Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΑΣΕΠ με θέμα “Επιλογή Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δημόσιο Τομέα: Νέες τάσεις & προκλήσεις”, το οποίο πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.


Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ο οποίος επεσήμανε ότι:
«Κατά την εικοσαετή και πλέον λειτουργία του,  το ΑΣΕΠ  πέτυχε να ανατρέψει παγιωμένες νοοτροπίες και πρακτικές, καταδεικνύοντας τη δυνατότητά του ως ανεξάρτητη αρχή να εκπληρώσει με επιτυχία το θεσμικό του ρόλο και να διασφαλίσει αμεροληψία  και διαφάνεια και καταξιώθηκε ως ουσιαστικός μηχανισμός διασφάλισης της αντικειμενικότητας στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
Παρά τις σημαντικές όμως αλλαγές ή ρυθμίσεις που έγιναν κατά καιρούς, με τις οποίες δόθηκαν λύσεις σε αρκετά ζητήματα που δυσχέραιναν το έργο του ΑΣΕΠ, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα , πολλά από τα οποία έχουν επισημανθεί με την Ετήσια Έκθεση που υποβάλουμε στη Βουλή των Ελλήνων.».
Χαιρετισμό προς τους συνέδρους απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης και η  Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη. Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παρέστη επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και διεθνών οργανισμών, προσέγγισαν με τις εισηγήσεις τους το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τους προβληματισμούς του, τις σύγχρονες εξελίξεις καθώς και εναλλακτικές προσεγγίσεις σχετικά με την επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα.
Στην τελευταία ενότητα του Συνεδρίου, εκπρόσωποι κομμάτων παρουσίασαν τις θέσεις αυτών σχετικά με την επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα. Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν οι κ.κ.:
  • Μαρία Θελερίτη, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
  • Γεώργιος Γεωργαντάς, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
  • Γιάννης Κουτσούκος, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ
  • Ιωάννης Δελής, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
  • Νικόλαος Μαυραγάνης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΑΝΕΛ
  • Μάριος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Ένωσης Κεντρώων.
Τα κύρια συμπεράσματα του Συνεδρίου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του γραφείου τύπου του ΑΣΕΠ, έχουν ως εξής:
1.  Θα πρέπει να βελτιωθούν τα υφιστάμενα συστήματα επιλογής του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο τομέα. Σε αυτή την κατεύθυνση, κύριοι τομείς παρέμβασης είναι:
  • Ο εκσυγχρονισμός, απλούστευσης και κωδικοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.
  • Ο έγκαιρος προγραμματισμός των προσλήψεων.
  • Η επικαιροποίηση του υφιστάμενου προσοντολογίου.
  • Οι σαφείς «περιγραφές αποστολών» των Διευθύνσεων της δημόσιας διοίκησης και σαφή «περιγράμματα θέσεων εργασίας».
  • Η εφαρμογή συνδυαστικών μεθόδων και εργαλείων επιλογής που θα περιλαμβάνουν, ανάλογα με το είδος των προκηρυσσόμενων θέσεων, γραπτή εξέταση, προφορική συνέντευξη, αξιολόγηση τυπικών προσόντων, ειδικά τεστ ανίχνευσης δεξιοτήτων κ.λπ.
  • Ο εξορθολογισμός και επιτάχυνση των διαγωνιστικών διαδικασιών.
  • Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.
2. Το ΑΣΕΠ διαθέτει τον πλέον αμερόληπτο και αποτελεσματικό μηχανισμό λειτουργίας για την επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα ενώ ταυτόχρονα έχει το όραμα, τη δυναμική και τη βούληση να προσφέρει ολοένα πιο διευρυμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία επιλογής προσωπικού.
Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννης Καραβοκύρης επεσήμανε ότι, έχοντας εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια την αντικειμενικότητα, ζητούμενο πλέον είναι, με την αξιοποίηση και των πολύτιμων συμπερασμάτων του Συνεδρίου, η ποιοτική αναβάθμιση του αποτελεσμάτων των διαδικασιών επιλογής ανθρώπινου δυναμικού, η οποία συνίσταται στην επιλογή των κατάλληλων στελεχών στην κατάλληλη θέση.
Τα πρακτικά του Συνεδρίου, τα οποία θα εκδοθούν με ευγενική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων, θα αναρτηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.








 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης