Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.


Το διήμερο συνέδριο έχει ως θέμα «Αναπτυξιακές προκλήσεις και προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Για την Ηλιούπολη» και συζητώνται θέματα που αφορούν τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία,  την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις έξυπνες πόλεις ,  την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων,  τις πρότυπες αστικές αναπλάσεις. Παράλληλα, και δύο θέματα που αφορούν την Αττική ευρύτερα, όπως οι επεκτάσεις του μετρό και η υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει την Λεωφόρο Κατεχάκη με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης ως υποστηρικτική δομή στην επένδυση του Ελληνικού. Την τελετή έναρξης του συνεδρίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Β. Βαλασόπουλος.
Ρεπορτάζ: Σοφία Χύτου
Στο πάνελ του συνεδρίου βρίσκονται ο κ. Κ. Παπαγεωργίου, κ. Χ. Κουγιουμτζόπουλος και Γ. Χατζηδάκης. Το «παρών» έδωσαν στην εκδήλωση ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μπαλάφας , ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γ. Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γ. Κατωπόδης,ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σ. Τζουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας κ. Ν. Λεβετσοβίτης,ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και Ειδικός Επιστήμονας ΕΚΔΑ Κ. Μιχάλης Χρηστάκης, εκ μέρους του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σ. Πιτσιόρλα η κα Α. Τσόμου, εκ μέρους του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά ο κ. Γ. Φλωρεντής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η κυρία Ε. Κυπριανίδου Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών,ο  κ. Δ. Δρόσης Προϊστάμενος της Ειδικής Διαχείρισης ΕΣΠΑ Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Κ. Βαρλαμίτης Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το paraskhnio.gr εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις από το Δήμαρχο Ηλιούπολης αλλά και ομιλητές του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δήμου Ηλιούπολης:
Βαλασόπουλος Β., Δήμαρχος Ηλιούπολης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μια μεγάλη καμπή, η καμπή αυτή αφορά στην τοπική ανάπτυξη και τη συμβολή της στην οικονομία της χώρας.Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία σήμερα για να αναδείξουμε και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχουμε εμείς και το σημαντικότερο από όλα τις δυνατότητες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην Εθνική Οικονομία.Η παρουσία ανθρώπων που είναι κλειδιά στην ανάπτυξη  της Αυτοδιοίκησης και της χώρας είναι σήμερα εδώ, παρουσιάσαμε ένα πλαίσιο ευρύτατων χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και νομίζω ότι θα φανεί χρήσιμο τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στη χώρα».
Στη φωτογραφία ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης
Κυπριανίδου Ε.,Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών: «Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό αυτό το συνέδριο γιατί δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να αλληλοενημερωθούμε, να μαζέψουμε την εικόνα όλων όσων μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει και να ανοίξουμε με συνέργειες τα επόμενα θετικά βήματα.Από την άποψη αυτή και με τον τρόπο που παρουσιάζεται η ύλη και οι ενότητες δίνουν τη δυνατότητα μιας γόνιμης ανταλλαγής απόψεων γιατί πάρα πολλά έχουμε μέχρι στιγμής ανοίξει ως δυνατότητες και πρέπει πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα να μπορέσουμε υπερβαίνοντας κιόλας γραφειοκρατίες και διάφορες τέτοιες δυσκολίες, να τα «τρέξουμε» πιο γρήγορα σε όφελος των συμπολιτών μας».
Δρόσης Δ., Προϊστάμενος της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Περιεφέρειας Αττικής: «Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για να μπορέσουμε να ακούσουμε καλές ιδέες,πρακτικές, να ανατροφοδοτήσουμε το σχεδιασμό που κάνουμε σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει μέσα από αυτά και ο Δήμος να βρει νέες ευκαιρίες και εκείνος να επανασχεδιάσει το πρόγραμμά του και τις ανάγκες του».

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα παρακάτω θέματα:
Βαρλαμίτης  Κ.: Στα ολοκληρωμένα προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση, τι περιλαμβάνουν , προτυποποίηση, τεχνική βοήθεια και χρηματοδοτικές λύσεις. Υπάρχουν δύο δράσεις από τα προγράμμτα αυτά όπως η ενεργειακή αναβάθμιση ολοφωτισμού και ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός. Παράλληλα , έκανε λόγο για τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος οδοφωτισμού αλλά και στις δράσεις του.
Κυπριανίδου Ε.:  Μίλησε για το όραμα, την ανάπτυξη δομών, αλλά και τις στραηγικές έξυπνης εξειδίκευσης. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ενεργοποιήση των δράσεων αλλά και στα έργα που χρηματοδοτούνται από ίδίους πόρους της Περιφέρειας στην Ηλιούπολη (4 έργα αστικών αναπλάσεων, 3 έργα οδοποιίας και 1 παιδικό βρεφονηπιακό σταθμό). Επίσης, στα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής όπως κέντρα κοινότητας Δήμου Ηλιούπολης, δομές παροχής βασικών αγαθών όπως παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Ηλιούπολης αλλά και σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών της Αττικής που επλήγησαν.
Στη φωτογραφία η κα. Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πειρφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Δρόσης Δ. : Έκανε  λόγο για τη στοχοθεσία του 2018, το κανονιστικό πλαίσιο ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων αλλά και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Αττικής και τις υποβληθείσες στρατηγικές. Αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση ΟΧΕ-ΒΑΑ και στην πολιτκή συνοχής 2020+ . Στη συνέχεια , μίλησε για το white paper on the future of Europe που δείχνει την υφιστάμενη κατάσταση στην Ευρώπη, προσδοκίες και κινδύνους ενώ τέλος το κείμενο εργασίας κάνει λόγο σε 5 σενάρια για την Ευρώπη 2020+.
Στη φωτογραφία ο κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης,Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης