Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης το υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Στην επισήμανση ότι «η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει άλλο» και πως «καθίσταται πλέον αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης», προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, κατέθεσε το υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Γ. Πατούλης αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άρθρα τα οποία, σύμφωνα με το υπόμνημα της ΚΕΔΕ χρήζουν αλλαγών, τόνισε ότι «η Αυτοδιοίκηση και η χώρα δεν έχουν πλέον άλλο χρόνο ούτε να περιμένουν ούτε να ολιγωρούν».
«Η όποια επιπλέον καθυστέρηση έχει κόστος για τη λειτουργία των δήμων και της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι κάθε ολιγωρία «υπονομεύει την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της αυτοδιοίκησης είναι και θα είναι καθοριστική».
Μεταξύ άλλων, ο Γ. Πατούλης ζήτησε:
Την επαναφορά της διάταξης για την αποζημίωση όλων των δημοτικών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. «Η Δημοκρατία πρέπει να είναι ίδια για όλους. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο άνεργο αιρετό. Είναι ανάγκη όλοι να αμείβονται ανάλογα με την προσφορά τους.
Αναφερόμενος στον προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα χορήγησης από τους δήμους εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επιπλέον τέκνου που αποκτούν, επισήμανε ότι: «οι δήμοι δεν είναι αντίθετοι με τη ρύθμιση αυτή. Με τη προϋπόθεση να υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο βοηθάμε στο δημογραφικό πρόβλημα».
Τέλος απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, συμπλήρωσε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με τη ψήφιση του νομοσχεδίου απαιτείται να μπει σε προτεραιότητα η μεταρρύθμιση.
«Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να προχωρήσει και στην Ελλάδα με ουσιαστικά βήματα η αποκέντρωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποφασιστικότητα και ενότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποφάσεις που αλλάζουν τις υποδομές της πόλης

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη σ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers