Ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν εδώ και πολλά χρόνια μια αναγκαιότητα για την πόλη, διαίτερα δε σε αυτή τη συγκυρία με την επένδυση του Ελληνικού και την ανάπτυξη των όμορων Δήμων.»

Αγία Μαρίνα

Πόλυ Βλάχου: «Το εγχείρημα μας έχει μεγάλη σημασία για τον εμπορικό κόσμο της Ηλιούπολης. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο που ο σύλλογος έχει ξεκινήσει μια διαδικασία γενικότερης ενημέρωσης των ανθρώπων που επιχειρούν στην πόλη και εγγραφής νέων μελών. Σκοπός της δημιουργίας του συλλόγου ήταν  να υπάρξει επιτέλους ένας φορέας που θα δώσει φωνή στους επιχειρηματίες της Ηλιούπολης, θα προωθήσει με συλλογικό τρόπο τα αιτήματά τους, θα δώσει λύσεις και θα ενισχύσει την αγορά της πόλης.»

Η συνάντηση με τον Γ. Χατζηδάκη

Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης τον κ. Χατζηδάκη. Τι προέκυψε από αυτή και ποια είναι τα επόμενα βήματα για τον σύλλογο;

Αθανάσιος Μπίρλης: «Όπως είπατε έγινε ήδη μια συνάντηση με τον Δήμαρχο, η οποία ήταν ενθαρρυντική. Ο Δήμαρχος μας καλοδέχθηκε καθώς καταλαβαίνει ότι ο σύλλογος έρχεται για να συμβάλλει και στα πλάνα που έχει ο Δήμος για την επιχειρηματικότητα στην πόλη αποτελώντας  ένα συγκεκριμένο πόλο εκπροσώπησης των επιχειρηματιών για τους οποίους μέχρι τώρα οι όποιες αποφάσεις, καλές ή κακές,  λαμβάνονταν ερήμην τους. Πρέπει να πούμε ότι από τη συνάντηση αυτή αποκομίσαμε πολύ θετικές εντυπώσεις,  παρά το γεγονός ότι θέσαμε ένα σημαντικό ζήτημα για το σύλλογο στο οποίο ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση και αυτό είναι η παραχώρηση ενός χώρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα του συλλόγου, όπως άλλωστε είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.»

Επιστολές σε Σεφτελή, Πανταζόπουλο θέτουν τα πρώτα θέματα

Πόλυ Βλάχου: «Αρχής γενομένης από την συνάντηση με τον Δήμαρχο, προσπαθούμε να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της πόλης μας, αλλά και θέματα ενίσχυσης της λειτουργίας του συλλόγου, όπως για παράδειγμα το να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των επιχορηγήσεων, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες στέλνοντας επιστολές στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τον κ. Σεφτελή για την πορεία των έργων στη Λεωφόρο Ειρήνης, ενόψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, για την οποία στείλαμε επιστολή και στον πρόεδρο του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. κ. Πανταζόπουλο προκειμένου να συζητήσουμε για το θέμα των εορταστικών Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων που σχεδιάζει ο Δήμος και πως ο Εμπορικός Σύλλογος θα μπορούσε να συμβάλλει σε αυτές προκειμένου να λειτουργήσουν προσθετικά στην προσπάθεια τόνωσης της αγοραστικής κίνησης. Επίσης έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενώ θα γίνει και μια εκδήλωση από κοινού με τον Δήμο, όπου οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να εκθέσουν άμεσα τα προβλήματα και τα θέματα που τους απασχολούν στον Δήμαρχο και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.»  

Κεντρική Πλατεία

Αθανάσιος Μπίρλης; «Ακόμα έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις με τους προέδρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Θα ήθελα επιπλέον να προσθέσεων ότι στην εκδήλωση που θα γίνει σε συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου θα υπάρξει μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για όλα τα σοβαρά θέματα μεταξύ των οποίων  η ανάπλαση της πόλης, η λειτουργία των διαφόρων εκδηλώσεων με προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες αλλά και άλλες παρόμοιες που πλήττουν τις επιχειρήσεις της πόλης.

Είναι λυπηρό ότι γίνονται δράσεις που αφορούν τα τρόφιμα, το λάδι, το κρασί, τα όσπρια και οι επιχειρηματίες πρέπει να έρθουν δίπλα μας για να διεκδικήσουμε αυτό που θέσαμε στο Δήμαρχο, ότι οι δράσεις αυτές έχουν ξεφύγει από την έννοια της φιλανθρωπίας ή της βοήθειας και γίνονται ανταγωνιστικές προς τις επιχειρήσεις. Θα μπορούσαν αυτές οι δράσεις να γίνουν μέσω των επιχειρήσεων της πόλης και να παραχωρούνται χωρίς κόστος οι χώροι για να γίνονται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το ρίσκο των πενιχρών εσόδων της εποχής.»

Κεντρική Πλατεία

Αντίπαλος τα προβλήματα – Μακριά από κομματικά παιχνίδια ο σύλλογος
Πως αντιμετωπίζετε ως σύλλογος το γεγονός ότι έχουν υπάρξει κάποιες αντιδράσεις αλλά και σχόλια για το σύλλογο και την λειτουργία του;

Αθανάσιος Μπίρλης: «Κοιτάξτε, για τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης το σημαντικότερο είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των θεμάτων που αποτελούν τροχοπέδη στους επιχειρηματίες της πόλης, όπως επίσης και η αναβάθμιση της αγοράς, με ενισχυμένες επιχειρήσεις και ευχαριστημένους καταναλωτές. Ο σύλλογος πρέπει να μένει μακριά από κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες και αυτό το υλοποιήσαμε. Όποιοι θέλησαν να παίξουν τέτοιου είδους παιχνίδια δεν είναι κοντά σε αυτό που όλοι θέλουμε για το σύλλογο και για το λόγο αυτό έμειναν μακριά. Δεν είναι ο σκοπός μας να απαντούμε σε διάφορες ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και σχόλια,  αντίθετα η πρακτική και οι ενέργειες μας θα δείξουν πως ο Εμπορικός Σύλλογος είναι εδώ για να αγκαλιάσει όλους τους επιχειρηματίες και να προωθήσει την επιχειρηματικότητα στην Ηλιούπολη.»

Πόλυ Βλάχου: «Από την πρώτη στιγμή που οι επιχειρηματίες της πόλης μας συζήτησαν την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης η απόφαση ήταν ο σύλλογος να μείνει μακριά από κομματικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Αυτό το λέμε και θα το λέμε συνέχεια. Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και της αγοράς της πόλης είναι οι αντίπαλοί μας και κανένας άλλος.»
Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

Αθανάσιος Μπίρλης: «Κοιτάξτε, κατ’ αρχήν θα ήθελα να σημειώσω ότι υπάρχουν για τα θέματα αυτά οι καταναλωτικές οργανώσεις όπως το ΙΝΚΑ. Ο Εμπορικός Σύλλογος ασχολείται με τα μέλη του, όμως εάν ένας καταναλωτής έρθει στο σύλλογο και καταγγείλει κάποιο μέλος μας δεν θα αδιαφορήσουμε αλλά δεν είναι και της δικής μας αρμοδιότητας. Όλοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον Εμπορικό Κώδικα και τον Κώδικα Δεοντολογίας, άλλωστε ο σύλλογος μας θα είναι μέλος και της Συνομοσπονδίας Εμπορικών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ)».

Οργάνωση με χρήση της τεχνολογίας  

Λεωφόρος Ειρήνης

Οργανωτικά, τι ακριβώς σχεδιάζετε για το αμέσως επόμενο διάστημα;
Πόλυ Βλάχου: «Ένα πρώτο βήμα θα είναι η δημιουργία ενός site του συλλόγου μέσω του οποίου θα υπάρχει ενημέρωση για την δραστηριότητα του μας  αλλά και επιπλέον πληροφόρηση για τα μέλη πάνω στις εξελίξεις της αγοράς αλλά και στις χρηματοδοτήσεις που μπορούν να υπάρξουν. Επίσης θα επικοινωνούνται οι δράσεις και οι προσπάθειες του συλλόγου, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τα μέλη μέσω email. Ακόμα θα υπάρξει η δυνατότητα χρήσης κάποιων εργαλείων τα οποία θα φέρουν τον καταναλωτή κοντά στην επιχείρηση. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο και χρήματα και για το λόγο αυτό πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να εγγραφούν και να ενισχύσουν έτσι την προσπάθεια της δικής τους φωνής, του δικού τους φορέα εκπροσώπησης.»

Λεωφόρος Ειρήνης
Στήριξη της αγοράς και όχι απλή καταγραφή προβλημάτων

Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτησή μας θα ήθελα να μου πείτε πιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε;

Αθανάσιος Μπίρλης: «Θα πρέπει να στηριχτεί η αγορά της πόλης και η δημοτική αρχή να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που υπάρχουν για να δοθούν λύσεις και όχι μόνο να καταγράφει προβλήματα. Τα τελευταία 30  χρόνια συζητάμε τα ίδια θέματα. Το πρόβλημα του πάρκινγκ, την περιφερειακή, την κεντρική πλατεία και τις άλλες πλατείες. Τα ίδια προβλήματα μας ταλαιπωρούν τόσα χρόνια. Αν δεν «σπάσεις αυγά» δεν γίνεται βήμα προς τα μπροστά. Σήμερα η κατάσταση δεν είναι όπως πριν από 30 χρόνια. Σήμερα με το παραλιακό μέτωπο σε ανάπτυξη εάν θέλουμε η πόλη να είναι φιλόξενη για τους Ηλιουπολίτες, εύκολα προσβάσιμη, με δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων και με μια αγορά υγιή που σημαίνει έσοδα με ταυτόχρονα ευχαριστημένο τον καταναλωτή, πρέπει τα λόγια να γίνουν πράξεις. Εάν δεν τα κάνουμε και τώρα ίσως το αποτέλεσμα να είναι κακό. Θέλουμε απ’ όλους να αγκαλιάσουν το εγχείρημα του Εμπορικού Συλλόγου. Εμείς τους περιμένουμε γιατί χωρίς την ύπαρξη των επιχειρηματιών δίπλα μας δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε όσα χρειάζονται».

Λεωφόρος Ειρήνης

Πόλυ Βλάχου: «Αυτή η τετραετία είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντική. Εαν δεν γίνουν όσα πρέπει με βάση και το γεγονός ότι θα υπάρξει το έργο του Ελληνικού , η Ηλιούπολη θα είναι μια πόλη που απλά θα περνούν τα αυτοκίνητα για τον τελικό τους προορισμό λίγο πιο κάτω, μια πόλη χωρίς ταυτότητα. Η τετραετία αυτή λοιπόν δεν πρέπει να χαθεί με κανένα τρόπο και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας.»

*Επαφές με τους επιχειρηματίες της Ηλιούπολης ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο Εμπορικός Σύλλογος καταγράφοντας τα θέματα που υπάρχουν στη Λεωφόρο Ειρήνης με τα έργα, τον ελλιπή φωτισμό της πλατείας Ανεξαρτησίας στην Αγία Μαρίνα και άλλα παρόμοια προβλήματα.








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης