Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Για ναείμαστε ειλικρινείς, εκλάβαμε το ίδιο το «συνέδριο» ως πρόκληση αλλά μόνοαπέναντι στην κοινωνία της Ηλιούπολης.


Ο φέρων φουστανέλα γνωστός και ως Τζέι Αρ (Αλαλούμ, ταινία του Χάρρυ Κλυνν) που αντί να πίνει σκωτσέζικα ποτά, προσλαμβάνει κέτερινγκ, δεν μετατρέπεται αυτομάτως σε Ευρωπαίο ή Αμερικάνο, ούτε σε έξυπνο πολίτη. Πολλώ μάλλον σε έξυπνο δήμαρχο. Ένα συνέδριο που οργανώθηκε αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου και ίσως ( ; ) της παράταξής του, με την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, την περιφέρεια και ιδιωτικές εταιρίες, που μας διαφήμισαν τα ομολογουμένως ενδιαφέροντα προϊόντα τους, χωρίς όμως να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς όλα αυτά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης μας. Άραγε, η διοικούσα παράταξη έχει κάποια άποψη για όλα τα παραπάνω ή μετακομίζει ολόκληρη; Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή, βήμα προς βήμα.

Στους χαιρετισμούς της πρώτης μέρας και στην αναγκαία εισαγωγή του συνεδρίου, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εγκαρδιότητα του δημάρχου με τους φορείς της κυβέρνησης. Αλλά ας μείνει και αυτό πίσω, που αν και είναι εξόχως ενδιαφέρον, δεν θα μας απασχολήσει τώρα.

1) Αστική σήραγγα Ηλιούπολης.
Από την εισαγωγή ακόμα και δια στόματος δημάρχου η ιδέα της σήραγγας αποδόθηκε στους εδώ και πολλά χρόνια αγώνες των κατοίκων και φορέων της Ηλιούπολης. Επεξηγηματικά, η πρόταση ανήκει στην κοινωνία της Ηλιούπολης και τις δικές της διεκδικήσεις και όχι στη δημοτική αρχή που την υιοθέτησε προσφάτως. Εν συνεχεία ανακοινώθηκε ότι όλος ο σχεδιασμός από την περιφέρεια είναι επί χάρτου, ακούσαμε για ώριμες μελέτες που συνιστούν φακέλους σε συρτάρια που ανακινούνται μόνο για διαφημιστικούς λόγους. Δηλαδή όλα στον αέρα, ειδικά τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δεν παρουσιάστηκε κανένα πραγματικό σχέδιο, καμία υλοποιήσιμη πρόταση, καμία δυνατή προοπτική.

2) Επέκταση σταθμού Μετρό στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας.

Εδώ η εισήγηση αγγίζει τα όρια της πλάκας. Η μελέτη δεν βρίσκεται ούτε καν σε στάδιο αρχικό, αλλά ακόμα πολύ πριν την ίδια τη σκέψη της. Στην ουσία, ο αρμόδιος ομιλητής μας ενημέρωσε πως σήμερα δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική πρόταση σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου και ακόμα περισσότερο με το πώς θα γίνει. Πληροφορηθήκαμε για σήραγγες διπλές και για σήραγγες η μία πάνω στην άλλη, αλλά όλα αυτά με έναν τρόπο που θύμιζε συζήτηση σε καφενείο και όχι αναπτυξιακό συνέδριο. Αν αυτά ήταν τα κεντρικά θέματα αυτού του συνεδρίου, του χρόνου ή σε δύο χρόνια θα είναι πια αόριστες σκέψεις, αόριστα λόγια και αόριστα πράγματα. Τελικά η δημοτική αρχή έκανε ένα συνέδριο για να μας πει πως δεν έχει εμπλοκή σε κανένα έργο; Καλή η προσπάθεια του δημάρχου να αναδείξει το κυβερνητικό έργο, αλλά εμείς περιμέναμε να δούμε τις πρωτοβουλίες του ίδιου και όχι της κυβέρνησης.

Αλλά για να μην αδικούμε κανέναν, βεβαίως και ο δήμαρχος έχει να παρουσιάσει έργο στο δημοτικό βίο, τόσο σε επίπεδο κατασκευών όσο και σε επίπεδο υποδομών. Και ίσως θα ήταν καλύτερο να διοργάνωνε μια ημερίδα για όλα αυτά και να άφηνε έξω τα μεγάλα οράματα, ή να μετατόπιζε τα αναπτυξιακά συνέδρια για τη στιγμή που τα έργα θα είναι σε διαβούλευση και οι μελέτες, ώριμες και όχι φανταστικές καταστάσεις. Αυτό προϋποθέτει όμως να τίθενται και ζητήματα δημόσιας διαβούλευσης των έργων από το Δήμο κάτι που ακόμα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Κλείνοντας, αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε το τελευταίο μέρος που ολοκληρώνεται με το λόγο του δημάρχου για να μην στενοχωρηθούμε ακόμα περισσότερο. Τα συνέδρια δεν φτάνει να τα ανακοινώνει κανείς, αλλά να έχουν και κάτι να πουν και να κομίσουν. Αυτό είναι το κρίσιμο κριτήριο που τα κάνει συνέδρια και όχι καφενεία.


Γνωρίζουμε καλά πως τον τελευταίο χρόνο συνηθίζονται αναπτυξιακά συνέδρια με περιφερειακή εμβέλεια, η εν λόγω όμως απόπειρα του Δήμου Ηλιούπολης μας απέδειξε πως δεν χρειάζεται να γίνει κανένα συνέδριο στην πόλη για τα επόμενα δέκα χρόνια. Εμείς, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διάλογο ουσίας για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, χωρίς πομφόλυγες και διθυράμβους ή από την άλλη στείρες καταγγελίες. Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη, τέλος, δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και καμία παράταξη και δεν υφίστανται κανενός είδους πειθαρχίες. Θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα όπως τα νιώθουμε και τα κατανοούμε σε μια κατεύθυνση γόνιμη και παραγωγική για την πόλη.
Παρακάτω παραθέτουμε την ανάρτηση από το face book "Συνεργοί Ηλιούπολης"




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης