Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος αναλύει στο «Σφυγμό» γιατί πρέπει υπερψηφιστεί από τους συμπολίτες του  

Υλοποιήσαμε το    90% των όσων υποσχεθήκαμε στους Ηλιουπολίτες , ενώ είμαστε υπέρ των συνεννοήσεων με τις άλλες παρατάξεις του Δήμου αλλά ζητάμε ισχυρή εντολή.


Αυτά τονίζει ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Σφυγμός».
Επίσης ο κ. Βαλασόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει  ότι μηδένισε το οικονομικό έλλειμμα του Δήμου και τώρα παρουσιάζει αποθεματικό 5.000.000€. και μείωσε τα Δημοτικά τέλη
Σε άλλο σημείο της συνεντεύξεως του  ο κ. Βαλασόπουλος υποσχέθηκε ότι η Δημοτική περιουσία της πόλης δεν θα πάει στο υπερταμείο αλλά στους πολίτες της.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου έχει ως εξής: 
      

-         Σφυγμός: κατά την διάρκεια εννεαετούς θητείας σας ως Δημάρχου Ηλιούπολης σε τι ποσοστό ανέρχεται η υλοποιήσει των αρχικών σας σχεδίων και προτάσεων και  αν είσθε ευχαριστημένος  από τα σχετικά αποτελέσματα;

Βασίλης Βαλασόπουλος: Υλοποιήσαμε το 90% των όσων υποσχεθήκαμε και αυτό το τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Είναι πρώτης μας προτεραιότητα να κοιτάμε στα μάτια τον συνδημότη μας. Είναι στοιχειώδες για μας αυτό που λέμε «η ηθική των έργων». Θεωρούμε θεμελιώδη την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος στα μάτια του κόσμου.
Υποσχεθήκαμε έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, γήπεδα, σχολεία, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, καινούργιους κοινόχρηστους χώρους όπως η πλατεία Ι. Καποδίστρια (Αγία Μαύρα), Παιδικούς Σταθμούς και πάνω από όλα κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη της κοινωνίας. Τα υλοποιήσαμε όλα και μάλιστα παραπάνω από αυτό που προσδοκούσαμε. Έχουμε ήδη δρομολογήσει κάποια έργα ακόμη όπως φωτισμός, ανάπλαση στο Χαλικάκι, Ρέμα Πικροδάφνης, τα οποία λόγω γραφειοκρατίας καθυστερήσανε, όμως βρισκόμαστε και σ΄αυτά στο τέλος του δρόμου. Γι αυτό άλλωστε ζητάμε και πάλι δυνατή την εντολή του λαού της Ηλιούπολης, για να ολοκληρώσουμε στο 100% αυτό το λίγο κομμάτι που μένει με την εμπειρία μας, τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα που επιδείξαμε.



-         Σφ.: Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την δημόσια περιουσία του Δήμου.

-         Β.Β.:  Όπως γνωρίζετε κερδίσαμε με σωστή τεκμηρίωση και σχεδιασμό την μεγάλη μάχη στους δικαστικούς αγώνες πολλών ετών, με τους κληρονόμους Νάστου. Και θα είχαμε ήδη αποδώσει όλη τη δημόσια περιουσία στους κατοίκους της Ηλιούπολης, αν δεν προέκυπτε η μνημονιακή συμφωνία και η υφαρπαγή την περιουσίας των Ηλιοπουλιτών από το Υπερταμείο. Και το λέω έτσι διότι οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και των όμορων δήμων αγωνίστηκαν τόσα χρόνια για να μην γίνει ιδιωτική αυτή η περιουσία.
Τώρα λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο. Αν θα δουν έξω από τα παράθυρά τους οι Ηλιουπολίτες πάρκα και παιδικές χαρές ή πολυκατοικίες και Super Markets. Ο νόμος λοιπόν εξαιρεί την υπαγωγή στο ΤΑΙΠΕΔ χώρων κοινωφελούς χρήσης. Και αυτό ετοιμάζουμε ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Εκπονούμε μελέτες για όλα τα οικόπεδα για να φτιάξουμε εκεί γήπεδα, παιδικές χαρές, πίστες σκειτμπορντ και ότι άλλο υπάρχει σε κοινωφελή χρήση και να αποδώσουμε τελικά την δημόσια περιουσία στους Ηλιουπολίτες γιατί είναι δικιά τους.

-         Σφ.: Ποια η θέση σας για το θέμα της καύσης των Νεκρών

-         Β.Β.:   Είμαστε υπέρ της δυνατότητας καύσης νεκρών για όσους το επιθυμούν, σε καμία όμως περίπτωση σε ιερούς χώρους και όχι από έναν δήμο. Με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ξεκίνησαν αρκετοί ιδιώτες που μπαίνουν σ΄αυτήν την αγορά και πέραν της χωροθέτησης κάποιων ελάχιστων χώρων στην Αττική δεν νομίζω ότι θα μας απασχολήσει το θέμα στο μέλλον από πλευράς Αυτοδιοίκησης. Οι πληροφορίες μου λένε ότι για τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει επάρκεια υποδομών.

-         Σφ.: Εάν και με ποιους θα συνεργασθείτε είτε προεκλογικά  είτε μετεκλογικά και ποιους όρους.

-         Β.Β.:  Το τονίζω. Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε υπέρ των συνεργασιών από Αυτοδιοικητική Αντίληψη. Το 90% των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μας είναι ομόφωνες διότι πάντα επιδιώκουμε τις συγκλίσεις και την συνεννόηση. Ο νόμος όμως τώρα έγινε πολύπλοκος. Αν δεν τα βρουν οι παρατάξεις διότι ένας γάμος χρειάζεται δύο, τότε καταλήγουμε σε αδιέξοδα. Είδατε τι έγινε με τον προϋπολογισμό. Όταν κάποιοι της αντιπολίτευσης δεν βάζουν ως προτεραιότητα την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά τις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες και την φθορά της διοίκησης τότε ο δήμος κινδυνεύει με διάλυση. Γι αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή. Να μπορεί να διοικηθεί ο δήμος και εμείς έχουμε αποδείξει τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και την αντίληψη της διαπαραταξιακής συνεννόησης. Δεν περιμέναμε από τον νόμο να μας επιβάλει τις δημοκρατικές αξίες. Από εκεί και πέρα η συνεργασία είναι δεδομένη διότι οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν αποδείξει ότι και αυτοί ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης και μαζί θα παλέψουμε τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν.



-         Σφ.:Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο σας.

-         Β.Β.:  Εντιμότητα, ικανότητα, γνώσεις. Παρ’ όλο που πρέπει να παραδεχτώ ότι η παράταξή μας επέδειξε μια μεγάλη ικανότητα και αποτελεσματικότητα αφού κατάφερε να κάνει ένα τόσο μεγάλο έργο, πάντα πρέπει να βάζεις νέο αίμα, πάντα πρέπει να προετοιμάζεις το μέλλον και πάντα να βελτιώνεις τις προδιαγραφές και να εξελίσσεσαι. Ήρθαν αρκετοί και μου ζήτησαν να προσφέρουν και αυτοί στην μεγάλη προσπάθεια και να συνεισφέρουν στην βελτίωση της πόλης μας. Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Θέλω να προσφέρω ευκαιρίες σε όλους.

-         Σφ.:Ποια είναι η κατάσταση της καθαριότητας, και του φωτισμού  στο  Δήμο σας  και πως σκοπεύετε να την βελτιώσετε περαιτέρω;

Απ.: Θα ξεκινήσω από το εύκολο που είναι ο φωτισμός. Σύντομα η Ηλιούπολη θα έχει αλλάξει τελείως. Αλλάζουμε 5.500 φωτιστικά με led, σε λίγο αναλαμβάνει ο εργολάβος που θα αναδειχθεί από διεθνή διαγωνισμό και με τηλεδιαχείρηση. Παράλληλα με την εξοικονόμηση της τάξεως των 600.000 ευρώ το χρόνο που θα επιστρέψουν στους δημότες, η ειδοποίηση για τις βλάβες και η αποκατάσταση θα γίνεται αυτόματα, ενώ με το ίδιο δίκτυο θα μπουν και έξυπνες εφαρμογές για την στάθμευση, την κατάσταση των δρόμων, την καθαριότητα και κλπ.

Στην καθαριότητα καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια κι έχουμε κάνει τεράστια βήματα σε μια άνιση μάχη. Η Ηλιούπολη είναι πολύ μεγάλη με χιλιάδες σημεία από τους κάδους μέχρι τα πάρκα τις πλατείες, τις νησίδες, τα σχολεία κλπ. Με την απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού εδώ και πέντε χρόνια, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Παρ’ όλα αυτά εμείς ανανεώσαμε το στόλο των οχημάτων και εντός των ημερών παραλαμβάνουμε επιπλέον οχήματα, τοποθετήσαμε 92 υπόγειους κάδους που δημιουργούν εκτός όλων των άλλων και εξοικονόμηση χρόνου στα δρομολόγια, παραλαμβάνουμε σε λίγο και άλλους 1500 κάδους για την καλύτερη κατανομή στις γειτονιές και επιπλέον αυξήσαμε την ανακύκλωση βάζοντας όλα τα είδη που υπάρχουν έτσι ώστε να εκτρέπουμε όσο γίνεται περισσότερη ποσότητα από τα συμβατικά απορριμματοφόρα.

Μην ξεχνάτε ότι είμαστε από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που μαζεύουμε μπάζα και διαθέτουμε ειδικά conteiners δωρεάν στους δημότες. Μια επιπλέον υπηρεσία που απολαμβάνουν μόνο οι Ηλιουπολίτες.

Έγινε μια τεράστια πρόοδος αλλά μένει πολύς δρόμος ακόμη για βελτίωση. Η υπόθεση της καθαριότητας είναι ο εφιάλτης σε όλους τους δήμους όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς λόγω της κρίσης, κάναμε την επιλογή να κρατήσουμε χαμηλά τα τέλη καθαριότητας που είναι ανταποδοτικά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα παγώσαμε για 6 χρόνια και φέτος καταφέραμε και μείωση. Είναι άθλος αλλά η στήριξη της κοινωνίας για μας είναι πρώτη προτεραιότητα.



-         Σφ.:πείτε μας δύο λόγια για τα οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου κατά την διάρκεια των δύο θητειών σας.    
   
-         Β.Β.:  Η Ηλιούπολη επί των ημερών μας έκανε το οικονομικό θαύμα που επιδιώκει εδώ και χρόνια το ελληνικό κράτος. Με μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 53% καταφέραμε να εξοφλήσουμε πλήρως ένα χρέος 14.000.000 ευρώ που παραλάβαμε, να το μηδενίσουμε και να έχουμε και αποθεματικό στα ταμεία περίπου 5.000.000 ευρώ.

Με χρηστή διοίκηση, με εξορθολογισμό όλων των υπηρεσιών και με σωστό προγραμματισμό αλλά και έξυπνες κινήσεις καταφέραμε το απροσδόκητο.
Για να καταλάβει και ο κόσμος με την εκπόνηση μελετών και με την σωστή τεκμηρίωση και με ένα απίστευτο κυνήγι στα υπουργεία και στην Περιφέρεια καταφέραμε να εισρεύσουν στα ταμεία μας 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου και να γίνουν έργα, την στιγμή που ο δήμος μας διέθετε μόνο 1,8 εκατομμύρια το χρόνο.

Όλα αυτά τα έργα δρόμοι πεζοδρόμια, γήπεδα, πλατείες, σχολεία, παιδικοί σταθμοί κλπ με χρέος 14.000.000 δεν μπορούν να γίνουν σε καμία περίπτωση. Εμείς καταφέραμε το θαύμα. Με την γνώση, την εμπειρία, την σωστή διαχείριση και τεκμηρίωση τα καταφέραμε. Και αυτή η πορεία δεν πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να ολοκληρωθεί το όραμά μας και να διατηρήσει τις σωστές βάσεις και λειτουργίες ο δήμος μας.

Έχουμε μπροστά μας την Έξυπνη Πόλη για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις μεγάλες αναπλάσεις σε Χαλικάκι, Αγία Μαρίνα και Ρέμα Πικροδάφνης, την υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει την Κατεχάκη με την Λ. Βουλιαγμένης και τον ηλεκτροφωτισμό που  πρέπει να ολοκληρωθούν.

Γι αυτό ζητάω από τον κόσμο να με στηρίξει και να με βοηθήσει στην ολοκλήρωση της επιτυχούς πορείας που θα κάνει την Ηλιούπολη μια αξιοζήλευτη Ευρωπαϊκή Βιώσιμη Πόλη.

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 71 Μάρτιος  2019





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης