Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

 Η Κυβέρνηση της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες εκχωρεί στους εργολάβους τη Συλλογή Απορριμμάτων, την καθαριότητα Δημοτικών Κτηρίων, την συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, με το λεγόμενο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ψηφίζει αυτές τις μέρες στην Βουλή.


   Συγκεκριμένα δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρεί σε ιδιώτες τις παραπάνω υπηρεσίες. Από την μια αποδεσμεύει από κάθε εμπόδιο το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει (ν. 3979/2011) και το οποίο, κρατώντας τα προσχήματα, απαιτούσε την τεκμηρίωση αδυναμίας εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και από την άλλη προσθέτει στους τομείς παραχώρησης εκτός της καθαριότητας, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο.

   Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που δεν το αναίρεσε φυσικά ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το πάει παραπέρα, εντάσσοντας τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων, όπως είναι η Αποκομιδή και Διαχείριση Απορριμμάτων, ο Ηλεκτροφωτισμός, που ως τομέας δένεται με τις αντιδραστικές εξελίξεις στην Ενέργεια και τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στις ΑΠΕ, το Πράσινο που συνοδεύεται με την επιχειρηματική εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων, τη Δημόσια Γη κλπ.

   Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι συγκεκριμένοι τομείς συνοδεύονται και από την σχετική  «προίκα»: Τους σταθερά ανερχόμενους πόρους που βγαίνουν απευθείας από την τσέπη, κύρια, των λαϊκών νοικοκυριών, με τα τέλη και τους φόρους που επιβάλλονται από τους δήμους και που στρατηγική, διαδοχικά των κυβερνήσεων. είναι η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τους.

   Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι «όταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται» δίνοντας ως παράδειγμα την αποκομιδή των απορριμμάτωνΗ πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Μεγάλο μέρος των Καλλικρατικών Δήμων και όχι μόνο, έχουν ήδη παραχωρήσει την αρμοδιότητα της αποκομιδής της καθαριότητας σε εργολάβους και όμως, τα τέλη και οι φόροι ανεβαίνουν και η διαχείριση των απορριμμάτων ανά την χώρα έχει γίνει ένα «άλυτο κουβάρι» που απειλεί περιβάλλον και δημόσια υγεία.

   Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι εργολάβοι. Είναι αυτοί που απολαμβάνουν ζεστό χρήμα από την τσέπη των δημοτών και τα ταμεία των Δήμων πατώντας σταθερά στα φτηνά μεροκάματα των εργαζομένων που απασχολούν, με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και εκμετάλλευσης, χωρίς μέτρα προστασίας ζωής και υγείας τους. Η εκκωφαντική σιωπή των Δημάρχων κάνει φανερή την στήριξη τους σε αυτή την αντιλαϊκή ρότα.  

   Ένα είναι βέβαιο. Η ιδιωτικοποίηση αυτών των κρίσιμων τομέων θα αφήσει τους Δήμους πολύ γρήγορα γυμνούς από τέτοιες κρίσιμες υποδομές. Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον οι δημότες θα γίνουν αποδέκτες του ωμού εκβιασμού εργολάβων και δημοτικών αρχών που θα πιέζουν ενιαία ώστε να απογειωθούν τέλη και φόροι για αυτές τις υπηρεσίες και όχι μόνο. Μια ματιά στις πόλεις Ευρώπης, ΗΠΑ και των φορολογικών βαρών που σηκώνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές θα πείσει κάθε καλόπιστο ότι το παραμύθι της ανάπτυξης, με κορμό τα επιχειρηματικά κέρδη, που προτάσσουν κυβέρνηση και αστικά κόμματα έχει «δράκο» και στους Δήμους. Τα λαϊκά νοικοκυριά είναι αυτά που θα πληρώσουν το μάρμαρο αυτής της ανάπτυξης. Η κυβέρνηση προκλητικά προσπαθεί να εξωραΐσει την αντιλαϊκή επίθεση που συνεχίζει με νέα ορμή από εκεί που την άφησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από αυτή την άποψη δεν είναι άσχετο που οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που ανοίγουν πλέρια τις ιδιωτικοποιήσεις στους Δήμους εμπεριέχονται σε ένα νομοσχέδιο που δίνει «γη και ύδωρ» υπέρ της επιχειρηματικής δράσης και βασικό χαρακτηριστικό του έχει το τσάκισμα των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων καθώς προωθεί το συντριπτικό πλήγμα στις Κλαδικές Συμβάσεις και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από κράτος και εργοδοσία. Η κυβέρνηση προκλητικά προσπαθεί να εξωραΐσει την αντεργατική επίθεση που συνεχίζει με νέα ορμή από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε εργαζόμενους, νέους, μαζικούς φορείς και λαϊκά στρώματά της πόλης να αντιπαλέψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

   Να απαιτήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου έκτρωμα που βάζει στον Προκρούστη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων ότι έχει απομείνει από τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και στο γύψο τα Συνδικάτα.
   Να στηρίξουν με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων στους Δήμους που μπαίνουν σε περίοδο κινητοποιήσεων.

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 6.30 μμ
στην Πλατεία Κλαυθμώνος.







ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων Μπαμπαλης Greek European Future: #΄Εφη Σιόβα Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας # Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη  SO EASY # Κέντρο  Ξένων  Γλωσσών  ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ # Τίνα Γεωργοπούλου Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών # Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ # ΚΕΝΤΡΟ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ # ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες  Γλώσσες # Φροντιστήρια  Ξένων  Γλωσσών Το ORBIS-ANIMA της Λιλιάνα Ηλιοπούλου: Πρωτοπορεί στην Ξενόγλωσση εκπαίδευση - Αγγλικών & Γερμανικών ΤΟΜΗ: Η άλλη ποσέγγιση στη μάθηση ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ – ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΛΕΥΡΑ - ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης