Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015


Οι Ελληνες δεν ανήκουν στον αντιπαθή ανθρωπότυπο που περιγράφουν τα λιβελογραφήματα του κίτρινου Τύπου της Γερμανίας. Η καθημερινότητά μας δεν είναι ανέφελη, αμέριμνη και τεμπέλικη, όπως ίσως νομίζουν οι εύπιστοι Ευρωπαίοι καταναλωτές ανθελληνικής προπαγάνδας.



Επί δεκαετίες, οι συμπατριώτες μας κατέβαλλαν επίπονη προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας χώρας αντάξιας των προσδοκιών τους. Δεν κατέστη εφικτό αυτό έως σήμερα, κυρίως λόγω της απελπιστικά χαμηλής ποιότητας του πολιτικού προσωπικού που κρατούσε το τιμόνι του εθνικού σκάφους.

Κάθε γενεά που περνάει από αυτό τον τόπο αδικείται - και από τον εαυτό της αλλά και από τις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Οι νέοι δεν βρίσκουν στον ήλιο μοίρα και μεταναστεύουν. Οι μεγαλύτεροι, όσοι εξ αυτών είναι αρκετά... τυχεροί και εργάζονται, υποαμείβονται και είναι υποχρεωμένοι να συντηρούν με τους ψαλιδισμένους μισθούς τους πολλά άτομα της οικογένειάς τους, τα οποία δεν έχουν πια εισόδημα.

Επίσης, οι συνταξιούχοι περνούν καθημερινά μέσα από τις μνημονιακές συμπληγάδες των περικοπών. Οι ανησυχίες για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις λόγω του τρίτου Μνημονίου που σύναψε η κυβέρνηση με τους πιστωτές επιτάθηκαν από δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «αν χρειαστεί "ψαλίδισμα", αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις. [...] Θεωρώ μικρές συντάξεις τις κάτω από 1.000 ευρώ και μεσαίες αυτές που είναι ανάμεσα στα 1.000-1.500 ευρώ».

Με λίγα λόγια, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε όσους λαμβάνουν σύνταξη 1.501 ευρώ περίπου... πλουσίους! Λησμονεί μάλλον ότι αυτοί οι συνταξιούχοι μπορεί να συντηρούν δύο ή ακόμα και τρεις οικογένειες και πως αποτελούν τα τελευταία στηρίγματα μιας κοινωνίας που καταρρέει υπό το βάρος απαράδεκτα μεγάλων υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των πολιτών.
Επίσης ο κ. Κατρούγκαλος λησμονεί ότι οι συντάξεις είναι ήδη... προπληρωμένες από τους ασφαλισμένους.
Το στοίχημα για την κυβέρνηση δεν είναι να δικαιολογήσει τις μειώσεις στις συντάξεις, αλλά να τις διασώσει!

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης