Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

«Η Μετα-Καλλικράτη Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό το φως της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης – Θεωρητική και εμπειρική διερεύνηση» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Θεόδωρου Γεωργάκη, προέδρου του ΟΠΣΑ.


Η παρουσίασή του έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Το βιβλίο του δικηγόρου παρ’Αρείω Πάγω, διδάκτορος Παντείου Πανεπιστημίου στο Δημόσιο και Αυτοδιοικητικό Δίκαιο και επί 16 χρόνια Δημάρχου Ηλιούπολης, βασίζεται στην ομότιτλη διδακτορική διατριβή του.



Τον συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι από την Εκκλησία, την πολιτική, το δικαστικό Σώμα, την πανεπιστημιακή κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση, τους φορείς μαζικής δράσης, αλλά και αρκετοί ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για τον τομέα της Αυτοδιοίκησης και της αλληλεπίδρασης που έχει αυτή στην καθημερινότητά τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, ως οικοδεσπότη του χώρου πραγματοποίησής της, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του νέου Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτριου Βερβεσού.

Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χαιρετισμό-σχολιασμό του βιβλίου απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής) και Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Πρόεδρος της ΕΝΔΑ (Ένωσης Δημάρχων Αττικής) και πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας. Και οι τρεις εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το βιβλίο μπορεί ν’ αποτελέσει ένα χρήσιμο πρακτικό εργαλείο για οποιονδήποτε ασχολείται ή ενδιαφέρεται να εμβαθύνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 


Για τη δομή, το περιεχόμενο και την επιστημονική αξία του βιβλίου του Θεόδωρου Γεωργάκη μίλησαν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που συμμετείχαν στην επταμελή επιτροπή από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώπιον της οποίας παρουσίασε την παρούσα διατριβή: ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Κότιος και οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου κ.κ. Μάρω Βενετσανοπούλου και Ιωάννης Φίλος. Ο επιβλέπων καθηγητής κ. Δονάτος Παπαγιάννης δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση λόγω έκτακτης υποχρέωσης και έστειλε την παρουσίαση-χαιρετισμό του.
Η παρουσίαση έκλεισε με τις ευχαριστίες του συγγραφέα Θεόδωρου Γεωργάκη προς όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής και στη συνέχεια στην αποτύπωση αυτής στο παρόν βιβλίο, αλλά και προς όλους εκείνους που τον τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή. Ο κ. Γεωργάκης ανέλυσε την εκτίμησή του για την παραπέρα πορεία της εξέλιξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την ενασχόλησή του με τον νευραλγικό αυτό τομέα, πάντα με κύριο γνώμονα το καλό της πόλης και του πολίτη.


Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην Υπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λουκάς Αποστολίδης, ο βουλευτής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο πρώην βουλευτής Λευκάδος κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ιωαννίδης εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφης Γεννηματά. Επίσης, από το Δικαστικό Σώμα παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Γεώργιος Σανιδάς και Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Χρυσικός, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και Αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Διονύσιος Λασκαράτος, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πλιώτας, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Γεώργιος Μποροδήμος, οι Πρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης και Ιωάννης Σακελλαρίου, ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Ανδρέας Χαρλάντης, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιος Ράντος και οι Πρόεδροι του Διοικητικού Εφετείου κ.κ. Χριστίνα Λέλου, Άννα Ατσαλάκη, Άννα Καλλίρη και Νίκος Μπασέας. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Οφφικιάλων Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση κ. Πάνος Καραγιάννης.


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης