Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Τα οκτώ προγράμματα του υπουργείου Εργασίας που υλοποιούνται μέσω του ΟΑΕΔ. 


Πρόκειται για προγράμματα που είναι ενεργά τους τελευταίους μήνες, με κάποια από αυτά να έχουν ημερομηνία λήξης και κάποια άλλα να παραμένουν ανοιχτά έως την εξάντληση του αριθμού των προσλήψεων ανέργων και του προϋπολογισμού.
Αναλυτικά: 
  1. Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους  και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών για πρόσληψη 20.000 ανέργων
Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018  και ώρα 11:00. Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:
    • Άνεργοι ηλικίας 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων   του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
    Η διάρκεια του συνολικού προγράμματος ανέρχεται:
    • στους δεκαοκτώ (18) μήνες για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας έως 29 ετών.
    • στους δώδεκα  (12) μήνες για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω.
    Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως. 
    Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
    Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που δεν  απασχολούν  και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά)
  1. Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στις οποίες την πλειοψηφία των μεριδίων άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά), κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.
  2.  Ατομικοί επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών που  δεν απασχολούν  και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό.2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να ασκεί  τακτικά οικονομική δραστηριότητα, να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά το 3μηνο πριν από την υποβολή της αίτησης. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης άλλους 12 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανά ωφελούμενο, με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτό έως την κάλυψη των θέσεων
3.  Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών
Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανά ωφελούμενο και έως το ποσό των 500 ευρώ τον μήνα. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους επιχορηγούνται για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης άλλους 9 μήνες. Ενώ για πρόσληψη μη μακροχρόνια ανέργων επιχορηγούνται για 9 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης άλλους 9 μήνες. Σε περίπτωση που αιτηθούν επέκταση του προγράμματος, δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους 6 μήνες επιπλέον, χωρίς επιχορήγηση. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο από τις επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά, ενώ οι άνεργοι υποδεικνύονται από το αρμόδιο ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τις θέσεις που έχουν ζητηθεί από τις επιχειρήσεις και το βιογραφικό σημείωμα των ανέργων.
4.Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών                                                                                                                       Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανά ωφελούμενο και έως το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ από 6 ως 12 μήνες (άτομα σε μειονεκτική θέση) και πάνω από 12 μήνες (άτομα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση). Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του 12μήνου πριν από την υποβολή της αίτησης.
  1. Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρίες ΑμεΑ, απεξαρτημένων, αποφυλακισμένων κλπ.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα μείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων που υποστηρίζονται.
  1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας (αρχικής ή συνέχισης), με εγκριθείσα επιδότηση τουλάχιστον 5μηνης διάρκειας. Επίσης δικαιούχοι  της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι για τους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότησης.
Η χρονική διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και αποτελείται από 2 στάδια: Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που υπολείπεται από την πρόσληψη του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης» στην επιχείρηση μέχρι και τη λήξη της διάρκειας επιδότησης (μέχρι 12 μήνες). Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που υπολείπεται από τη λήξη του α’ σταδίου και ως τη συμπλήρωση των 12 μηνών απασχόλησης. Η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό 3 μήνες επιπλέον, χωρίς επιχορήγηση.Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό έως την κάλυψη των θέσεων.

Η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος που ανέρχεται σε 18 μήνες, εκ των οποίων οι 12 μήνες αντιστοιχούν στο διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση λαμβάνει επιχορήγηση και οι υπόλοιποι 6 μήνες στο διάστημα κατά το οποίο δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της χωρίς επιχορήγηση.
8. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30 – 49 ετών.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2017. Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες και κυμαίνεται από 15-22 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με το είδος του ανέργου.
 Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμματα περιγράφονται αναλυτικότερα  στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης