Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Θα απενεργοποιείται αυτόματα ο  ΑΦΜ σε περιπτώσεις που υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις φοροδιαφυγής και κλοπής του ΦΠΑ


Ερχεται αιφνίδιος φορολογικός «θάνατος» σε επιχειρήσεις που πιάνονται στη φάκα για φοροδιαφυγή ή παραμένουν αδρανείς για σημαντικό χρονικό διάστημα! Με απόφασή της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ανάβει το πράσινο φως στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να απενεργοποιήσει τον ΑΦΜ και κατά συνέπεια κάθε συναλλαγή επιχειρήσεων για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις φοροδιαφυγής. Στην απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου καταγράφονται όλες οι περιπτώσεις που θα οδηγούν στην αυτόματη αναστολή του ΑΦΜ των επιχειρήσεων.


Αν, για παράδειγμα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαπιστώσει ότι μια επιχείρηση με ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έναν χρόνο δεν έχει υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ ή για έναν χρόνο υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, θα μπαίνει κατευθείαν στη «μαύρη» λίστα και ο ΑΦΜ της θα απενεργοποιείται. Ο ΑΦΜ μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά μόνο ύστερα από αίτηση του φορολογουμένου, με την οποία θα προσκομίζονται τα αναγκαία στοιχεία από τα οποία θα αποδεικνύεται ότι εκλείπουν οι λόγοι αναστολής χρήσης του ΑΦΜ.

Ειδικότερα, τα στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή και θα αναστέλλεται ο ΑΦΜ του είναι τα εξής:
Η μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και ανακεφαλαιωτικών πινάκων επί ένα έτος μετά την εκπνοή της προθεσμίας που ίσχυε για την πρώτη δήλωση ή ανακεφαλαιωτικό πίνακα που δεν υποβλήθηκε.
Η υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ επί ένα έτος.

Η διαπίστωση έπειτα από επιτόπιο έλεγχο και έρευνα αρμόδιας φορολογικής Αρχής ότι ο φορολογούμενος δεν βρίσκεται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ως έδρα ή ότι έχει παύσει ή έχει αναστείλει την οικονομική του δραστηριότητα και δεν έχει ενημερώσει την αρμόδια φορολογική Αρχή με την υποβολή των σχετικών δηλώσεων.
Η διαπίστωση φοροδιαφυγής όσον αφορά ΦΠΑ.

Η άρνηση του φορολογουμένου να επιδείξει ή να παράσχει πρόσβαση σε πρωτότυπα λογιστικά έγγραφα, τα οποία ζητούνται από τη Φορολογική Διοίκηση.
Η διαδικασία αναστολής του ΑΦΜ θα γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Αν η επιχείρηση έχει μπει σε «μαύρη» λίστα άλλης χώρας ή υπάρχει βεβαιότητα για εικονικές συναλλαγές με στόχο την κλοπή ΦΠΑ, απλώς αποστέλλεται ένα ενημερωτικό e-mail ότι ο ΑΦΜ έχει απενεργοποιηθεί. Στην καλύτερη περίπτωση προβλέπεται έγγραφη προειδοποίηση αναστολής ΑΦΜ με παροχή προθεσμίας 10 ημερών για εξηγήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ακυρώσουν την αρχική απόφαση.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης