Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ.


Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προώθηση της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης που θα συνδέσει υπόγεια την Υφιστάμενη Περιφερειακή Υμηττού (Αττική Οδό) με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, και θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Ηλιούπολη, αλλά και θα επιτρέψει ευρείας κλίμακας αναπλάσεις ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, έγινε χθες, με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής για πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου που θα προετοιμάσει τον διαγωνισμό για το έργο.
Δικαιώνεται η πολυετής μαχητική διεκδίκηση από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την κατασκευή αυτού του πιο σημαντικού ίσως για την Ηλιούπολη έργου, και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που έχουν γίνει κλιμακούμενες από το 2011 μέχρι σήμερα σε Υπουργεία, Κόμματα, Φορείς.
Καταλυτική για την προώθηση του έργου ήταν η Ημερίδα που διοργάνωσε πριν από έναν περίπου χρόνο ο Δήμος Ηλιούπολης για τη Σήραγγα, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, των κομμάτων, φορέων του τεχνικού κόσμου, φορέων της πόλης.
Σημαντική ώθηση έδωσε και η υποστήριξη πρωτοβουλιών καθηγητών του ΕΜΠ και μελετητών για την σύνταξη τεχνικοοικονομικών προτάσεων για την υλοποίηση του έργου, ενώ καθοριστικής σημασίας για την προώθηση του έργου υπήρξε η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Ηλιούπολης από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο με τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Απαιτείται εφεξής συνεχής συντονισμός και στενή συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών, του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου, ώστε τα υπολειπόμενα βήματα για την υλοποίηση του έργου να γίνουν συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά.
Χαιρετίζουμε την χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και τη διατυπωμένη θέληση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Πατσαβού να στηρίξει ενεργά την όλη προσπάθεια.
Δηλώνουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις παρεμβάσεις και την πίεση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μη χαθεί άσκοπα χρόνος, να προχωρήσουν γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια καθυστερήσεων, όταν η πόλη μας καθημερινά υποφέρει από το τεράστιο φορτίο της διαμπερούς υπερτοπικής κυκλοφορίας.
Χαιρετίζουμε επίσης την ένταξη ως νέου έργου στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων έτους 2017 της Περιφέρειας Αττικής, του έργου “Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος Λεωφόρου Ειρήνης Δήμου Ηλιούπολης”, με μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προϋπολογισμού 850.000€. Με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες παρεμβάσεις λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης στα πεζοδρόμια και τις παρόδιες ζώνες της Λεωφόρου Ειρήνης, του πιο κεντρικού εμπορικού δρόμου της Ηλιούπολης.

Παραθέτονται όλα τα link σχετικά με το θέμα της Αστικής Σήραγγας και τις ενέργειες που έχουν γίνει:
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγηpepper house lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Iστορική δικαίωση για τα «Ναστέϊκα» (VIDEO)

Την ιστορική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των δήμων για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας, χαιρέτισε σύσσωμο το Διαδημοτικό Συμβού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers