Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015


Αποφασισμένη να «τρέξει» τα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


Το μήνυμα αυτό εστάλη στη συνεδρίαση του Euro Working Group όπου παρουσιάστηκε η λίστα με τα «προαπαιτούμενα» του Οκτώβρη.

Στις 5 Οκτώβρη θα συνεδριάσει το Eurogroup για να αποφασίσει την έναρξη της «αξιολόγησης». Την ίδια μέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016, αλλά και συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2015.

Μέχρι το τέλος Οκτώβρη θα έχουν προωθηθεί δεκάδες μέτρα είτε με τη μορφή νομοσχεδίων είτε με τη μορφή Υπουργικών Αποφάσεων, με επίκεντρο τη φορολογία, το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, την «απελευθέρωση» αγορών και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, οι «αστοχίες» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού φέρνουν νέα μέτρα, πέρα από αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο. Στο οκτάμηνο (Γενάρης – Αύγουστος) του 2015, τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν κατά περίπου 4,2 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί. Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται κυρίως στην «υστέρηση» των φορολογικών εσόδων.

Από την 1η Οκτώβρη θα προχωρήσουν και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Στο στόχαστρο θα τεθούν μισθοί και συντάξεις, καθώς με βάση το μνημόνιο το ακατάσχετο όριο μειώθηκε από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, για όσους έχουν χρέη άνω των 70.000 ευρώ θα αρκεί ένα e-mail από την εφορία στην τράπεζα, για να δεσμεύεται εντός 24 ωρών ο τραπεζικός λογαριασμός και μέσα σε 7 μέρες τα ποσά θα αποδίδονται στο Δημόσιο.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης