Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Με δικαστικές αποφάσεις ή με απόφαση του κλιμακίου του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπορούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο μεσοδιάστημα μεταξύ της 7ης Ιουνίου 2017 που δημοσιεύθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Πάνος Ζυγούρης, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να θέσει νέα ερωτήματα προς το ΥΠΕΣ.


Σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρη, «η επικρατέστερη άποψη είναι για να μην υπάρξει πρόβλημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, η πληρωμή των συμβασιούχων γίνεται από την ημερομηνία υπογραφής της νέας σύμβασης. Μένει ένα κενό από 7.6. 2017 που έχει δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣ. Εφόσον οι εργαζόμενοι έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες με κάποιο τρόπο θα πάρουν τα χρήματά τους είτε με δικαστικές αποφάσεις είτε με απόφαση του Κλιμακίου του Ε.Σ. Όποιος εργάζεται έστω και μη νόμιμα θα πάει στο Ειρηνοδικείο και θα δικαιωθεί».
Δεν χρειάζεται απόλυση
Παράλληλα ο κ. Ζυγούρης τόνισε ότι, σύμφωνα και με τα όσα του είπε ο νομικός σύμβουλος του ΥΠΕΣ, «ακόμη κι αν υπολείπεται ο αριθμός των μόνιμων θέσεων που αιτείται ο δήμος από τον αριθμό των συμβασιούχων, θα απασχοληθεί το σύνολο των συμβασιούχων έως τις 31.3.2018 ή έως την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ».
Επιπλέον, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για το αν οι δήμοι θα μπορούν να καλύπτουν για το ποσό της μισθοδοσίας των συμβασιούχων που θα είναι υπερβάλλον των ανταποδοτικών τελών, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι από το ΥΠΕΣ του τόνισαν ότι θα βρεθεί τρόπος να πληρωθούν και από άλλους κωδικούς.
Όσον αφορά το αν χρειάζεται οι δήμοι να απολύσουν τους συμβασιούχους, ο κ. Ζυγούρης ήταν σαφής: «Δεν χρειάζεται καταγγελία των παλαιών συμβάσεων μετά την απόφαση του ΕΣ. Χρειάζεται απόφαση για νέες συμβάσεις».
Η διαδικασία
Τέλος, σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ η διαδικασία είναι η εξής:
-Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο
-Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διαβιβάζεται αμελητί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο
-Σχετική απόφαση διαβιβάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Νέα ερωτήματα ΚΕΔΕ
Ερώτημα τέθηκε και σχετικά με το αν μπορούν να προχωρήσουν σε νέες συμβάσεις  ή να προσληφθούν στη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, εργαζόμενοι με ειδικότητα ηλεκτρολόγου. Η σχετική απάντηση της νομικής συμβούλου της ΚΕΔΕ ήταν αρνητική, ωστόσο σχετικό ερώτημα τέθηκε και προς το ΥΠΕΣ.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζήτησε και πάλι να στείλει ένα έγγραφο το υπουργείο Εσωτερικών που να απαντάει στα παραπάνω αλλά και στα υπόλοιπα ερωτήματα που αναφέρει στην επιστολή του προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα πιθανόν παρουσιασθούν το επόμενο διάστημα με τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης τόνισε ότι “καλύπτεται από όσα είπε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ και προχωράει με αυτα”. 
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγηpepper house lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης