Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Μεθοδικά και ύπουλα οδηγούνται όλα τα Ελληνόπουλα να βγάλουν ένα πανεπιστήμιο. Μετά δεν βρίσκουν δουλειά λόγω κορεσμού του επαγγέλματος και φεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.


Καμαρώνουν δε οι γονείς λέγοντας: εδώ του δίνουν 1.000  Ευρώ και έξω 4.500 ευρώ! Και δεν σκέπτονται ότι διώχνουν τα παιδιά τους από την ηλιόχαρη πατρίδα τους και τα οδηγούν στην μαύρη και άραχνη ξενητιά. Αυτό στην αρχαία Ελλάδα το έλεγαν εξανδραποδισμό!
            Αλλά οι γονείς δεν φταίνε. Τα νήματα κινούνται από πολύ ψηλά, εντός και εκτός Ελλάδος! Γιατί έφυγαν 150.000 γιατροί έλληνες για ξένα μέρη; Λείπουν αυτοί οι γατροί από την Ελλάδα; Οχι φυσικά. Οδηγήθηκαν λάθρα ώστε να γίνει υπερπληθώρα ιατρών για να κλαπούν σε Ευρώπη και Αμερική. Πριν 50 χρόνια έγραφαν οι ελληνικές εφημερίδες ότι Ευρώπη και Αμερική μας κάνουν κλοπή εγκεφάλων! Σκεφθείτε τι γίνεται σήμερα όταν 500.000 νέοι και νέες έχουν φύγει από την πατρίδα τους. Αυτό δεν είναι εξανδραποδισμός; Και μάλιστα φημολογείται ότι ο αριθμός είναι γύρω στα 2.000.000 ! Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
            Τώρα, στην Γερμανία σήμερα το 1/4 μόνον των γερμανοπαίδων οδηγείται στα πανεπιστήμια. Τα 3/4 τών παιδιών οδηγούνται σε επαγγελματικές και τεχνικές σχολές, και αυτή η επιλογή γίνεται από το δημοτικό σχολείο με σεβασμό στην κλίση του παιδιού! Αυτό θα βοηθήσει την πραγματική ανάπτυξη της χώρας.
             Η μεγαλύτερη απ' όλες τις ζημιές που συμβαίνουν εδώ στην Ελλάδα είναι ότι τα παιδιά δεν οδηγούνται στα πανεπιστήμια με οδηγό την κλίση τους, αλλά με οδηγό το άριστα στις επιδόσεις τους! Το άριστα όμως δεν καθορίζει την επιλογή του επαγγέλματος. Η κλίση του παιδιού οδοδεικτεί τη σχολή που θα διαλέξει και το επάγγελμα που θα κάνει. Ετσι και μόνον έτσι θα έχουμε ευτυχισμένους και πετυχημένους επαγγελματικά ανθρώπους. Γι' αυτό εδώ στην Ελλάδα ως επί το πλείστον έχουμε λάθος ανθρώπους σε λάθος θέσεις και επαγγέλματα. Αυτό είναι μία τεράστια  ζημιά για την οικονομία της χώρας!
            Ας τα σκεφθούν αυτά κυρίως στο Υπουργείο Παιδείας και άν μπορούν ας εφαρμόσουν το πρέπον, το έντιμον και το ηθικόν για τους Ελληνόπαιδες, αλλά και για την ανάπτυξη στην Ελλάδα πολλών επαγγελμάτων και τεχνών οι οποίες έχουν ξεραθεί και ερημώσει από την λαίλαπα της παγκοσμιοποιήσεως! Είναι κρίμα για τον τόπο μας γιατί οι Ελληνες είναι έξυπνοι και ταλαντούχοι. Ας τα φροντίσουν αυτά οι "ειδήμονες και οι επα'ί'οντες" όπως έλεγε ο Σωκράτης.
  Μαρίνα   Καρβούνη


              


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης