Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017


Την Κυριακή 28 Μαίου στο Ιερό Ναό της Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης τελέσθηκε    επιμνημόσυνη  δέηση για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κων. Παλαιολόγο και των συν αυτω τελεσθέντων υπερασπιστών της αιώνιας Πόλης των Ρωμιών. πρωτοστατούντος του Αρχιμανδρίτου πατ. Σεραφείμ και  παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης μαζί με το σεβαστό εκκλησίασμα απέδωσαν την δέουσα τιμή στην ιερότητα της ιστορικής ημέρας.


Τόσο ο πατέρας Σεραφείμ  όσο και η πρόεδρος της Ιωνικής Στέγης κ. Πίκουλα Κοντογεώργου Αργυρώ τόνισαν στους λόγους τους, τις ηγετικές αρετές και τις στρατιωτικές ικανότητες του δεσπότου του Μορέως κατά κόσμο Κων. Δραγάτση, την ελληνική παιδεία του και την ακλώνιτη Ορθόδοξη πίστη του. Επίσης η κ. Πίκουλα αναφέρθηκε στην δημιουργία Εθνικής  Ρωμέικης συνείδησης όπως αυτή είχε αρχίσει να καλλιεργείται  στο καθαρά ελληνικό έδαφος της αυτοκρατορίας και. διαφένετε να διατρέχει τον λόγο που εκφώνησε την 28η Μάη ο αυτοκράτορας της Ρωμανίας στο ναό της Αγ. Σοφιάς στην τελευταία λειτουργία.
Τα λόγια  πολεμάμε για τα τέσσερα μεγαλύτερα αγαθά την πίστη, την  πατρίδα,συγγενείς και φίλους μας, θα αγωνισθούμε ως θανάτου για  τούτη την πολιτεία που είναι σκέπη και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά πάντων των Ελλήνωνταυτίζονται τόνισε η κ. Πίκουλα με λόγια άλλων επιφανών  Ελλήνων ανδρών πριν και μετά από Αυτόν.   Και τέλειωσε τονίζοντας ότι όλοι μας πολιτεία και φορείς εκκλησία και σχολική κοινότητα πρέπει και οφείλουν να αποδίδουν φόρο τιμής  τους απολεσθέντες υπερασπισθές της Βασιλεύουσας, για να διατηρούμε και να ενεργοποιούμε την ιστορική μας μνήμη.

Η Ιωνική Στέγη τιμά την συγκεκριμέτορική στιγμή  και θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει ιστορικές επετείους γιατί πιστεύει ότι   ανάδειξη  τους μας βοηθά στην ενίσχυση της Εθνικής Συνείδησης. Στην δοξολογία παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πούλος Ιωάννης ο κ. Πρωτοπαπαδάκης Κων πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης και εκπρόσωποι πολλών πολιτιστικών φορέων της Πόλης μας.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγηpepper house lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Iστορική δικαίωση για τα «Ναστέϊκα» (VIDEO)

Την ιστορική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των δήμων για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας, χαιρέτισε σύσσωμο το Διαδημοτικό Συμβού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers